My Majestic pet

My Majestic Pet: Mijn hond vereeuwigd op doek als een koning! Rust zacht, lieve schat!

Rust zacht

Ik had dit artikel al geschreven, maar toen werd mijn leven even helemaal door elkaar geschud. Helaas heb afgelopen woensdag 14 november, mijn lieve maatje moeten laten inslapen. Het ging al een tijdje wat minder, maar uiteindelijk is het toch nog (te) snel gegaan. Gelukkig heeft Karel Bandt van My Majestic Pet (mymajesticpet.com) mijn lieve trouwe viervoeter weten vast te leggen op doek, zoals hij was: een koning! .

Oude grijze muis.

Mijn lieve, trouwe goedzak was al oud. Hij zou in januari 13 worden. Een respectabele leeftijd voor een labrador. Hij kreeg al behoorlijk wat ouderdomskwaaltjes. Artrose in zijn achterbenen, tanden die helaas afbraken, staar en hij werd doof (of was het meer oost-Indisch doof?!). 8 weken geleden zijn er nog 2 tanden verwijdert, omdat ze waren afgebroken en 3 bultjes op zijn snoet weggehaald. Doordat hij preventief pijnstillers kreeg, moest hij er maagbeschermers mij gaan slikken, omdat anders de kans groot was dat er een maagbloeding zou ontstaan. Helaas kreeg hij een allergische reactie op die maagbeschermers waardoor hij overal open plekken kreeg die enorm jeukte.

Hop, weer naar de dierenarts.

Mijn arme schat moest een kap op als ik er niet was, wat hij verschrikkelijk vond. Helaas ben ik 7 weken achter elkaar, elke week naar de dierenarts gegaan omdat er steeds weer complicaties optraden. 13 november zou ik eigenlijk naar Praag gaan met een vriendin, maar maandagavond, 12 november begon Murphy te braken en er zat bloed bij. Ik natuurlijk in paniek en hop naar de spoedkliniek. Weer andere medicatie gekregen omdat zijn maag was geïrriteerd. De volgende dag naar mijn eigen dierenarts en daar gingen we een plan van aanpak maken. Helaas had hij geen goed nieuws. Er was nog 1 medicatie die hij wilde proberen en anders moesten we een heftige beslissing maken. De volgende dag wilde ik de medicatie ingeven, maar dit werd een strijd van jawelste. Ik heb toen besloten om die strijd niet meer met hem aan te gaan en hem die stress te besparen. Een keuze die ik verschrikkelijk vond, maar achteraf wel de beste.

Rust zacht vriendje.

14 november 2018 om 12.00 uur. Ik ging naar de dierenarts en daar was dan toch echt het moment om afscheid te nemen. Wat was dat verschrikkelijk. Na twee keer nog te hebben ademgehaald, is hij vredig ingeslapen. Dit gaf ook al aan dat mijn lieverd er klaar mee was en op was. Eenmaal thuis, val je in een leeg gat. Gelukkig had ik mijn vriend om mij heen en ik werd gesteund door mijn lieve vrienden. Donderdag 15 november hebben we Murphy laten cremeren en is hij sindsdien weer thuis waar hij een waardig plekje heeft gekregen bij een portret van My Majestic Pet.

Wat is My Majestic Pet?

Karel Bandt is een groot hondenliefhebber, opgegroeid met Deense doggen was zijn liefde voor honden er met de paplepel in gegoten. Nadat hij in aanraking was gekomen met de landelijke inrichting van zijn schoonouders, ging hij zich meer interesseren voor statige portretten. Vooral de portretten van hondenkoppen op een mensenlichaam (Thierry Poncelet stijl) trokken zijn aandacht. Hierbij kwam zijn kennis met computers goed van pas en hij ging aan de slag. Naarmate de tijd verstreek, werd hij er steeds beter in en uiteindelijk heeft hij er zijn werk van gemaakt. Vanuit het zonnige Zuid-Frankrijk, maakt hij deze mooie schilderijen van de dierbare viervoeters onder ons.

My Majestic pet

Conclusie My Majestic Pet.

Het schilderij is prachtig geworden. Het schilderij is afgedrukt op canvas, waardoor de kleuren mooi helder zijn gebleven. Mijn vriendje is vereeuwigd zoals hij was en daar ben ik trots op. Hij zal voor eeuwig mijn koning blijven!

Dankbetuiging.

Bij deze wil ik graag van de gelegenheid gebruik maken om mijn dierenarts en het team te bedanken voor alle goede zorgen van de afgelopen jaren voor Murphy. Jullie waren er altijd voor ons. Dierenkliniek Hugen: Mijn dank is groot. Daarnaast wil ik dierenuitvaartcentrum IJsselstein bedanken voor de goede en persoonlijke begeleiding van de laatste wandeling van Murphy. Zoveel respect en eerlijkheid verdient mijn respect. Jullie zijn een aanwinst voor IJsselstein en omgeving.

Love you my king! Rust zacht en run free. 

Tags:
,
41 Reactie's
 • lodi
  Geplaatst op 17:40h, 19 november Beantwoorden

  Wat verdrietig om te lezen en ik wil je dan ook veel sterkte wensen. het schilderij is heel mooi geworden.

 • Quirina
  Geplaatst op 18:57h, 19 november Beantwoorden

  Heel. erg veel sterkte in de komende periode

  • Kiki
   Geplaatst op 19:02h, 19 november Beantwoorden

   dank je wel. Het is nu zo leeg en eenzaam 🙁

 • Mieke weijers
  Geplaatst op 19:11h, 19 november Beantwoorden

  Och schat wat een verdriet zit hier met de tranen in de ogen. Heel veel sterkte bij dit grote verlies zal aan je denken.!!!!
  Liefs Mieke

 • My Majestic Pet
  Geplaatst op 21:49h, 19 november Beantwoorden

  Heel veel sterkte en fijn dat we je een mooie herinnering hebben kunnen geven!

  • Kiki
   Geplaatst op 16:49h, 20 november Beantwoorden

   dank je wel en jij bedankt voor het prachtige schilderij!

 • Elisabethsfavorieten
  Geplaatst op 23:20h, 19 november Beantwoorden

  Je moet er wel echt van houden. Sterkte met het verlies van je viervoeter!

 • tamara
  Geplaatst op 12:11h, 20 november Beantwoorden

  Veel sterkte maar wat een mooie herinnering heb je ervan gemaakt!

  • Kiki
   Geplaatst op 16:48h, 20 november Beantwoorden

   ja, vind ik ook, is hij toch nog een beetje bij mij

 • Sherry
  Geplaatst op 13:11h, 20 november Beantwoorden

  Heel veel sterkte toegewenst!

 • Sherry
  Geplaatst op 13:12h, 20 november Beantwoorden

  Heel veel sterkte toegewenst

 • MC Kleuver
  Geplaatst op 13:29h, 20 november Beantwoorden

  Wat mooi dat je zo een schilderij hebt kunnen laten maken. Veel sterkte voor het verwerken van het verlies.

  • Kiki
   Geplaatst op 16:47h, 20 november Beantwoorden

   zal ik nodig hebben, dank je wel

 • Lindsey Beljaars
  Geplaatst op 14:36h, 20 november Beantwoorden

  Wat ontzettend verdrietig maar wat een prachtige herinnering. Veel sterkte x

 • Dhini
  Geplaatst op 14:53h, 20 november Beantwoorden

  Wat verdriet! Heel veel sterkte!

 • Jessica - Foodie Feest
  Geplaatst op 14:55h, 20 november Beantwoorden

  Wat naar zeg! Sterkte. Ik vind het concept van deze schilderijen echt heel gaaf en die van jou is echt prachtig geworden. 🙂

  • Kiki
   Geplaatst op 16:47h, 20 november Beantwoorden

   dank je wel, ik ben er ook erg blij mee

 • alexa
  Geplaatst op 15:07h, 20 november Beantwoorden

  wat mooi dat hij op deze manier toch nog bij je is, sterkte met het verlies.

  • Kiki
   Geplaatst op 16:46h, 20 november Beantwoorden

   ja, vind ik ook. dank je wel

 • Daisy de Vos Burchart
  Geplaatst op 15:38h, 20 november Beantwoorden

  Wat een prachtig schilderij is het geworden! Wat is Murphy prachtig vastgelegd <3
  Heel veel sterkte met dit zware verlies.

 • Hippiemeisje, een persoonlijke blog
  Geplaatst op 06:59h, 21 november Beantwoorden

  Heel veel moed en veel liefs.
  Een huisdier verliezen is altijd zwaar. <3

  • Kiki
   Geplaatst op 14:21h, 21 november Beantwoorden

   dank je wel. ja, het is letterlijk hartverscheurend. Ik merk dat ik een beetje met mijn ziel onder de arm loop 🙁

 • Nicole Orriëns
  Geplaatst op 09:38h, 21 november Beantwoorden

  Ik wilde even laten weten dat ik je meeleef met het verlies van je hond! Sterkte gewenst. Het schilderij vind ik prachtig!

  • Kiki
   Geplaatst op 14:20h, 21 november Beantwoorden

   dank je wel, lief van je! xxx

 • Daisy Van Dorsselaer
  Geplaatst op 10:09h, 21 november Beantwoorden

  Hmm ? veel sterkte. Ik heb vorig jaar heel plots mijn hondje kwijtgeraakt. Doet nog altijd pijn.
  – xx Daisy

  • Kiki
   Geplaatst op 14:20h, 21 november Beantwoorden

   ach jeetje, ja, ik kan mij voorstellen dat je er nog elke dag aan denkt. 🙁 xxx

 • Silkeblogs
  Geplaatst op 11:06h, 21 november Beantwoorden

  Wauw, Kiki, zo mooi. Veel sterkte, het verlies van een hond is niet gemakkelijk, maar wauw: wat een prachtig aandenken!

 • Evelien
  Geplaatst op 17:12h, 22 november Beantwoorden

  Och gossie.. gecondoleerd en veel sterk. Wij hebben zelf ook een labrador en ben ook echt dol op labradors. Wat een prachtige manier is dit om hem te eren en te herinneren. Rust zacht lieve Murphy ♥

 • Danielle
  Geplaatst op 22:44h, 25 november Beantwoorden

  Wat verdrietig… wij hebben een paar maanden geleden ook onze twaalfjarige hond in moeten slapen, heel onverwachts…

  Heel veel sterkte met het verlies van Murphy en wat een schitterend mooi aandenken dit schilderij

  • Kiki
   Geplaatst op 11:58h, 28 november Beantwoorden

   dank je wel en jullie ook natuurlijk!

 • Thomas stofzuiger: Ideaal voor een schoon huis en een frisse lucht.
  Geplaatst op 17:01h, 24 december Beantwoorden

  […] zeg er gelijk bij dat mijn lieve, dierbare viervoeter, 3 weken geleden is overleden. Wat een verdriet. het is letterlijk “hartverscheurend”. […]

Geef een reactie