paula's choice

Paula’s Choice: mijn ultieme huidverzorgingsproducten?

Jullie kennen misschien het merk Paula’s Choice wel, zo niet ga ik 3 producten voor jullie testen, waar ik enorm nieuwsgierig naar geworden was. Ik heb een oudere huid met pigmentvlekjes, wat grovere poriën en roodheid, waar ik mij enorm aan erger. Ik ben echt al lang op zoek naar goede producten die goed werken op mijn huid. Heb ik ze nu gevonden?

Wat is Paula’s Choice?

De oprichtster van dit merk: Paula Begoun had van kinds af aan al een probleemhuid en wilde daar graag vanaf. In veel huidverzorgingsproducten zitten schadelijke en agressieve ingrediënten zoals bijvoorbeeld aceton, alcohol, SLS, SLES, parabenen en PEG’s (klik op de link om hierover meer te lezen. Helaas zal je schrikken). Paula ontwikkelde een huidverzorgingslijn waar deze stoffen niet in zitten en dus je huid niet aantasten. Dit werd al snel opgepakt in de tv wereld en inmiddels is zij al te zien geweest bij CNN, Oprah en Dr. Oz. Ik ga 3 producten testen die afgestemd zijn op mijn huid en het resultaat verbaasde mij enorm.

Niacinamide 20% treatment

Niacinamide (ook wel bekend als vitamine B3) is een in water oplosbare vitamine dat de huid barrière versterkt. Het zorgt ervoor dat fijne lijntjes en rimpels minder zichtbaar worden, grove poriën/puistjes worden verkleint en het laat een doffe huid weer stralen, waardoor je huid er gladder en jonger uit zal zien.

In dit product zit verder nog:

 • vitamine C: dit zorgt voor het verminderen van tekenen van huidveroudering en heeft een herstellende eigenschap.
 • Acetylglucosamine: ook weer een huidherstellend ingrediënt dat helpt tegen huidverkleuring.
 • Moerasspirea, postelein en Japanse roos/camelia: zij zorgen ervoor dat overtollig talg wordt verminderd.

 • Niacinamide 20% treatment
 • Niacinamide 20% treatment

De eerste keer

Dit product breng je aan door middel van een pipetje. Erg handig, want je krijgt zo geen bacteriën in je product. Daarnaast vind ik het enorm fijn dat het super snel intrekt en je eigenlijk gelijk je andere huidverzorgingsproducten kunt aanbrengen. Het is nagenoeg geurloos en als je het de eerste keer opbrengt, tintelt je huid een beetje.

2% BHA Liquid Exfoliant

Dit product van Paula’s Choice is het best verkopende product uit de collectie. Deze vloeistof doordringt makkelijk de poriën en werkt snel. Door de krachtige BHA-exfoliant worden dode huidcellen verwijdert en werkt het ontstekingsremmend, zodat puistjes en roodheid verleden tijd zijn. Dit product is uitermate geschikt voor de gecombineerde tot vette huid.

De belangrijkste ingrediënten zijn:

 • Salicylzuur/BHA: hiermee worden de dode huidcellen verwijdert en het heeft ook een kalmerende werking.
 • Groene thee extract: kalmeert de huid en gaat huidveroudering te lijf.
 • Methylpropanediol: werkt hydraterend en zorgt dat ingrediënten beter worden opgenomen in de huid.

 • 2% BHA Liquid Exfoliant
 • 2% BHA Liquid Exfoliant

Hoe te gebruiken?

Je brengt deze vloeistof aan met je vingers of op een wattenschijfje en wrijft het zachtjes uit (let op: vermijd de wimperlijn en oogleden). Je spoelt het verder niet af. Ik zelf vind het prettig om het eerst op een (wasbaar) wattenschijfje aan te brengen. Ook dit product trekt vrij snel in, wat ik echt een pre vind. Ik heb geen zin om steeds 10 minuten te wachten na het aanbrengen van een product.

2% BHA Gel Exfoliant

Eigenlijk is dit bijna hetzelfde als de 2% BHA Liquid Exfoliant en zit het grootste verschil in de textuur van het product. Mensen die een vettere huid hebben kiezen vaker voor de 2% BHA Liquid dan de Gel variant. Ook de ingrediënten zijn nagenoeg hetzelfde evenals het effect.

 • 2% BHA Gel Exfoliant
 • 2% BHA Gel Exfoliant

Eerste keer BHA gebruiken

Ga je voor het eerst een BHA product gebruiken, bouw dit dan rustig op. Begin met 1 x in de 2 dagen en kijk hoe je huid reageert. Gaat het goed, dan kun je 1 á 2 keer per dag het product gebruiken. Omdat je huid iets gevoeliger is geworden bij het gebruik van een BHA product, moet je overdag een crème gebruiken met minimaal SPF 30 om zonneschade te voorkomen.

Wat vind ik van deze producten van Paula’s Choice?

Ik heb mijn 3-eenheid gevonden hoor! Wat ben ik blij met deze producten. Mijn huid is echt zichtbaar verbetert! Het is gladder geworden, ik heb niet veel last meer van puistjes/poriën en mijn roodheid op mijn wangen is ook aanzienlijk vermindert. De combinatie van deze 3 producten van Paula’s Choice, werken echt super voor mij. Natuurlijk zal je zelf moeten kijken of deze combinatie ook voor jou zo goed werkt, maar ik kan je in ieder geval de producten zeker aanraden!

Gebruiken jullie al producten met Niacinamide en BHA?
Tags:
5 Reactie's
 • Lindaschrijfthetop
  Geplaatst op 15:37h, 14 juli Beantwoorden

  Ik ken het merk niet. Gelukkig gereageerd mijn huid niet gevoelig op vreemde producten.

 • Marion
  Geplaatst op 09:31h, 15 juli Beantwoorden

  Ik moet eigenlijk een beetje lachen om dit soort blogs (in deze thread zitten er namelijk meer). Huidverzorgingsproducten zijn niet aan mij besteed, laat staan al die ingrediënten en nummers die erin zitten. Gelukkig heb ik een makkelijke huid en kies altijd voor de limited edition crèmes van de Lidl. Die zijn goed en voordelig.

 • Mieke | Miek's Mind
  Geplaatst op 11:19h, 16 juli Beantwoorden

  Ik vind het een super fijn merk en ik heb zelf ook een exfoliant van ze in gebruik. Prettige producten en goede ervaring.

 • Renata
  Geplaatst op 22:46h, 16 juli Beantwoorden

  Wat goed dat ze het specifiek op je kunnen afstemmen en dat je zo jouw formule gevonden hebt

 • Jouvence
  Geplaatst op 15:05h, 20 juli Beantwoorden

  Dit is zo’n merk wat me ontzettend fijn lijkt en ik zo graag nog eens wil uitproberen! Klinkt in ieder geval goed deze producten.

Geef een reactie