Tatoeage

Asociale trut met je tatoeage! Ja, that’s me! Problemen mee?

Asociale trut met je tatoeage!

Iedereen kent ze wel, die meiden die onder de tatoeages zitten. Ook wel de “Getatoeëerde asociale trut” genoemd. En ik ben er 1 van! Oke, ik ben niet asociaal en al helemaal geen trut, maar dat is helaas wel het vooroordeel wat je naar je hoofd geslingerd krijgt. Mijn tatoeage zul je niet snel zien, omdat hij op mijn rug zit en dus bedekbaar is. Dit heb ik bewust gedaan oa ivm de (bekrompen) maatschappij.

Mensen vragen mij vaak: waarom heb je überhaupt een tatoeage als je hem niet ziet? Gewoon omdat ik die plek mooi vind en als ik er naar kijk in de spiegel, het nog steeds mooi vind.

En nog meer stomme vragen die je krijgt als je een tatoeage hebt:

Deed het pijn? Wat denk je zelf? 14 uur (niet in 1 keer hoor) geprikt worden door een naald is een fijn gevoel? Nuh, dacht het niet. Maar ik had het ervoor over en ben er trots op. Maar op de een of andere manier werkt het verslavend. Klikt raar, maar de mensen die ook een tattoo hebben, weten waar ik het over heb!

Wat is de betekenis van je tatoeage? Uhhhh, niets! Ik vond het gewoon mooi! Is dat zo erg? (oke, de diamant staat voor mijn beroep en de blauwe waterdruppels die in de tattoo verwerkt zijn staan voor een bijzondere ervaring in mijn leven: 3 maanden werken op een cruise schip, maar verder, Nuh.). Blijkbaar vinden sommige mensen (zonder tattoo’s) het hebben van een tatoeage zonder betekenis erger dan het überhaupt hebben van een tattoo. WHY? IK vind het mooi! Kijk je lekker de andere kant op als je je eraan ergert! Het is MIJN lichaam!

Tatoeage

En nee, ik krijg er GEEN spijt van! Ik heb er zorgvuldig over nagedacht, ik heb het niet in een dronken bui laten zetten en ik was geen 16 toen ik hem kreeg.

En wat echt enorm vervelend is: mensen die je net gezette tattoo willen aanraken! Afblijven!

IK ben er dus enorm blij mee! Mijn vriend helaas wat minder, dus dit is de enige plek wat getatoeëerd mag worden (tja, je moet ergens een compromis sluiten). Maar als het aan mij zou liggen, ga ik nog even door! Op mijn voeten en achter mijn oor vind ik namelijk ook erg mooi. Maar goed, misschien dat ik mijn vriend over een paar jaar wel kan omlullen!

Tatoeage

Laat je goed informeren!

Mocht je een tatoeage willen laten zetten, let dan goed op oa de hygiëne van de tattoo artist en de zaak, lees referenties, laat je goed adviseren en zet het niet in een opwelling. Denk er goed over na want een tatoeage is voor eeuwig (ja, natuurlijk kun je het laten weglaseren, maar dat is niet de bedoeling van het plaatsen van een tatoeage), lees hier meer over de geschiedenis van de tatoeage.

Mijn tatoeage heb ik laten doen door Renate de Bruijn. Wat een geweldige lieve, professionele, creatieve en gedreven vrouw is dit!

 

 

 

30 Reactie's
 • Lodi
  Geplaatst op 12:45h, 22 januari Beantwoorden

  Wat raar toch dat men zo een vooroordeel heeft over tatoeages. Ik heb ze niet, maar vind het bij anderen ontzettend mooi staan. het is iets waar je zelf over beslist. raar ook dat mensen het aan willen raken. Laat iedereen toch lekker doen wat hij of zij zelf wilt en oordeel niet meteen.

  • Kiki
   Geplaatst op 19:13h, 22 januari Beantwoorden

   Vind ik dus ook. Ik hoop dat mensen eens wat verder gaan kijken dan hun neus lang is 😉

 • Melissa krijns
  Geplaatst op 12:56h, 22 januari Beantwoorden

  Ik vind tattoo juist heel erg mooi. En persoonlijk, Zelf heb ik er 2. 1 op mijn pols en 1 boven mijn borst. Beide met een betekenis. En komt vast met de tijd nog wel wat bij.

  • Kiki
   Geplaatst op 19:13h, 22 januari Beantwoorden

   Vind ik ook! Helaas is het toch nog een soort van taboe hier in het oh zo vrije nederland

 • Jamey
  Geplaatst op 13:15h, 22 januari Beantwoorden

  Zo dom die reacties van mensen. Gewoon doen wat jij wilt! Je ziet er prachtig uit met je tattoo

 • Sandra
  Geplaatst op 13:41h, 22 januari Beantwoorden

  Zo ik schrik hier van. Heel veel mensen hebben tegenwoordig wel een of meer piercings. Wat een onbeschoftheid.

  • Kiki
   Geplaatst op 19:12h, 22 januari Beantwoorden

   Ja, helaas kom ik dat nog geregeld tegen

 • Rory
  Geplaatst op 20:22h, 22 januari Beantwoorden

  Ach ja. Leven en laten leven. De een gaat op zijn achterste poten van een tattoo. De ander weer van piercings. Iedereen vindt overal wat van. Het is de kunst – en dat is lang niet altijd makkelijk – om dicht bij jezelf te blijven en te voelen hoe blij jij bent met wat jij op jouw lichaam hebt gedaan. Toch?

  • Kiki
   Geplaatst op 09:25h, 23 januari Beantwoorden

   Zeer zeker!!! Inderdaad: leven en laten leven!

 • nicole
  Geplaatst op 09:34h, 23 januari Beantwoorden

  Ik vind de kleuren van je tattoo erg mooi. Zelf ben ik meer zoals je vriend denk ik: niet zo dol op tattoos.

  • Kiki
   Geplaatst op 12:35h, 24 januari Beantwoorden

   Dank je wel. Ik ben zelf wel van de kleuren. Zwart wit vind ik niet zo mooi

 • Krystle/Batboy
  Geplaatst op 10:00h, 23 januari Beantwoorden

  Mensen hebben altijd wel iets! Ik vind je tatoeage heel bijzonder! En willen mensen hem echt aanraken, why?? Ik heb er trouwens geen, maar altijd wel gewild…

  • Kiki
   Geplaatst op 12:17h, 24 januari Beantwoorden

   Dank je wel! Ja, helaas willen ze hem soms aanraken. Vooral toen hij net was gezet. Erg bijzonder 🙂

 • Maargy
  Geplaatst op 10:28h, 23 januari Beantwoorden

  Oh echt worden zulke opmerkingen nog gemaakt? Ik dacht dat we ondertussen toch wel wat verder zouden zijn. ik zit nog steeds in dubio. Maar wie weet voor mijn 45 verjaardag! haha who cares 😉 Leuk stukje

  • Kiki
   Geplaatst op 12:16h, 24 januari Beantwoorden

   Yep, helaas wel. Ik trek mij er niet zo veel van aan. Ik vind tatoeages een vorm van kunst (ligt er wel aan wat het is en als het maar goed is gezet). En dank je wel voor je compliment!

 • Lien
  Geplaatst op 21:32h, 23 januari Beantwoorden

  Ik heb de indruk dat vooroordelen over tattoos net minderen. Al zullen er altijd nog wel mensen rondlopen die het daar moeilijk mee hebben natuurlijk. Niets van aantrekken en doen wat jij wil!

  • Kiki
   Geplaatst op 12:14h, 24 januari Beantwoorden

   Gelukkig is het wel een stuk minder dan vroeger. Daar ben ik al lang blij om.

 • Kimberley van den Helder
  Geplaatst op 21:44h, 23 januari Beantwoorden

  Iedereen moet het toch lekker zelf weten? Het gaat erom dat jij het zelf mooi vindt, Stel je voor dat je iedereen zou moeten pleasen haha! Ik heb er ook een paar en daar zijn de meningen over verdeeld, Ach. Ik kan er toch niks meer aan veranderen haha.

  • Kiki
   Geplaatst op 12:13h, 24 januari Beantwoorden

   Haha, inderdaad! Niets meer aan te doen. 😉

 • Nicole
  Geplaatst op 21:46h, 23 januari Beantwoorden

  Ik vind vragen naar een betekenis eigenlijk niet echt een stomme vraag.
  Veel mensen kiezen wel een tattoo met betekenis..
  Maar goed 😉

  • Kiki
   Geplaatst op 12:13h, 24 januari Beantwoorden

   Dat is zeker zo. Maar niet alle tatoeages hebben een betekenis. Die van mij op sommige onderdelen wel. Alleen heb ik het idee dat als er geen betekenis achter zit, mensen het dan raar vinden dat je een tattoo hebt. Dat gevoel krijg ik er soms bij. Dat het moet worden “goed gepraat” ofzo. 🙂

 • Susan
  Geplaatst op 23:33h, 23 januari Beantwoorden

  Oh typisch ja. En dan denk je dat Nederlanders ruimdenkend zijn. Mooi lak aan hebben, hij’s supervet!

  • Kiki
   Geplaatst op 12:11h, 24 januari Beantwoorden

   Dank je wel! Tja, het is helaas in dit ruimdenkende landje nog niet helemaal geaccepteerd.

 • Debbythechocoholic
  Geplaatst op 13:47h, 24 januari Beantwoorden

  Ik ben totaal geen fan van tattoos, maar zal nooit een andere persoon afkraken of scheef bekijken omdat ie tattoos heeft. Deze dingen zeggen niets over iemand zijn persoonlijkheid en zelf ken ik genoeg mensen met tattoos. Mijn zusje heeft me ook al regelmatig meegevraagd wanneer ze een tattoo liet zetten, iets met “morele steun” en mijn hand kapot knijpen, haha!

  • Kiki
   Geplaatst op 14:37h, 24 januari Beantwoorden

   haha, die morele steun is erg fijn!

 • Geschiedenis van de tatoeage. Hoe het allemaal begon.
  Geplaatst op 12:56h, 16 februari Beantwoorden

  […] week wordt mijn tatoeage gezet bij Renate van de inktpot in Driebergen. Ik neem jullie mee op mijn reis naar de pijn en […]

 • De Inktpot, het enige wat je nodig hebt is een naald en een pot inkt!!!
  Geplaatst op 13:20h, 16 februari Beantwoorden

  […] ondervindt vaak het vooroordeel van de tatoeage. Zo werd ze bijvoorbeeld niet gedag gezegd of zelfs totaal genegeerd. Vroeger vond ze het moeilijk, […]

 • Merel
  Geplaatst op 13:02h, 10 maart Beantwoorden

  Ik denk dat het belangrijkste is dat een tatoeage betekenis heeft voor jou (in de zin van dat je hem laat zetten omdat jij dat wil), niet dat je achter een hype aanwandelt. En dan nog kan een tijdsgebonden tattoo iets over je leven zeggen. Beetje omslachtige manier, maar wat ik maar wil zeggen: iedereen moet lekker doen wat hij wil!

  Mijn tatoeage staat boven mijn borst, ik heb piercings en draag het liefst grote oorringen. Prototype ordinair misschien, maar ergens ook handig: ik ga liever om met ruimdenkende mensen en de rest hou je automatisch iets meer op afstand 😉

  • Kiki
   Geplaatst op 21:45h, 16 maart Beantwoorden

   Daar heb je helemaal gelijk in! Go girl!

Geef een reactie