Another blogging tag. Waarom blog ik?

another blogging tag

Waarom blog ik?

Ik heb weer een leuke tag ontdekt: de Another blog tag en ik ga hem invullen.

De vragen:

 • Wat zou je aan je eigen blog willen verbeteren en wat wil je zeker zo houden?

Mijn foto’s zou ik graag willen verbeteren. Mijn foto’s maak ik nu met mijn iPhone en ik merk dat dat soms niet echt volstaat. Maar een spiegelreflexcamera is op dit moment geen optie ivm de kosten. Dus sorry, jullie zullen nog even moeten doen met mijn iPhone foto’s!

 • Doe je alles voor je blog alleen?

Ja, ik doe alles voor mijn blog alleen. Soms zit er een gastblog tussen, maar dat is sporadisch. De rest van de artikelen schrijf en maak ik allemaal zelf.

 • Welk cijfer zou je je eigen blog geven?

Hmmm, dat vind ik een moeilijke vraag. Eigenlijk is er altijd wel wat te verbeteren aan een blog, van wie dan ook, denk ik. Mijn blog geef ik een 7. Waarom? Omdat ik met bepaalde punten nog aan het struggelen ben zoals de foto’s en soms de layout.

 • Verdien je geld met bloggen?

Daar kan ik heel kort en krachtig over zijn: Nee! Ik ben begonnen met bloggen als een hobby en dat is nu eigenlijk een beetje een uit de hand gelopen hobby geworden, maar nog steeds een hobby. Dit wil ik graag ook zo houden, omdat het voor mij geen “moetje” moet worden. Als dat gebeurt, ben ik bang dat ik het niet meer leuk ga vinden.

 • Wat vind je een nadeel van bloggen, als je iets zou moeten kiezen? Of: heb je wel iets minder leuks meegemaakt door je blog? onderwerpen verzinnen. het soms moeten?

Waar ik mij veel aan stoor is het commentaar van buitenaf. Sommigen mensen begrijpen niet hoeveel tijd je kwijt bent met een artikel schrijven en doen er erg luchtig en sarcastisch over. Dit vind ik jammer en ga dan ook soms aan mezelf twijfelen. Onderwerpen verzinnen heb ik niet veel moeite mee, omdat ik schrijf over alles wat ik leuk vind en waar ik interesse in heb.

another blogging tag

 

 • Waardoor blijf jij hangen op een blog en wanneer klik je weg?

Oke, hier moet ik even wat bekennen: ik lees niet veel andere blogs. waarom? Omdat ik daar helaas niet veel tijd voor heb. Daarnaast ben ik een wat oudere blogger en dat ene rokje of die nieuwe oogschaduw, intereseren mij niet heel erg veel. Sorry daarvoor!

 • Heb je mensen leren kennen door het bloggen? Zo ja, wie bijvoorbeeld?

Ik heb hier en daar wel wat leuke mensen leren kennen. Een paar medebloggers maar ook mensen van een PR bureau en bedrijven.

 • Wat vind jij van persoonlijk bloggen?

Een dikke JA! Ik schrijf zelf ook soms eens over mijn depressie of mijn OCPS. Dit om toch wel de bestaande taboe in Nederland een beetje te doorbreken en om andere mensen misschien te helpen begrijpen wat het allemaal inhoudt. Ook schrijf ik ook over de dood en lesbisch ervaringen. Ik wil graag bepaalde onderwerpen aan de kaak stellen en mensen informeren en zelfs soms wel choqueren.

 • Waar let je op bij de informatie die je deelt op je blog?

Dat het altijd eerlijk is. Niet alles is fantastisch goed, ook zullen sommige producten wat kunnen tegen vallen en mijn lezers hebben recht om dit ook te weten!

 • Denk je nog lang door te gaan met bloggen en hoe zou je blog zich dan ontwikkelen, volgens jou?

Ja, ik wil er uiteindelijk een webshop aan vastkoppelen. Deze webshop zal bestaan uit zelfgemaakte sieraden. Deze sieraden zullen oa gemaakt worden met de 3D computergestuurde CNC freesmachine die mijn vriend aan het bouwen is.

 • Wanneer zou je stoppen?

Als ik het echt niet meer leuk vind of als het een “moetje” gaat worden, maar dat is nog lang niet aan de orde.

 • Zou je je blog verwijderen in ruil voor 50.000 euro?

Hmmmm, een dubieuze vraag. Ja, omdat ik het geld goed kan gebruiken en Nee omdat ik er veel werk, passie en energie in heb zitten.

 • Welke dingen gebruik jij om te bloggen?

Het internet voor alle informatie die ik maar kan vinden, maar ook mijn eigen ervaringen en problemen waar ik tegenaan loop.

4 reacties

 1. Hah, een stukje herkenning. Ik loop ook niet warm van dingen over beauty en mode. Ik sla dat ook altijd over in tijdschriften. Shoppen vind ik leuk maar alleen als ik direct de optie heb om te kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *