korsakoff

“Hardcore never dies!” Of toch wel?

Hardcore

Er is misschien 1 ding dat jullie niet van mij weten, maar ik ga graag naar hardstyle/hardcore feestjes. Misschien is dit een shock voor je, dus neem de tijd om het even te laten bezinken……Nu mocht ik afgelopen zaterdag aanwezig zijn op een hardcore feestje dat georganiseerd was door Soundfeaks Events en ik neem je mee op dit feestje!

Hoe het begon.

Even een throw back in time (misschien herkennen jullie dit wel?!):

Vroegeh (toen ik nog jong, hip en strak was) ging ik op zaterdagavond naar de plaatselijke discotheek (nu mag je dat natuurlijk geen disco meer noemen en is er het dure woord ‘club’ aan gehangen, maar vroeger waren de tijden anders). Je werd afgezet door je ouders rond een uurtje of 10/half 11 en rond sluitingstijd (let wel, dat was niet om 4/5 uur in de ochtend, maar rond 1 uur) werd je weer opgehaald. Mijn vader stond altijd stipt om 1 uur buiten. Was ik er niet? Dan zei hij dat hij mij kwam halen, binnen! Reken dus maar dat ik stipt om 1 uur buiten stond!

Happy Hardcore.

In de disco draaide ze vele Happy Hardcore nummers van onder andere Charly Lownoise & Mental Theo, 2 Brothers on the 4th floor en DJ Paul Elstak. Ik denk wel bekend voor de wat ouderen onder ons. Ik was toen een gabbertje. Oke, niet helemaal, want ik mocht geen Aussie aan, maar het welbekende t-shirt met de teddybeer van DJ Paul Elstak had ik natuurlijk wel! Al hakkend en gabberend kwamen wij de avond op het podium wel door.

Tot in de vroege uurtjes.

Toen vrienden van mij eenmaal hun rijbewijs kregen en wij een auto tot onze beschikking hadden, verplaatsen wij ons van de plaatselijke disco naar de disco in Groesbeek. De tijden werden ook aangepast, want om 1 uur stond mijn vader niet meer buiten te wachten en gingen wij door tot in de vroege ochtend uren. Het kwam regelmatig voor dat wij om 8 uur in de ochtend thuis kwamen. Zondag kon je dan lekker uitslapen om maandag weer fris en fruitig naar school te gaan.

Helaas kan ik dat nu niet meer, want om 2 uur in de ochtend ben ik al half dood en moet ik twee weken bijkomen van 1 avondje doorhalen. Tja, het aftakelen begint toch echt na je 30ste.

Na mijn 20ste.

De tijden veranderde en mijn interesses ook. Ik wilde ontdekken en ging naar mijn eerste festival. Vele volgende zoals Decibel (toen nog betaalbaar! Voor €20 had je een ticket), Master of Hardcore, Erotic City, Ghosttown, Dance Parade Rotterdam, Trance Energy en vele andere. Nu ben ik de 40 gepasseerd, maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en ik hou nog steeds van een feestje met de beats van de hardere stylen in de boxen.

Fortress Cruise 2018

Zo kwam ik het event van Soundfreaks Events tegen op Facebook en ik was gelijk onder de indruk van de line-up. De welbekende Darkraver kwam draaien en mijn all time favorite: Korsakoff. Daarnaast werd het ook nog eens gehouden op een wel heel verrassende locatie: een partyboot! Daar moest ik dus wel bij zijn.

hardcore

Om 14.30 gingen wij aan boord en om 15.00 vertrok de boot vanaf de kade in Zaandam. Met het zonnetje hoog boven ons, een temperatuurtje van 24 graden en heerlijke beats, voeren wij het IJmeer op. Langs de kade hadden wij wel wat bekijks. Dat kom je natuurlijk ook niet elke dag tegen. Bovenop het dek draaide ze techno. Niet mijn ding, dus die sla ik even over. Maar benedendeks was mijn area. Hardcore beats dreunde de boxen uit.

hardcore

Feel the Beat

Rond een uurtje of 6 ging Darkraver draaien. Ik vind hem altijd goed draaien, dus de sfeer zat er lekker in. Daarna kwam The Viper van 19.00 tot 20.00 uur en van 20.00 tot 22.00 kwam Korsakoff. Deze vrouw draait zoals het moet: uptempo, heerlijke beats, goede overgang en een kick ass sound. Samen met Re-Style was ze verantwoordelijk voor twee uur stampen.

korsakoff

Mental Penetration sloot aftoen we weer de haven kwamen binnen varen. Helaas was dit geweldige avontuurtje weer over en moesten we weer van boord.

Wat vond ik van Fortress Cruise 2018?

Ik kan hier maar 1 ding over zeggen: Soundfreaks Events: Top gedaan! De sfeer was echt fantastisch, de DJ’s draaiden als vanouds, de muziek denderde uit de boxen en de vibe was heerlijk. Ik zeg: Volgend jaar weer, I am in!!!

Maar nu de vraag:

Hardcore never dies?

Nee. Deze hardere style muziek is nog springlevend. Helaas hangt er een soort taboe om deze muziek. Het wordt geassocieerd met asociaal, drugs en geweld. Niets van waar. De mensen zijn namelijk op zo’n feest, 1 grote familie. Ze komen voor de muziek, niet voor narigheid. Natuurlijk zul je er altijd rauwdouwers tussen hebben zitten, maar dat heb je overal. De sfeer is altijd erg gemoedelijk. Je maakt snel een praatje met mensen, ontmoet liefhebbers van de hardere stylen en maakt er samen 1 groot feest van. En daar gaat het toch om?!

 

40 Reactie's
 • Tamara Bouchard
  Geplaatst op 19:20h, 18 mei Beantwoorden

  Ik hou zelf ook enorm van Hardtsyle en Hardcore. Korsakoff is en blijft ene top griep heb nog ergens een foto van ik samen met heer van op The Qontinent! Dj Luna vond ik ook super vroeger! En ja haha darkraver dat is een feest beest op zich zelf al haha. Ik hou zelf van Trance ook, en als ze dan horen dat ik ook Hardcore luister kijken ze vaak raar haha, maar ik hou van verschillende stijlen dusja kan me wel amuseren op Trance feestjes, maar op Hardcore feestjes ook! Tommorowland is zo zalig bij de Hardstyle stage heb ik al 4 x heen geweest, moet je echt gedaan hebben ooit!

  • Kiki
   Geplaatst op 17:15h, 19 mei Beantwoorden

   in september hebben ze weer een event. Als je de facebookpagina van soundfreaks in de gaten houdt, blijf je op de hoogte!

 • Jouvence
  Geplaatst op 21:35h, 18 mei Beantwoorden

  Ja, liefde voor hardstyle! Gaaf zo op de boot, mooie line-up ook.

  • Kiki
   Geplaatst op 17:15h, 19 mei Beantwoorden

   in september hebben ze weer een event. als je hun facebookpagina (soundfreaks) in de gaten houdt, blijf je op de hoogte 🙂

 • BlogEnBeauty
  Geplaatst op 08:46h, 19 mei Beantwoorden

  Het is niet mijn soort muziek maar ik vind het wel super leuk om te lezen hoe intens jij hierover kunt schrijven.

 • sofie katelijne
  Geplaatst op 10:22h, 19 mei Beantwoorden

  Helemaal niet zo verrassend hoor, iedereen zijn eigen ding! Leek me in ieder geval een aangenaam feestje 😀

 • nicole
  Geplaatst op 11:03h, 19 mei Beantwoorden

  Hardcore is denk ik niets voor mij. Ik ben meer van de country. Maar heerlijk als je kunt genieten van muziek!

  • Kiki
   Geplaatst op 17:14h, 19 mei Beantwoorden

   oh, dat is totaal anders ja! 🙂 genieten van muziek is altijd fijn!

 • lien
  Geplaatst op 12:15h, 19 mei Beantwoorden

  Wat een heerlijke blog om te lezen! Je schrijft erg fijn! En groot gelijk, gewoon genieten maar!

  • Kiki
   Geplaatst op 17:13h, 19 mei Beantwoorden

   dank je wel voor het compliment!!!

 • Renata
  Geplaatst op 13:44h, 19 mei Beantwoorden

  Leuk dat je zo verschillende verdiepingen kan kiezen op die boot 🙂

 • Kimberly
  Geplaatst op 16:54h, 19 mei Beantwoorden

  Dat klinkt goed zeg! Vrienden gaan dit jaar voor het eerst sinds jaren weer eens naar Mysteryland. Dat vond ik vroeger altijd heerlijk maar de laatste 2x dat ik ging (6 jaar terug) vond ik het ineens zo zien en gezien worden. Jammer want dat glijden op je kont door de modder was ook zo heerlijk, even er helemaal uit. Wat goed ook dat dit feest in de avond was! De nacht doortrekken lukt me echt niet meer . Ik ga ze eens opzoeken op Facebook!

  • Kiki
   Geplaatst op 17:12h, 19 mei Beantwoorden

   in september hebben ze weer een leuk event. see you there?!

 • Merel
  Geplaatst op 08:43h, 20 mei Beantwoorden

  Grappig! Ik ging ooit naar The First Flash of Eden en daarna de eerste editie van Decibel. Ben ook nog naar Mysteryland geweest en ging ieder jaar naar de Dance parade. Fantastisch. Vind de muziek nog steeds leuk, een feest zou ik niet zo snel gaan misschien, maar voor een keertje.. Dit klinkt iig als een heel leuk feestje en op schappelijke tijden haha, want idd van een nachtje doorhalen moet ik tegenwoordig ook echt bijkomen.

  • Kiki
   Geplaatst op 10:05h, 20 mei Beantwoorden

   Ik ging ook elk jaar naar de dance parade. Gratis toen nog. geweldige feestjes waren dat

 • Plukkie van Vugt
  Geplaatst op 13:34h, 20 mei Beantwoorden

  Wat een heerlijk feest was dit en kijken zeker uit naar de volgende editie.

 • Claudia
  Geplaatst op 15:07h, 20 mei Beantwoorden

  Superleuk om je blog te lezen. Wij waren ook met de cruise mee, en
  hebben genoten van t upper techno deck 😉 Tijdens de terugreis was de muziek op t upperdeck op een gegeven moment afgelopen, en kwam iedereen bij elkaar op t benedendeck. Onze eerste Hardcore ervaring haha! Dj Kosakoff bleek te draaien en zelfs wij als vervent techno liefhebbers konden de muziek best waarderen ( maar na n uurtje vonden we t mooi geweest hihi) het was mooi ook om te zien dat de partypeople zo lekker uit hun dak gingen, ieder bij en op zn eigen stijl. Super ervaring deze cruise, top georganiseerd en schitterend weer. Genoten van begin tot eind!

  • Kiki
   Geplaatst op 16:38h, 20 mei Beantwoorden

   Super om te horen! In september weer?! 🙂

 • Fleur
  Geplaatst op 22:20h, 20 mei Beantwoorden

  Omdat het niet helemaal mijn muziek is, ben ik maar een keertje op een hardcore feest geweest. Het was inderdaad wel een grote party met een vriendelijke en gezellige sfeer

 • Mariëlle
  Geplaatst op 22:44h, 20 mei Beantwoorden

  Leuk hoor op zo’n boot! Kan me voorstellen dat je hebt genoten ? ik zou er zelf niet zo snel naartoe gaan, niet helemaal mijn smaak. Maar een lekker feestje oo een boot is nooit verkeerd.

  • Kiki
   Geplaatst op 10:45h, 21 mei Beantwoorden

   een feestje op een boot is altijd goed, zonnetje, gezellige mensen, drankje erbij en klaar 🙂

 • Jamey
  Geplaatst op 09:22h, 21 mei Beantwoorden

  O joh, Dit is echt wat voor bram! Thanks voor de tip!

  • Kiki
   Geplaatst op 10:44h, 21 mei Beantwoorden

   15 september is er weer een event 🙂

 • Daisy
  Geplaatst op 20:36h, 21 mei Beantwoorden

  Vroeger ook fan van geweest. Nu is dat wat gaan liggen.

  • Kiki
   Geplaatst op 10:12h, 23 mei Beantwoorden

   zeer zeker een aanrader om het weer op te pakken 😉

 • Hippiemeisje
  Geplaatst op 13:43h, 22 mei Beantwoorden

  Nu ja, dat lijkt me wel leuk seg!!! Gewoon al maar op een boot en niet op onmenselijke uren (ja, we worden een dagje ouder, lol)

 • Hippiemeisje
  Geplaatst op 13:43h, 22 mei Beantwoorden

  Nu ja, dat lijkt me wel leuk seg!!! Gewoon al maar op een boot en niet op onmenselijke uren (ja, we worden een dagje ouder, lol)

  • Kiki
   Geplaatst op 10:12h, 23 mei Beantwoorden

   hahahah, dat ouder worden is soms killing 😉

 • Mamaplaneet
  Geplaatst op 13:21h, 28 mei Beantwoorden

  Mijn man was vroeger van hardcore. Gelukkig heeft hij die tijd achter zich gelaten.

  • Kiki
   Geplaatst op 10:53h, 30 mei Beantwoorden

   hahaha, tja, het is inderdaad vaak een fase

 • Sylvahna.nl
  Geplaatst op 13:49h, 30 mei Beantwoorden

  Hahaha heerlijk! Dit is ook écht mijn muziek! De feestjes zijn echt genieten

  • Kiki
   Geplaatst op 10:20h, 31 mei Beantwoorden

   inderdaad! one big happy family!

 • Dedicated to the harderstyles: top line-up en vette beats, Win hier kaarten!
  Geplaatst op 11:34h, 10 oktober Beantwoorden

  […] weten denk ik inmiddels wel dat ik zo af en toe een festivalletje pak. Helaas is het festivalseizoen weer ten einde, maar dat mag de pret natuurlijk niet drukken, […]

 • Fortress Cruise: Win 2 kaarten voor dit appic event!
  Geplaatst op 14:14h, 26 april Beantwoorden

  […] in een appic feestje op het water? 11 mei 2019 is het zo ver: Fortress Cruise. Dit wil jij niet missen! Ik geef 2 kaarten weg. Wat moet je ervoor doen? Lees snel […]

 • MayLash: een wimperserum dat werkt?! + 30% korting
  Geplaatst op 11:25h, 03 juli Beantwoorden

  […] een tijdje heb ik wimperextensions genomen ivm festivals die ik had (ik had geen zin in “panda-ogen” als mijn mascara weer eens doorliep). […]

Geef een reactie