wecolour

WECOLOUR: zelf je haar verven met kappers-kwaliteit verf?

Ik heb een donkerbruine haarkleur, prima natuurlijk, maar de kleur is echt SAAI (met hoofdletters geschreven natuurlijk). Ik heb echt een “peper en zout kleurtje”. Er zit totaal geen levendigheid in. Boring as f*^k. Vandaar dat ik mijn haren al kleur vanaf een jaartje of 15. Ik merk ook wel dat dat niet goed is voor mijn haar, maar ja, ik wil nu eenmaal niet een saaie postduif worden. Nu kwam ik WECOLOUR tegen die haarverf heeft ontwikkeld wat veel minder schadelijk is voor je haar en ik moest dat natuurlijk even testen!

Wat is WECOLOUR?

Het is het jaar 2014 als Mike Degger (eigenaar van Degger Kappers) en Marije de Jong, WECOLOUR oprichten. Dit bedrijf is ontstaan uit het idee om professionele haarverf te ontwikkelen voor thuisgebruik, te bestellen via internet, maar wel betaalbaar zonder in kwaliteit achteruit te gaan.
De verf wordt ontwikkeld in Italië en getest in de kapsalon van Mike Degger. In de verf zit onder andere geen ammonia en parabenen, waardoor het zachter is voor je haar en hoofdhuid. Mooi geverfd haar hoeft niet duur te zijn! Voor €19,95 heb je een compleet haarverfpakket en kun je thuis aan de slag. Een leuk extraatje is dat je bij je eerste bestelling €10 korting krijgt en je dus maar €9,95 betaald.

Haarverzorgingsproducten.

Naast de haarverfpakketten die er overigens in 23 kleuren te verkrijgen zijn, heeft WECOLOUR ook nog haarverzorgingsproducten. Speciaal ontwikkeld voor haar dat geverfd is. Geverfd haar heeft namelijk extra verzorging nodig en dus zitten er ook weer in deze producten, geen sulfaten en parabenen. Uiteindelijk dus beter voor je haar, hoofdhuid en kleur! Speciaal voor mensen met droog en krullend haar hebben ze de ‘Dark Bamboo’ ontwikkeld. Een witte klei shampoo op basis van zwarte bamboe, dat je haar voedt en verzorgt. Ook de ‘Argan Silk’ is ideaal voor net dat beetje extra verzorging. Het is een serum dat je haar beschermt tegen UV straling en waarbij jouw kleur langer mooi blijft. Ik ben deze producten allemaal gaan testen voor jullie. Werkt het en doet het wat het zegt?

wecolour

Verven van mijn haar.

Als eerste ben ik natuurlijk begonnen met het verven van mijn haar. Ik doe dit al sinds mijn 15de jaar, dus het is appeltje eitje voor mij en ik weet precies wat ik moet doen. Gelukkig zit er een goede handleiding bij voor diegene die wat uitleg nodig hebben. Ook hebben ze er een klein zakje shampoo en conditioner bij gedaan, zodat je gelijk goede verzorging bij de hand hebt na het verven. Mengen van de verf was ook piece of cake (je hebt alleen een klein schaaltje nodig), dus hup aan de slag. In het pakket zit ook een soort kam om de verf goed te verdelen. Voor mijn haar vind ik dit niet prettig, dus ik laat dit achterwege en breng het aan met mijn handen (natuurlijk wel eerst even de bijgeleverde handschoenen aan trekken, of je moet zwarte handen mooi vinden?!). Wat mij als eerste opviel bij het aanbrengen van de verf, was de afwezigheid van de oh zo bekende ammonia geur. Dat was al een pre!

wecolour

Nadat het inwerkproces was geëindigd, uitspoelen maar. Ik gebruikte de bijgeleverde shampoo en conditioner en ik moet zeggen dat ik de geur al erg prettig vond. De kleur was (na het drogen van mijn haar) mooi intens. Diep warm zwart en al mijn grijze haren waren gedekt. Ik ben er erg blij mee. Ik ben benieuwd hoe lang de kleur blijft zitten.

Resultaat na 3 weken.

Ik gebruik elke keer bij het haren wassen de shampoo en conditioner van WECOLOUR. ik moet zeggen dat mijn haar zacht blijft en er beter verzorgt uitziet. Ik heb ook het idee dat mijn haar iets meer glanst dan normaal. De ‘Dark Bamboo’ shampoo gebruik ik af en toe. Ik masseer het goed in op droog haar en laat het dan even goed inwerken. Daarna uitspoelen klaar. Ik gebruik geen conditioner na de ‘Dark Bamboo’, mijn haar is dan al zacht van zichzelf. Het enige wat ik daarna gebruik is een klein beetje ‘Argan Silk’ als finishing touch.

WECOLOUR

Conclusie producten WECOLOUR.

Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik blij verrast ben met de producten van WECOLOUR. Evenals de verf zijn ook de haarverzorgingsproducten erg fijn. Mijn haar pluist iets minder en dat vind ik al een grote vooruitgang. Ik zeg er wel gelijk bij dat ik al ongeveer 20 jaar op zoek ben naar de juiste producten voor mijn haar, maar WECOLOUR heeft mij een grote stap in de goede richting gegeven.

Verven jullie ook zelf je haren?

Tags:
34 Reactie's
 • Nicole Orriëns
  Geplaatst op 10:06h, 21 maart Beantwoorden

  Dat je haar er minder door pluist vind ik erg aansprekend! Dat is voor mij een goede reden om deze verf ook eens te proberen.

  • Kiki
   Geplaatst op 16:25h, 22 maart Beantwoorden

   dat was het voor mij dus ook 🙂

 • Frederique
  Geplaatst op 01:04h, 22 maart Beantwoorden

  Thanks voor de tip. Ik heb nog nooit mijn haar zelf geverfd, dat vind ik een beetje spannend. Eigenlijk verfde ik mijn haar ook nauwelijks maar krijg nu grijze haren en dat vind ik verschrikkelijk. Ben dus toch begonnen met verven. Misschien dus binnenkort maar zelf proberen toch!

  • Kiki
   Geplaatst op 16:25h, 22 maart Beantwoorden

   ik verf het al vanaf dat ik 16 jaar was ofzo. je moet alleen uitkijken dat je niet gaat flodderen en dat alles onder zit.

 • lodi
  Geplaatst op 09:53h, 22 maart Beantwoorden

  Ik heb mijn haar jaren geverfd, maar op een gegeven moment kwam het grijs er elke keer tussen oor, dat uk gestopt ben.Wel fijn dat dit product je het idee geeft dat je haar er ook minder van pluist. Ik moet zeggend ta ik het wel een ‘bevrijding’ vond toen ik stopte met kleuren.

  • Kiki
   Geplaatst op 16:24h, 22 maart Beantwoorden

   dat lijkt mij ook wel inderdaad. De grijze haren komen er bij mij ook steeds sneller door, maar ik verf nog even door

 • Malou
  Geplaatst op 12:20h, 22 maart Beantwoorden

  Dat klinkt erg goed zeg, dit ga ik zeker onthouden!

  • Kiki
   Geplaatst op 16:23h, 22 maart Beantwoorden

   zeker doen, ook de haarverzorgingsproducten zijn erg fijn

 • Girls-Things
  Geplaatst op 14:32h, 22 maart Beantwoorden

  Dat is fijn zeg. Ik kende het merk nog niet.

  • Kiki
   Geplaatst op 16:23h, 22 maart Beantwoorden

   echt de moeite waard om te proberen

 • alexa
  Geplaatst op 16:30h, 22 maart Beantwoorden

  Ik ben echt heel benieuwd naar de voor en na. Ik heb van Wecolour ook ontvangen en ben benieuwd hierna, had jij overigens aan één tube genoeg?

  • Kiki
   Geplaatst op 16:51h, 24 maart Beantwoorden

   ik had aan 1 tube meer dan genoeg, maar ik had inmiddels wel korter haar dan voorheen. Ik heb helaas geen voor en na foto’s gemaakt, helemaal vergeten (OMG)

 • Nadia
  Geplaatst op 17:10h, 22 maart Beantwoorden

  Minder pluizen klinkt me erg goed in de oren! Ik heb mijn haren al een tijdje niet meer gekleurd. Het was er zo slecht aantoe dat ik het even met rust heb gelaten.

  • Kiki
   Geplaatst op 16:48h, 24 maart Beantwoorden

   ik heb om die reden ook nu kort geknipt (van bijna op mijn kont naar een bob :-O)

 • Fleur
  Geplaatst op 12:35h, 23 maart Beantwoorden

  Ik heb nog een haarkleur pakketje staan van WECOLOUR, Mss toch maar eens gebruiken, want ik word helaas steeds grijzer

 • beautyn0te
  Geplaatst op 23:31h, 23 maart Beantwoorden

  Wat leuk dat je dit hebt getest, ik kende dit nog niet. Klinkt goed!

  • Kiki
   Geplaatst op 16:44h, 24 maart Beantwoorden

   de haarproducten zijn ook erg fijn

 • José
  Geplaatst op 16:15h, 24 maart Beantwoorden

  Fijn dat er geen sulfaten en parabenen inzitten! Zelf ben ik bezig met de curly girl method dus probeer dat soort ingrediënten (en siliconen) altijd te vermijden. Good to know dat dit bestaat!

 • MC Kleuver
  Geplaatst op 20:40h, 24 maart Beantwoorden

  Leuk dat je zo bij een nieuw kerk uitkomt. Ik ga niet proberen om mijn haren blond te verven, maar dit product heeft bij jou zeker een fijne uitwerking.

 • MC Kleuver
  Geplaatst op 20:27h, 25 maart Beantwoorden

  Dat jij al zolang je haar verft! Mag ik vragen waarom? Wel handig dat er een handleiding bij zit, want de eerste keer je haren verven zal wel een kliederboel veroorzaken.

  • Kiki
   Geplaatst op 13:31h, 27 maart Beantwoorden

   Ik heb echt een peper en zout kleur. Niet te doen gewoon. Ik wil er wel wat frisser uitzien, dus vandaar dat ik het al zo lang verf 🙂

 • Lipstickencupcakes
  Geplaatst op 12:55h, 30 maart Beantwoorden

  Ik verf mijn haren bij de kapper. Ik laat het dan ook altijd verven met meerdere kleuren, anders vind ik dat je zo’n helm idee krijgt. Ben wel benieuwd naar een voor en na foto van je haar.

  • Kiki
   Geplaatst op 11:53h, 03 april Beantwoorden

   die ben ik vergeten te maken 🙁

 • charlotte
  Geplaatst op 11:11h, 12 april Beantwoorden

  Ik heb nog nooit mijn haren geverfd maar denk dat ik dan toch zou kiezen voor de kapper omdat ik bang ben dat ik het anders zelf verpest.

  • Kiki
   Geplaatst op 14:14h, 12 april Beantwoorden

   dat kan ik mij voorstellen. Ik verf het al sinds dat ik 15/16 was, dus ik weet wel een beetje hoe en wat en ben dan ook niet bang om zelf te verven, gelukkig

 • Nathalie
  Geplaatst op 09:17h, 15 april Beantwoorden

  Ik verf mijn eigen haren ook vaak zelf. Het merk dat jij hebt gebruikt ken ik nog niet. Ik koop de haarverf meestal in Duitsland, dat scheelt enorm in prijs.

  • Kiki
   Geplaatst op 10:43h, 17 april Beantwoorden

   ja, dat heb ik ook gehoord, alleen om ff op en neer naar duitsland te rijden ben ik meer geld kwijt aan benzine dan ik bespaar op de verf 😉

 • OASE haar vitamine
  Geplaatst op 13:37h, 02 oktober Beantwoorden

  Ik wil al zo lang mijn haar verven, maar iets houdt me dan toch weer tegen, vooral omdat ik het zelf niet goed zou kunnen. Misschien dan toch maar een vriendin inschakelen. Leuk geschreven artikel!

  • Kiki
   Geplaatst op 14:25h, 02 oktober Beantwoorden

   dank je wel voor het compliment. En succes met het verven. Oefening baart kunst 😉

 • rachel
  Geplaatst op 10:56h, 07 november Beantwoorden

  ik verf al sinds ik jong ben mijn eigen haar en dat is nog wel eens fout gegaan hahah maar nu gewoon standaard als ik een witte haar zie of uitgroei zie dat er dan weer een verfje over heen gaat

  • Kiki
   Geplaatst op 11:35h, 07 november Beantwoorden

   ja, ik ook. Bij mij is het ook wel eens fout gegaan (lees: ik was een smurf :-O)

Geef een reactie