badkamer

Badkamer verbouwen zonder veel aan te passen.

Het duurt nu echt niet lang meer, 4 oktober krijgen wij de sleutel van ons nieuwe stulpje. We wachten er al lang op want we hebben ons huis in december al gekocht. Het voordeel is wel dat we alles op ons gemakje kunnen uitzoeken en regelen, zo ook de badkamer. Gelukkig hoeven wij niet veel te verbouwen aan de badkamer, maar we willen het wel naar onze smaak inrichten. Op zoek dus naar o.a. een douchedeur en een badkamermeubel.

Onze badkamer

In principe is de badkamer die er nu in zit, prima. We laten dan ook alle tegels er in zoals het nu is en de wc gaat er ook niet uit. Er zit wel een bad in met een deurtje. Dat gaat eruit en er komt een inloopdouche voor in de plaats.

De badkamer zoals het nu is:

 • badkamer verbouwen
 • badkamer verbouwen

Verbouwen? Hell no!

Gelukkig hoeven we dus niet veel te verbouwen in de badkamer en de rest van het huis. Thank God for that, want ik heb echt een enorme hekel aan klussen. Ik moet ook eerlijk bekennen dat ik er best wel tegenop zie om aan de slag te gaan, maar wat moet, dat moet en je krijgt er iets moois voor terug.

Alleen aanpassen.

We gaan dus alleen wat dingen aanpassen: Nieuw badkamermeubel en het bad gaat eruit en er komt een inloopdouche voor in de plaats. Op zoek dus naar betaalbare, maar goede producten! We zijn bij heel veel badkamerwinkels geweest, maar het was het allemaal net niet. Tot we in Nieuwegein bij Sanitairkamer kwamen en daar dus ook geslaagd zijn.

Wie is Sanitairkamer?

Sanitairkamer is gericht op de consument en biedt A-merk badkamerproducten voor een goede prijs. Deze goede prijs kunnen ze bieden omdat ze rechtstreeks van de fabriek inkopen. Heb je gevonden wat je zocht? Dan zorgt Sanitairkamer voor alle informatie, montage handleidingen en video’s zodat jij jouw droombadkamer kunt realiseren. Ze zijn te vinden in Nieuwegein, Grootebroek, Harderwijk en Zoeterwoude.

Onze wensen

Wij wilden graag een mat witte, a-symmetrische wastafel met een mat zwarte kast eronder. Mat zwarte kraan en een ronde spiegel en klaar is dat gedeelte. De douchewand wordt mat zwart en de (regen)douche ook. Dit staat mooi bij de tegels die er al in zitten. Mijn fantastische vriend heeft een opzetje gemaakt van hoe het er ongeveer uit gaat zien:

badkamer

De producten

Het badkamermeubel is de Muebles Unique geworden in de kleur mat zwart. De kastjes zijn afgerond en hebben moderne greepjes. Daarnaast hebben wij ervoor gekozen om als decoratie, pootjes onder te zetten. In combinatie met de a-symmetrische mat witte wasbak, heb je iets bijzonders staan. Het leuke van dit badkamermeubel is dat je het zelf kunt samenstellen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een groene kast met witte grepen of ga voor een roze variant. Laat je fantasie de vrije loop! De douchewand is uiteindelijk de Nero geworden van het merk: Saniclear. Zwart, robuust en solide. Hier zit ook een NANO coating over het glas, waardoor je minder kalkaanslag zult krijgen. Ideaal!

Blij ei

Ik ben zeer tevreden over Sanitairkamer. We zijn vriendelijk geholpen, hebben goed advies gekregen en we de prijs viel lager uit dan wat we hadden begroot. Ik ben een enorm blij ei met wat we hebben uitgekozen en kan eigenlijk niet wachten tot het daadwerkelijk allemaal staat.

Nu ben ik wel benieuwd of jullie een inloopdouche hebben of een bad?
Foto van Pexels: Karolina Grabowska
12 Reactie's
 • Mieke Weijers
  Geplaatst op 19:59h, 19 augustus Beantwoorden

  Leuk adres daar ga ik zeker eens kijken. Wilde volgend jaar de douche aanpakken, dan ga ik zeker daar eens kijken.

  Mieke

 • Mieke | Miek's Mind
  Geplaatst op 08:39h, 20 augustus Beantwoorden

  Ik heb een bad, maar ik heb een huur appartement dus ik ga zeker niet verbouwen haha.

 • Nicole Orriëns
  Geplaatst op 10:32h, 20 augustus Beantwoorden

  Wij hebben een inloopdouche, hoewel het eigenlijk die naam verdient. Het is meer dat onze doucheruimte nogal primitief is, en dat het daardoor automatisch een ‘inloopdouche’ is met een mottig douchegordijn ervoor.

 • Jouvence
  Geplaatst op 19:04h, 20 augustus Beantwoorden

  Wat grappig, een bad met een deurtje, nog nooit gezien! Wij hebben een inloopdouche met regendouche.

 • Mitchel
  Geplaatst op 08:57h, 21 augustus Beantwoorden

  Even lekker alles vernieuwen. Leuk dat je dat hebt kunnen doen met een bedrijf waar je je goed bij voelt. Hopelijk pakt het fijn uit.

 • Deborah
  Geplaatst op 16:03h, 22 augustus Beantwoorden

  Er is niet altijd heel veel voor nodig om een kamer er weer “als nieuw” uit te laten zien. Wat fijn dat jullie een sanitairwinkel hebben gevonden die jullie hierbij konden helpen. Ik ben wel reuze benieuwd naar het eindresultaat. Met name de matzwarte kleur.
  Wij hebben trouwens bad en een (inloop) douche. Een bad wilde ik heel graag hebben maar moest er niet aan denken om ook in het bad te douchen. Dit hebben ze opgelost door een hoekbad te plaatsen en de douche naar de andere kant van de badkamer over te hevelen. Was wel een complete verbouwing, maar nog steeds zijn we er erg blij mee.

 • Felice Veenman
  Geplaatst op 14:11h, 24 augustus Beantwoorden

  oeps badkamer..het is al 10 jaar geleden dat wij die lieten verbouwen, het 30 graden in de schaduw….en dan niet kunnen douchen. Sommige dingen vergeet je nooit meer

 • Linda Meester
  Geplaatst op 09:24h, 25 augustus Beantwoorden

  W hebben de wens van een inloopdouche, weg met die cabine

 • Lindaschrijftop
  Geplaatst op 12:43h, 01 september Beantwoorden

  Wij hebben beide. Van de douche wordt het meeste gebruik gemaakt. De badkamer wordt bij ons ook vernieuwd.

 • Beautyn0te
  Geplaatst op 16:13h, 01 september Beantwoorden

  Dat gaat er vast leuk uitzien! Ik ben benieuwd. Ik heb zelf een inloopdouche

 • Sherry
  Geplaatst op 17:10h, 02 september Beantwoorden

  Het ziet er super mooi uit. Ik wil ook zoiets moois in huis.

 • Mandy
  Geplaatst op 14:39h, 06 september Beantwoorden

  Wij hebben een bad en een douche, dat bad met deurtje ziet er ook gaaf uit! Ik mag nooit in bad omdat ik uren onder de douche kan staan maar nog geen 5 minuten in bad kan liggen hahaah

Geef een reactie