wall-art.nl

Wall-Art.nl. Maar hoe moet ik (klusser met 2 linkerhanden) dit ophangen?

Art on your Wall.

We hebben denk ik allemaal wel zo’n muur in ons huis, waarbij we niet weten wat we er mee aan moeten. Ik heb zo’n stuk muur en ik was al lang op zoek naar een mooi passend wanddecoratie en dan bedoel ik dus niet zo’n Ikea schilderij met een rode roos (no offense hoor, maar ik vind dat inspiratieloos). Ik ben eens gaan neuzen op Wall-Art.nl en wat ik daar allemaal niet tegen kwam?! Boy oh boy!

Wat is Wall-Art.nl?

Ben je op zoek naar wanddecoratie, dan zit je denk ik bij Wall-Art.nl wel goed. Ze hebben een zeer ruim assortiment wanddecoratie zoals onder andere: muurstickers, prikborden, behang, spatschermen (voor in de keuken), glas – en canvas schilderijen, verf en deurstickers. Niet genoeg keus?! Oke, dat kan. Wacht, ga niet verder zoeken, want ze hebben ook nog een groot assortiment op het gebied van woonaccessoires, decoratieletters, klokken en kussens. Ik denk dat je hiermee wel je huis kunt oppimpen en een perfect passend muurdecoratie kunt vinden.

Glasschilderijen.

Ik kwam eigenlijk ogen te kort. Ik kwam onder andere te gek fotobehang tegen van Botticelli, de geboorte van Venus. Super voor in een badkamer. Alleen jammer dat ik een ieniemienie badkamertje heb en alles betegeld is. Ook kwam ik 3D muurstickers tegen. Erg leuk voor in je slaapkamer, boven het bed. Uiteindelijk heb ik gekozen voor een glasschilderij van Rubens (barokschilder, 1577-1640), de val van de Verdoemden. Waarom heb ik voor dit schilderij gekozen? Ik ben gek op de oude meesters. Ze hebben een passie dat terug te vinden is in hun werk. Verder intrigeert het mij, de kleuren, de compositie, alles klopt. In dit schilderij beeldt hij uit dat de engelen, de verdoemden in de hel gooien. Een vrij druk schilderij, maar er is van alles te zien.

Ophanging.

Ik kreeg het schilderij van 70 x 100 cm binnen, keurig verpakt en voorzien van alle ophanginstructies en materialen. Uitpakken maar en ophangen!

Ho Ho Ho, niet zo snel, want hier wordt wel even enig onderzoek vereist. Er komt net iets meer bij kijken dan bij het ophangen van een canvas schilderij. Een glasschilderij is natuurlijk een stuk zwaarder en heeft dus een goede en gedegen ophanging nodig. Je wilt niet hebben dat je na een dag hard werken, thuis komt en ziet dat je schilderij van de muur is getieft en je huis vol ligt met duizenden stukjes glas. Dat gaan we even voorkomen door onderstaande handleiding goed te volgen!

Stap 1:

Het schilderij wordt geleverd door Wall-Art met een beschermfolie, haal deze er eerst, voorzichtig, vanaf. Deze folie is bedoeld om het schilderij te beschermen tijdens vervoer. Soms lijkt het net of er al beschadigingen opzitten, maar dit is dus het folie dat er eerst af moet.

Stap 2:

Bekijk goed wat voor type muur je hebt. Voor bijvoorbeeld een gipswand dienen er andere montagemiddelen gebruikt te worden (hier heb je speciale holle wand pluggen voor nodig namelijk) dan een betonnen muur. Ik heb gewoon pluggen met haken gebruikt voor het ophangen van mijn schilderij.

wall-art.nl

Stap 3:

Je krijgt doorzichtige noppen meegeleverd die je op de achterzijde van het schilderij moet bevestigen. Deze worden op de hoekpunten, onderaan het schilderij geplakt. Let op: deze blijven dus daar zitten en dien je er NIET meer af te halen! Dit is om het schilderij te beschermen tegen beschadigingen aan de achterzijde die veroorzaakt kunnen worden door het verschuiven van het schilderij over de wand. Het schilderij mag namelijk niet met een harde ondergrond in aanraking komen. Dit omdat de afbeelding op de achterzijde is geprint.

wall-art.nl

Stap 4:

Nu komt denk ik wel de belangrijkste stap: Hang het schilderij aan ALLE (met nadruk op alle) ophangpunten aan de achterzijde van het schilderij op, gebruik schroeven en haken en gebruik geen touw, kabels of kettingen! Waarom zul je denken. Een glasschilderij is een stuk zwaarder dan een canvas schilderij en heeft daarom extra goede ondersteuning nodig.

wall-art.nl

Stap 5:

Alle voorbereidingen getroffen? Heb je al het gereedschap binnen handbereik? Daar gaan we dan! Teken op de muur af waar het schilderij komt te hangen. Omdat je gebruik maakt van meerdere ophangpunten is de kans groter dat het schilderij scheef kan gaan hangen. Ik heb daarom gebruik gemaakt van een meetlat om zo goed de afstanden tussen muur en schilderij, maar ook tussen de ophangpunten te bepalen.

wall-art.nl

Stap 6:

Nu is het een kwestie van gaten boren. Tip: (die je misschien al wel weet, maar ik zeg het toch nog maar even voor het gemak) houdt de stofzuigerslang bij het gat tijdens het boren zodat je het meeste gruis opvangt.

wall-art.nl

Stap 7:

Als laatste: pluggen erin stoppen en haken erin schroeven. Schilderij ophangen (zorg dat je dit voorzichtig doet, zodat het schilderij niet wordt beschadigd) en klaar is Clara!

wall-art.nl

Ik heb voor de zekerheid nog een waterpas gebruikt om te kijken of hij recht hing en dat was het geval.

wall-art.nl

That’s it! Zelfs IK kon het fixen, dus dan kan jij het zeker. Als je deze stappen volgt, moet het goed komen. Een kind kan de was doen!

wall-art

Final tip: Het schilderij maak je schoon met een zachte, droge doek. Indien nodig mag je ook een vovhtige doek gebruiken. Gebruik geen chemicaliën ed, omdat dit de afbeelding kan beïnvloeden.

wall-art.nl

Conclusie Wall-Art.nl

Als eerste wil ik zeggen: wat een fijn bedrijf is wall-art.nl! De service is echt goed, ze staan je vriendelijk te woord en geven je (indien nodig) advies. Het schilderij wordt goed verpakt geleverd. Natuurlijk kan er nog wel eens wat fout gaan, want het is en blijft glas. Maar mocht het fout gaan tijdens het vervoer, lossen ze dit zeer vakkundig op. Ik moest mij wel even inlezen in het ophangsysteem. Maar (with a little help from my friends) ben ik er goed uitgekomen en hangt mijn schilderij van Rubens te pronken aan mijn muur. Ik ben er super blij mee.

 

Tags:
,
32 Reactie's
 • Daisy
  Geplaatst op 17:55h, 09 mei Beantwoorden

  Wat een bijzonder schilderij ook 🙂 Wel mooi 🙂

  Fijn dat de service zo fijn is! Altijd erg belangrijk! Ik ga zeker eens een kijkje nemen op de site 🙂

  • Kiki
   Geplaatst op 15:12h, 11 mei Beantwoorden

   zeker doen. ze hebben echt heel veel mois en originele stukken

 • Ingrid
  Geplaatst op 19:35h, 09 mei Beantwoorden

  Wat een leuke blog. Ik heb een handige man en vader

 • nicole
  Geplaatst op 09:06h, 10 mei Beantwoorden

  Ik vind het een prachtig schilderij en zou het zo in mijn kamer hangen. Helaas heb ik zelf geen boor, dus ik zou deze niet kunnen ophangen tot mijn spijt.

  • Kiki
   Geplaatst op 15:11h, 11 mei Beantwoorden

   oe, dat is wel handig inderdaad als je zo’n schilderij moet ophangen

 • Judith
  Geplaatst op 09:56h, 10 mei Beantwoorden

  Wat handig zeg. Hier hangt er nog niets, moeten we nog steeds een x doen

  • Kiki
   Geplaatst op 15:10h, 11 mei Beantwoorden

   zeker even een kijkje nemen op hun site. ze hebben zo veel moois

 • Balou
  Geplaatst op 10:53h, 10 mei Beantwoorden

  Iets moois tegen de muur kan zoveel sfeer brengen, leuk!

 • alexa
  Geplaatst op 14:42h, 10 mei Beantwoorden

  wat handig dat het zo geleverd wordt, fijn artikel!

 • Claudia
  Geplaatst op 17:10h, 10 mei Beantwoorden

  Wat heb je een mooi schilderij uitgekozen! Ik kan me goed voorstellen dat hij het pronkstuk is in je woonkamer

  • Kiki
   Geplaatst op 15:09h, 11 mei Beantwoorden

   ik ben er ook echt super blij mee

 • Sylvahna.nl
  Geplaatst op 22:09h, 10 mei Beantwoorden

  Oh ja!! Heb je deze voor mij geschreven? Haha. Wij hebben ook nog zo een kale muur en zoeken daar al jaren iets leuks voor. Tot op heden nog niets gevonden (in ieder geval niets wat leverbaar is, zucht), dus ik ga zeker even kijken!

  • Kiki
   Geplaatst op 15:09h, 11 mei Beantwoorden

   hahaha! ja, zeker even doen. ze hebben super veel moois

 • Mariëlle
  Geplaatst op 09:52h, 11 mei Beantwoorden

  Mooi schilderij en goed stappenplan hoe je dit zelf kunt ophangen. Fijn dat het zo simpel werkt. Veel plezier van je mooie schilderij!

 • Silkeblogs
  Geplaatst op 10:07h, 11 mei Beantwoorden

  Zo origineel en leuk gevonden! Ik ben ook geen held in dat soort dingen!

  • Kiki
   Geplaatst op 15:08h, 11 mei Beantwoorden

   ik heb wat dat betreft echt twee linker handen

 • tamara
  Geplaatst op 12:34h, 11 mei Beantwoorden

  Ik vind tegenwoordig de ophangsystemen wel steeds makkelijker worden heb ook geregeld al wat in huis opgehangen of geklust en wordt er wel steeds beter in

  • Kiki
   Geplaatst op 15:07h, 11 mei Beantwoorden

   dat is zeker waar. ik was wel trots op mezelf dat ik het zelf had gedaan 🙂

 • Liset - Beautydagboek
  Geplaatst op 12:38h, 11 mei Beantwoorden

  Zo’n foto of afbeelding op glas is erg mooi! Ik heb een foto van mijn kinderen op glas laten afdrukken en ben daar heel blij mee.

  • Kiki
   Geplaatst op 15:07h, 11 mei Beantwoorden

   ja, dat is inderdaad ook erg mooi.

 • Fleur
  Geplaatst op 18:59h, 11 mei Beantwoorden

  Goed gedaan! Ik ben zelf niet zo handig, maar mijn vriend is gelukkig daar een stuk beter in

  • Kiki
   Geplaatst op 17:49h, 14 mei Beantwoorden

   helaas is die van mij maar 1 keer in de zoveel tijd bij mij, dus moet ik het toch zelf doen. Maar het schilderij hangt nog steeds, dus ik zal het wel goed gedaan hebben denk ik 🙂

 • Eke
  Geplaatst op 21:09h, 11 mei Beantwoorden

  Prachtig schilderij! Ik vind het stoer dat je het zelf hebt opgehangen, zou ik niet aandurven omdat ik dan vast snachts wakker schrik van een naar beneden donderend glasschilderij, haha

  • Kiki
   Geplaatst op 17:49h, 14 mei Beantwoorden

   hahahaha, ik heb eigenlijk ook twee linker handen. maar dit is gelukt EN hij is nog niet naar beneden gevallen 🙂

 • Daniëlle
  Geplaatst op 20:54h, 14 mei Beantwoorden

  Wat tof zeg. Ik kende dit nog helemaal niet.

  • Kiki
   Geplaatst op 10:56h, 16 mei Beantwoorden

   en het is zo gaaf, ze hebben zo veel keus.

 • Nicole Orriëns
  Geplaatst op 12:24h, 25 augustus Beantwoorden

  Wij hebben nu zo’n lijst bovenaan hangen, met een touwtje en daaraan kan ik dan schilderijen hangen.

Geef een reactie