Woonliving: thuis werken en goed licht.

woonliving

Nu we met z’n alle nog steeds thuis aan het werken zijn is het belangrijk om een goede werkplek te hebben met voldoende licht. Overdag zul je natuurlijk geen extra licht nodig hebben, maar als de avond valt, is dat wel handig. Maar hoe pak je dat aan? Hoe verander je de eettafel in een goede werkplek?

Wat is Woonliving?

Als je op zoek bent naar duurzame design producten, wil je het liefste niet de hoofdprijs betalen. Woonliving kan jouw daarbij helpen, want ze kopen rechtstreeks van de onafhankelijke designers, waardoor ze tot 60% goedkoper zijn dan de normale winkelprijzen. Hoe? Doordat er geen tussenpersonen of winkels aan te pas komen, heb je geen onnodige kosten. Ideaal om nu jouw design product voor een leuke prijs te kunnen kopen.

Hun missie:

Originele design meubels aanbieden van hoge kwaliteit en voor een eerlijke prijs, dat is onze missie. Wij vinden dat winkels en dure designmerken klanten oneerlijk behandelen! Met alle tussenstappen in het productieproces betaal je vaak onnodig te veel voor je design meubels. Wij willen je dit deel besparen en bieden origineel design aan voor betaalbare prijzen. Dit is wat wij anders doen!

citaat van woonliving.nl
woonliving

Shine a light.

Nu veel mensen nog steeds thuis werken is het oh zo belangrijk om een goede werkplek te hebben. Denk bijvoorbeeld aan een goed bureau en bureaustoel, maar voldoende werklicht is ook erg belangrijk. Slecht werklicht zorgt voor knijpend ogen, hoofdpijn en allerlei andere klachten die je graag wilt voorkomen.

Nu heb ik helaas geen plaats voor een goed bureau, dus ik werk eigenlijk altijd aan de eettafel. Niet enorm ideaal, maar aangezien mijn vriend en ik op zoek zijn naar een huisje, doe ik het er nog maar even mee. Helaas had ik ook niet echt goed licht boven de eettafel, dus moest ik op zoek naar een lamp die zowel mijn werkplek goed kon belichten als ook een decoratieve lichtbron kon zijn. Een lamp waar ik zelf kan bepalen waar het licht schijnt, dat zou ideaal zijn.

De Anna “Liège” Vloerlamp.

Deze vloerlamp is 160 cm hoog, heeft een goudkleurige binnenzijde (wat mooi warm en sfeervol licht afgeeft) en kan gekanteld worden naar waar je het licht wilt laten schijnen. Ook zit er voor de E27-fitting (geschikt voor 60 watt lampen) een kap, zodat je niet gelijk in de lamp kijkt en verblindt wordt. Hij kost €126,98, wat ik zeer schappelijk vind.

woonliving

Als ik het niet gebruik voor mijn werkplek, staat de lamp in een hoek en gericht op de muur. Dit geeft een mooie, warme sfeer in huis. Als ik het gebruik voor mijn werkplek, richt ik het op mijn laptop en kan ik tot diep in de nacht aan de slag. Oke, dat zal niet gaan gebeuren, tot diep in de nacht, maar een bloggersleven is nu eenmaal niet van 9 tot 5.

Conclusie.

Een goede werkplek is dus enorm belangrijk. Niet alleen een goed bureau en stoel, maar je moet dus ook denken juiste belichting. Je wilt niet de hele dag met hoofdpijn lopen denk ik.

licht op je werkplek

De Anna Liege vloerlamp is voor mij een ideale oplossing. Het begint in de tussentijd dat ik dit schrijf, wat donkerder te worden en ga ik maar eens dat lampie aanklikken en verder met schrijven, editen, foto’s bewerken en SEO optimaliseren. Bloggersleven gaat niet over rozen hoor.

Werken jullie thuis en hebben jullie goed licht voor je werkplek?
foto’s o.a. van Woonliving.nl

22 reacties

 1. Mieke Weijers

  Bijzonder leuke lamp een multi functioneel.
  Een goede tip om ook eens te gaan snuffelen.!!

 2. Mooie lamp!
  Hier eigenlijk weinig werk in de avonduren, dus dan is de verlichting iets minder van belang. Wel lijkt het me fijn een soortgelijke lamp te hebben voor als de tv aanstaat. Nu missen we toch iets, het is of te fel of te zwak.

  • Kiki

   dan is dit ook een fijne lamp omdat je hem kan draaien

   • Ik zit ook nog met mijn laptop aan de eettafel. Dat is idd niet echt ideale werkplek. Ik heb nu nog geen last van te weinig licht. Dat zal misschien in de winter tijd weer komen. Je hebt wel een super mooie lamp uitgezocht. Een aanwinst voor je interieur.

 3. Ik had er nog niet van gehoord, maar 60% goedkoper dat is al eens de moeite om een kijkje te gaan nemen 🙂

 4. Oh wauw, dat is een lamp die hier prima zou staan!!
  Ik merk het ook direct wanneer het licht niet goed is. Knallende koppijn of heel vermoeide ogen.

 5. Mijn kantoortje zit achter de keuken, en ik werk eigenlijk altijd thuis. Qua licht zou het denk ik nog wel wat beter kunnen ben ik bang.

  • Kiki

   goed werklicht is enorm belangrijk, dat vergat ik soms wel

 6. wat een leuke!! hier gebruik ik regelmatig mijn studio lampen als ik goede verlichting wil en nodig heb. van andere lampen krijg ik hoofdpijn meestal

 7. Wat een toffe lamp! Ik werk zelf in een winkel dus thuiswerken zit er niet bij. Maar goeie verlichting is zeker belangrijk.

 8. Mieke | Miek's Mind

  Goed licht voor een werkplek heb ik niet echt, maar ik heb sowieso niet echt ruimte om een echte werkplek in te richten

 9. Jouvence

  Wat een handige en leuke lamp! Hier ook een lamp boven de tafel waar ik aan zit te laptoppen, zodat zodra het wat donkerder wordt de lamp aan kan.

 10. Die vloerlamp vind ik echt heel leuk. Zou ‘m zo neerzetten als ik er nog plek voor had, haha.

 11. Ja voor een werkomgeving heb je uiteraard wel voldoende licht nodig – ziet er leuk uit die lamp 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *