thomas stofzuiger

Thomas stofzuiger: Ideaal voor een schoon huis en een frisse lucht.

Schoon en fris.

Er zijn van die periodes in het jaar waarbij het net lijkt of ik door mijn hele huis een tapijtje heb liggen. Hondenharen!! Bloedirritant. Heb ik net gezogen, draai ik mij om en er liggen weer halve puppy’s door het huis. Ik had een goede stofzuiger van het welbekende Nederlandse merk (ik noem geen namen, maar je weet wel welke ik bedoel), maar zodra je de stofzuiger aanzette, kwam de “natte honden parfum” je tegemoet. En daar werd ik niet vrolijk van. Hop, oude stofzuiger eruit en nieuwe erin. Dit keer van het merk Thomas (thomas-stofzuigers.nl). Thomas beweert dat hun stofzuigers speciaal zijn ontwikkeld voor huishoudens met huisdieren en dat het je verlost van onaangename huisdierenluchtjes (eau de hond). Maar doet de thomas stofzuiger wel wat het zegt? Ik ben het voor je gaan testen.

Wat is Thomas?

Inmiddels staat de vierde generatie al aan het roer in dit gerenommeerde Duitse bedrijf. Ze zijn gespecialiseerd in het ontwikkelen van technologieën die je overal tegenkomt (denk hierbij bijvoorbeeld aan de eerste elektro aangedreven wasmachine). Dat gedeelte zul je als particulier niet snel opmerken, maar Thomas luistert wel naar zijn klanten en heeft stofzuigers ontwikkeld die aan alle wensen en behoeften voldoen. Denk bijvoorbeeld aan een stofzuiger met een hightech uitrusting waarbij je niet alleen droog, maar ook nat kunt zuigen en waarbij nare luchtjes gefilterd worden. Ideaal als je huisdieren hebt. Want welke huisdiereigenaar kent dit probleem niet: een stofzuiger dat naar natte hond ruikt. The horror.

Cycloon Hybrid Family & Pets stofzuiger.

1 van die stofzuigers is de Cycloon Hybrid Family & Pets. Deze stofzuiger is de eerste zakloze zuiger die de lucht verfrist door de meegeleverde AQUA-FreshAir-Box. Doordat de stofzuiger een licht bevochtigde lucht afgeeft, ontstaat er een frisse, schone lucht in de desbetreffende ruimte.

Alle dierenharen en ander vuil worden moeiteloos opgezogen en opgevangen in de desbetreffende Easybox. De Easybox zorgt er ook voor dat fijnstof gescheiden wordt van het ‘grofvuil’. Dit vermindert pollen en allergenen. De stofzuiger heeft een vermogen van 1400 Watt, dus geschikt voor elk huis en schoonmaakklus.

thomas stofzuiger

Testen maar.

Ik zeg er gelijk bij dat mijn lieve, dierbare viervoeter, 3 weken geleden is overleden. Wat een verdriet. het is letterlijk “hartverscheurend”. Omdat mijn oude stofzuiger het geurtje “Eau de Hond” meedroeg, besloot ik om deze te deponeren bij het grofvuil. Want niemand zit te wachten op kamer dat ruikt naar natte hond.

Ik kreeg mijn nieuwe stofzuiger binnen en wilde hem natuurlijk gelijk testen. Ik zeg er wel bij dat het niet een “plug and play” apparaat is. Eerst maar even goed inlezen, maar toen ik alles eenmaal door had, kon de test beginnen.

Test zuigen met de Easybox.

Wat ik gelijk merkte is de zuigkracht. Ik was bijna bang dat hij mijn vloerkleed zou opzuigen. Omdat er nog overal hondenharen lagen, was dit een goede test om te zien of hij daadwerkelijk zo krachtig was. Ik moet zeggen dat hij zonder veel moeite mijn huisje brandschoon kreeg. Geen hondenhaar meer te zien. Het legen van de Easybox was ook easy. Ik keek gelijk ook even in de filters voor het fijnstof en zag dat daar ook stof in zat. Ze beweren dat grof – en fijnstof wordt gescheiden en dat is dus daadwerkelijk het geval.

thomas stofzuiger

Test zuigen met AQUA-FreshAir-Box.

1 week erna moest ik natuurlijk de AQUA-FreshAir-Box ook proberen. En hierbij kan ik maar 1 ding zeggen: OMG wat was dat water vies!! Ik schrok ervan. Ik had serieus niet gedacht dat mijn vloer zo vies zou zijn. Of de lucht in mijn huisje nu frisser is, durf ik niet te zeggen. De stofzuiger rook in ieder geval fris (kan ook nieuwigheid zijn), maar hoe is dit over 2 á 3 jaar? Daar ben ik wel benieuwd naar.

thomas stofzuiger

Conclusie Thomas Stofzuiger.

Ik ben zeer tevreden over de Cycloon Hybrid Family & Pets stofzuiger van Thomas. Hij doet wat er van hem wordt verwacht en maakt mijn huisje keurig spik en span. Ik heb ook het idee dat vooral mijn kleed schoner is. De stofzuiger trekt als het ware de (honden)haren en vuil uit het kleed. Wat ik ook prettig vind is dat je dus droog en nat kunt zuigen. Een nadeel hierbij is dat je de boxen moet verwisselen en dit dus extra handelingen met zich mee brengt. Daarnaast is het schoonmaken van de AQUA-FreshAir-Box niet heel erg eenvoudig en daar moet je wel even de tijd voor nemen. Ondanks dat de stofzuiger ansicht vrij grof en groot is, is hij makkelijk hanteerbaar. Hij volgt mij moeiteloos waar ik heen wil en de mondstukken glijden makkelijk over de vloer.  De stofzuiger is o.a. te koop bij Bol.com voor de prijs van €279,99. Ja, het is een behoorlijke prijs, maar je krijgt er veel gemak voor terug en niet te vergeten een schoon huis!

thomas stofzuiger

Ik ben benieuwd naar welke stofzuiger jullie hebben en of jullie deze Thomas stofzuiger eventueel ook zouden aanschaffen? 

38 Reactie's
 • Mieke Weijers
  Geplaatst op 17:18h, 24 december Beantwoorden

  Lijkt mij super die stofzuiger jammer dat die van mij het nog even vol moet houden maar dan zal ik hier beslist over nadenken.
  Groetjes Mieke

  • Kiki
   Geplaatst op 17:37h, 24 december Beantwoorden

   zeker doen, echt een aanwinst

 • Mieke | mieksmind
  Geplaatst op 22:50h, 24 december Beantwoorden

  Ziet er uit als een handige stofzuiger! Mijn broertje heeft onlangs een robotstofzuiger gekocht en ik moet zeggen dat dat toch ook handig is

  • Kiki
   Geplaatst op 11:22h, 27 december Beantwoorden

   ik zie die dingen ook wel eens voorbij komen, maar ik heb er zo mijn bedenkingen over, of ze wel overal komen en het ook goed doen.

 • Deborah
  Geplaatst op 13:42h, 25 december Beantwoorden

  Hij ziet er in eider geval al grappig uit. Ik zal hem in gedachte houden. Hoewel ik deze toch ook wel aan de prijs vind hoor.
  Maar zoals je aangeeft, met huisdieren toch fijn als ie goed zijn werk doet.

  • Kiki
   Geplaatst op 11:21h, 27 december Beantwoorden

   een goede stofzuiger is echt het halve werk 🙂

 • Babs
  Geplaatst op 14:53h, 25 december Beantwoorden

  Allereerst gecondoleerd met het verlies van je hond, dat is triest nieuws…
  Ik heb 2 katten waarvan een tegenwoordig uit angst voor werkzaamheden buiten soms in huis plast… Zo een stofzuiger zou ideaal zijn en maakt zo te lezen alles netjes schoon. Mooi apparaat!

  • Kiki
   Geplaatst op 11:21h, 27 december Beantwoorden

   dank je wel. Het is echt een gemis 🙁

 • Nicole Orriëns
  Geplaatst op 07:35h, 26 december Beantwoorden

  Het klinkt als een uitstekende stofzuiger. Zelf heb ik wel liever een apparaat dat heel eenvoudig is en waarvoor ik geen gebruiksaanwijzing hoef te lezen.

  • Kiki
   Geplaatst op 11:19h, 27 december Beantwoorden

   zodra je het door hebt is het eenvoudig in gebruik gelukkig. 🙂

   • Nicole Orriëns
    Geplaatst op 08:17h, 29 december Beantwoorden

    Ja, dat geloof ik meteen. Maar ik wil eigenlijk het liefst apparaten die ik niet eerst door hoef te krijgen om ze te kunnen gebruiken ; ) Ik ben best een beetje gemakzuchtig wat dat betreft.

    • Kiki
     Geplaatst op 17:41h, 29 december Beantwoorden

     hahaha, ik ook hoor 🙂 vaak lees ik niet de gebruiksaanwijzing en ga ik zelf op onderzoek uit. Dat gaat helaas niet altijd goed 😉

 • Rachel
  Geplaatst op 11:18h, 26 december Beantwoorden

  Ziet er goed uit! Ik moet sowieso nog een eigen huisje gaan kopen dit jaar dus dan moet ik mezelf hier ook in gaan verdiepen

  • Kiki
   Geplaatst op 11:19h, 27 december Beantwoorden

   een goede stofzuiger is echt het halve werk

 • MC Kleuver
  Geplaatst op 12:32h, 26 december Beantwoorden

  Toch goed dat je eerst de handleiding hebt gelezen. Dat vergeten veel mensen nog wel eens. Fijn dat je het zo een goed apparaat vindt!

  • Kiki
   Geplaatst op 11:18h, 27 december Beantwoorden

   meestal doe ik dat niet hoor en ga ik gelijk zelf op onderzoek uit. Gaat meestal wel goed, alleen nu had ik zoiets van: kiek, wees verstandig en lees eens voor een keertje de handleiding 😉

 • Amanda
  Geplaatst op 18:39h, 26 december Beantwoorden

  Wat een mooi apparaat! Mijn innerlijke huisvrouw doet een sprongetje van geluk als ze dit leest. Een goede stofzuiger is zo fijn, dat wordt misschien nog wel eens onderschat. Wij hebben een stofzuiger van een ander merk en daar ben ik ook helemaal blij mee 🙂

  • Kiki
   Geplaatst op 11:17h, 27 december Beantwoorden

   inderdaad. Een stofzuiger wordt soms onderschat. Belangrijk om ene goede in huis te hebben

 • Dhini
  Geplaatst op 23:51h, 26 december Beantwoorden

  Stofzuiger is erg handig. Ik gebruik het regelmatig vooral als groot huishouden te doen. Echt kan niet meer zonder

  • Kiki
   Geplaatst op 11:16h, 27 december Beantwoorden

   ik kan ook niet meer zonder

 • alexa
  Geplaatst op 09:54h, 27 december Beantwoorden

  ik vind het een mooie stofzuiger, maar vind het wel duur. Ik denk dat er goedkopere stofzuigers zijn die hetzelfde of soortgelijke dingen kunnen

  • Kiki
   Geplaatst op 11:16h, 27 december Beantwoorden

   ik kan mij voorstellen dat je hem prijzig vindt, maar je krijgt er veel voor terug 🙂

 • Linda
  Geplaatst op 13:04h, 28 december Beantwoorden

  Dit zal een ideaal cadeau zijn voor ons. Mijn vriend heet ook Thomas en dan heb ik een goed excuus om hem eens wat vaker aan het werk te zetten! hihi 🙂

  • Kiki
   Geplaatst op 21:44h, 28 december Beantwoorden

   whahaha, thomas achter de thomas 😉

 • Renata Feyen
  Geplaatst op 15:27h, 29 december Beantwoorden

  Wij hebben zo een robot stofzuiger, maar die is niet echt grondig als ik eerlijk ben 😮

  • Kiki
   Geplaatst op 17:40h, 29 december Beantwoorden

   bedankt voor je eerlijk antwoord, want ik heb er ook zo mijn twijfels over namelijk.

 • Frederique
  Geplaatst op 12:58h, 30 december Beantwoorden

  Ik was er al erg benieuwd naar, wij hebben namelijk twee langharige katten en het is werkelijk een crime als ik al 1 dag niet stofzuig en stofzuigen is op het tapijt niet te doen. Ik zou deze dus zeker kopen als ik dat geld te besteden had.

  • Kiki
   Geplaatst op 16:59h, 30 december Beantwoorden

   het maakt het allemaal net een stuk makkelijker 😉

 • MamaTassel
  Geplaatst op 15:29h, 30 december Beantwoorden

  Klinkt als een ideaal ding! Twee in één dus die onhandige mop en emmer kunnen de deur uit.

  • Kiki
   Geplaatst op 16:57h, 30 december Beantwoorden

   Ze hebben er nog een waarbij je kunt dweilen en waarbij je het water gelijk wordt opgezogen.

 • Danielle
  Geplaatst op 15:10h, 03 januari Beantwoorden

  Klinkt heel goed! Wij hebben een paar weken terug een nieuwe gekocht omdat de oude doorgebrand was. Hadden een Miele en nu weer precies dezelfde eigenlijk. Kende de Thomas nog niet, maar hij klinkt wel als eentje die ook wel in aanmerking was gekomen.

 • Wendy
  Geplaatst op 17:06h, 04 januari Beantwoorden

  Ik had nog nooit van het merk Thomas gehoord, maar het klinkt zeker als een goede stofzuiger. Alleen helaas wel buiten mijn budget… Ik heb een oud model van Siemens, nog gewoon met ouderwetse stofzuigerzak er in. Maar ik weet wel zeker dat die niet zo goed zn werk doet als deze van jou!

  • Kiki
   Geplaatst op 17:11h, 07 januari Beantwoorden

   het maakt dat vervelende huishoudklusje echt een stuk makkelijker

 • Kreanimo
  Geplaatst op 18:17h, 07 januari Beantwoorden

  Wij hebben pas een nieuwe gekocht.
  Maar deze klinkt ook top. We hebben geen hond, wel een kat.
  En ja, kinderen, die maken ook wel wat vuil! hahahaha

  • Kiki
   Geplaatst op 18:28h, 07 januari Beantwoorden

   dit is echt een aanrader! Mocht die van jullie ooit gaan begeven, dan raad ik deze zeker aan. En ja, kinderen maken ook veel vuil 😉

 • Nadia
  Geplaatst op 15:39h, 17 januari Beantwoorden

  Klikt goed! Wij hebben al heel lang een Dirt Devil, maar ik vrees dat die over een tijdje ook wel aan vervanging toe is.

  • Kiki
   Geplaatst op 16:31h, 18 januari Beantwoorden

   zeker deze dan in overweging nemen

Geef een reactie