Een verrassing aan de dijk.
In Woubrugge (ja, ik had er ook nog nooit van gehoord, maar topografisch ben ik dan ook niet zo goed onderlegd) ligt aan de dijk een ware verrassing. Een restaurant dat staat voor “bewust genieten” en wat dat inhoudt lees je in dit artikel.
Wat is Restaurant de Dyck?
Het fundament van restaurant de Dyck is gebaseerd op respect voor natuur en omgeving. Dit zie je terug in de gedreven passie die ze hebben in het bereiden van mooie gerechten waarbij de meeste ingrediënten gewoon door hun worden geteeld. Ze hebben namelijk naast het restaurant, 30 hectare grond waarop groenten, granen en bloemen met veel passie en liefde worden geproduceerd. Liefde voor wat groeit en bloeit.
Ze telen met respect voor natuur en omgeving en zorgen ervoor dat ze niet meer nemen dan daadwerkelijk nodig is. Zo ga je verspilling tegen, wordt je bewust wat de Hollandse bodem te bieden heeft en zorg je voor de natuur. Een filosofie dat ik MOEST ervaren en waar ik zeer nieuwsgierig naar was geworden.
Het diner.
We kwamen aan gereden en waren aangenaam verrast door de ligging van het restaurant. Het ligt aan de dijk en je kijkt over het mooie Hollandse landschap uit. De boerderij waar het restaurant in is gevestigd, heeft naast een evenementen zaal ook nog de oude schuur bewaard waar je op uitkijkt als je lekker aan het dineren bent. Dit geeft de avond net dat beetje extra’s, waardoor het een beleving wordt.
We schoven aan een tafeltje bij het raam. Helaas was het al donker en konden we niet van het landschap genieten, maar dat mocht de pret niet drukken. We begonnen met een heerlijk glas bubbels met daarbij een chipje van knolselderij en een amandel dip (mag ik aub hiervan een palletje of twee mee naar huis nemen?!). De avond begon goed.
Amuse.
We kregen een amuse van aardappelwafel met rookworst crumble, piccalilly en gefrituurde boerenkool. En ik hoor je nu denken: gefrituurde boerenkool en rookworst crumble? Hell yeah! het was de bomb en ik lust echt geen boerenkool. Laat ik dat er even duidelijk bij zeggen. Erbij kregen we breekbrood met gerookte geitenboter, gezouten boerenboter en laurier olie. Oh My God, Yes!
Voorgerecht.
Mijn smaakpapillen waren geprikkeld en ik kon niet wachten op het voorgerecht. Dit bestond uit een ceviche van makreel met zuur, aardappelschuim en een hartige kletskop. Mooie smaakcombinaties die elkaar prima aanvulden. Net als de amuse.
Tussengerecht 1.
Het tussengerecht was open ravioli met paddenstoelen, geitenkaas en pompoen. Ook hier weer geen op of aanmerkingen. Een mooi gerecht wat goed op smaak was en geserveerd met een heerlijke bijpassende wijn.
Tussengerecht 2.
Op hooi gerookte knolselderij met kastanje en vegetarische jus. Ik vond de knolselderij nog iets aan de harde/rauwe kant. Maar het was een zeer smaakvol gerecht. De jus was goed ingedikt en sloot perfect aan bij de rooksmaak van de knolselderij.
Hoofdgerecht.
Als hoofdgerecht werd hertenrug geserveerd met rode kool, een rilette van hert, truffelaardappel, bloedworst en kalfsjus. Bij het idee van bloedworst kreeg ik de rillingen over mijn rug, maar wat smaakte het goed bij het hert en de jus. Ik ben om en vind bloedworst (op deze manier) zeer aangenaam.
Dessert.
Een dessert van pastinaak, peer, witte chocolade, laurier en ijs van karamel krijg je niet elke dag. Ik was erg benieuwd naar de pastinaak. Wist niet dat dit ook in een zoet gerecht kon, maar geloof mij, dat kan! I don’t need to say more.
Conclusie restaurant de Dyck.
Een parel in het Hollandse landschap. Zeer de moeite waard om eens te gaan eten. Neem dan ook eens een kijkje in de (moes)tuin (helaas was het voor ons daar te donker voor). Laat je verrassen door bijzondere smaakcombinaties en ingrediënten die niet verser kunnen zijn. Van mij krijgen ze dan ook een dikke 8,5 op de schaal van ‘Kiki’.
Woubrugge is niet ver bij mij vandaan. Zo te lezen moet ik maar snel eens een datenight daar boeken met mijn lief
oh, echt doen ja, je zult niet worden teleurgesteld 🙂
OH. Ik wou het prachtige uitzicht wel zien. Benieuwd nu
echt de moeite waard om een keertje heen te gaan
Wauw de gerechten zien er uit als ware kunstwerken. Bijna zonde om op te eten.
art on a plate
Wauw dit ziet er allemaal heel fancy uit. En ik houd van restaurants op mooie locaties. Ligt helaas niet echt in de buurt…
dat maakt het extra bijzonder altijd, als het op een mooie locatie is
oh wauw wat ziet het er allemaal heerlijk uit zeg! Dat alleen al doet erg goed en dan van die aparte ingrediënten. Echt verrassend zeg!
het is echt een aanrader
Wauw wat een kunstwerkjes allemaal. Ziet er ook heel lekker uit
echt kunst op het bord inderdaad
Het klinkt allemaal best bijzonder, en echt creatief, zoals die vegetarische jus. Je maakt wel nieuwsgierig.
echt de moeite waard om eens langs te gaan
De gerechten zien er goed uit, heel chique ook! Niet iets voor ons om met de kids heen te gaan. Misschien gezellig met mijn partner als we ooit eens in de buurt zijn.
zeker doen als je in de buurt bent
Ik houd van mooie locaties. Klinkt als een goed restaurant. Iets om te onthouden!
zeker doen
het water loopt mijn mond in hahah ooh wat heerlijk!! mocht ik ooit wat beter zijn en meer mogen eten want ik mag dit allemaal niet dan weet ik zeker dat ik daar een keer heen ga 😀
zeker doen.
Ziet er heel apart uit eerlijk gezegd, maar klinkt allemaal wel heel erg goed!!
het is echt de moeite waard
Ziet er heelijk uit, wat mooi opgemaakt allemaal zeg! 🙂
echt kunst op je bord
wauw wat bijzonder dit. en ziet er allemaal fantastisch uit
en het is zoooo lekker
Ziet er allemaal erg lekker uit zeg! Nog nooit gehoord van Woubrugge overigens.
zeker de moeite waard mocht je in de buurt zijn
Oh my, dat ziet er allemaal heel erg lekker uit! Ook om 8 uur ’s ochtends 🙂
hahahaha, ja he
Dat ziet er allemaal er mooi en apart uit zeg! Maar het lijkt me wel erg lekker!
en dat was het zeker