Alan & Pim’s in Utrecht: het lekkerste stukje vlees: Kip!

alan & pim's

Ik ben dol op een lekker stukje gebraden kip! Wel met zo’n krokant, knapperig velletje erover natuurlijk. In Utrecht (Leidsche Rijn om precies te zijn) zit sinds 2018; Alan & Pim’s. Een restaurant waarbij kip centraal staat en je verwelkomt wordt in een sfeervol, robuust ingericht restaurant.

Wat is Alan & Pim’s?

Dit kiprestaurant heeft een eenvoudige kaart. Je wordt niet doodgegooid met allerlei gerechten waarvan je de ingrediënten misschien niet eens kent. Ze hechten veel waarde aan de kwaliteit en daarom is ook alles vers en het liefst van Hollandse bodem. Denk aan huisgemaakte appelmoes, biologische verse frieten en natuurlijk een kippetje van ‘Tante Door’, dat geboren is in de Achterhoek en woont in ruime stallen met veel frisse lucht, zonder volgepompt te worden met antibiotica. Geen plofkip, maar topkip!

alan & pim's

Kip!

Naast hun specialiteit; malse en sappige kip van het spit (in bijvoorbeeld de smaken; Alan & Pim’s kruiden, Provençaals, Bitter Sweet BBQ en Thais), serveren ze ook kippeling, kipbitterballen of een kipburger. Maak het geheel af met bijgerechten als een lekkere salade, huisgemaakte frieten of een maiskolf. Vergezeld met een heerlijk biertje of een bijpassende wijn, is je avond compleet. Heb je nog een gaatje over, kies dan nog een heerlijk desert!

Het interieur.

Bij binnenkomst valt gelijk het stoere en robuuste interieur op. Er is veel gebruik gemaakt van hout en metaal. De eyecatcher is natuurlijk de enorme rotisserie waar de heerlijke malse kippetjes in ronddraaien.

alan & pim's

Wat ik belangrijk vind.

Ik vind het enorm belangrijk dat hun kippetjes een goed leven hebben. Geen plofkip, maar topkip zoals ze het zelf noemen. Daarnaast vind ik het ook een goede zaak dat het merendeel van hun producten van Hollandse bodem zijn. Dat stimuleert mij om naar zo’n restaurant te gaan.

Houden jullie ook van een lekker mals stukje kip?
Foto’s gebruikt met goedkeuring van Alan & Pim’s

14 reacties

 1. Oh wat ziet dit er heerlijk uit, ik krijg er echt honger van! <3

 2. Persoonlijk vind ik kip het allerlekkerste vlees (ook al mag je het officieel geen vlees noemen)! Klinkt als een ontzettend lekkere plek om te eten. Bedankt voor de tip!

 3. Mmmm een lekker gebraden stukje (top)kip gaat er hier ook wel in hoor.
  Op de BBQ of aan het spit, ruikt altijd zo lekker.

 4. oh mm, kip aan het spit dat is altijd lekker – mij kan je met een kippetje wel lokken hoor 🙂

 5. Tania

  dat ziet er superlekker uit. jammer dat ik deze tip niet had toen we in juli in Utrecht waren.

 6. Een stukje kip, heerlijk! Ik ben ook niet van de plofkippen. Echt top dat ze niet al te ingewikkelde gerechten hebben en kiezen voor producten van eigen bodem. Dit mag van mij veel vaker gedaan worden, want ik mijn ogen maakt dat “simpele en vanzelfsprekende” juist uniek.

 7. Klikt heerlijk! Ik ga deze plek zeker onthouden voor de volgende keer dat ik in Utrecht ben

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *