ditverzinjeniet

Bananen lamp: welkom in de collectie, Louie!

Ja, we hebben er weer één toegevoegd aan mijn uitgebreide collectie lampen! Mijn innerlijke ‘lampenaddict’ is weer (voor even dan) blij! Welkom Louie in de familie van teddyberen, neushoorns en mannen met piemels. Deze bananen lamp van Seletti is dus zeer welkom!

Wat is Seletti?

Dit Italiaanse familiebedrijf is in 1964 opgericht door Romano Seletti en ontwerpt (vaak ook in samenwerking met verschillende internationale ontwerpers) de meest unieke meubels, accessoires en andere mooie producten en objecten.

Wat is Studio Job?

Studio Job is opgericht in 1998 door de Nederlander; Job Smeets en ontwerpt (zoals The New York Times het zegt) ‘high-end kitsch’. Kunst en design zijn de key woorden die van toepassing zijn op de collecties van Studio Job. Statement pieces maar wel functioneel.

Bananen lamp Louie.

Nu was ik al enige tijd op zoek naar de bananen lamp van Seletti dat ontworpen is door Studio Job. Deze opvallende lamp ziet eruit (hoe kan het ook anders) als een banaan. De schil is gemaakt van hars en de ‘vrucht’ gemaakt van glas. Daarnaast is de banaan voorzien van een dimbare, warm witte ledlamp van 6W en is alleen binnen te gebruiken. De lamp is verkrijgbaar in de varianten: Dewey, Daisy, Louie en Huey. Het verschil in de varianten is de houding van de lamp. Tevens kun je ook nog kiezen uit een gele of gouden schil. Ik was gelijk verliefd op Louie, de staande variant van 30 x 21 x 20 cm en dan in de gele schil. Lekker ‘kitsch’ en daar houd ik zoooo van!

 • bananen lamp
 • bananen lamp
 • seletti

Conclusie.

Deze lamp is te koop bij Ditverzinjeniet.nl; een webshop dat de meest uiteenlopende cadeau’s heeft. Zoek je iets voor bijvoorbeeld je irritante neefje, zieke buurvrouw, knappe secretaresse, hoogzwangere vriendin of bbq-ende buurman? Dan zit je hier goed.

Louie kwam snel binnen en werd met open armen welkom geheten in de familie. Hij (of zij) kreeg een prominent plaatsje op een antiek kastje, waar hij nog steeds staat te pronken. Wat mij echt verbaasde is dat hij flink veel licht afgeeft. Dat had ik niet verwacht.

Wat vindt jij van deze lamp? Yes or no?
Foto o.a. van Ditverzinjeniet.nl
22 Reactie's
 • Tuinweetjes
  Geplaatst op 18:42h, 11 augustus Beantwoorden

  Voor mij een no iets te opvallend, ik heb thuis meer basic lampen. Maar fijn dat je er blij mee bent!

  • Kiki
   Geplaatst op 16:55h, 17 augustus Beantwoorden

   oe, dan is dit inderdaad wat anders ja

 • Krystle/Batboy
  Geplaatst op 19:47h, 11 augustus Beantwoorden

  Haha ontzettend grappig! Past niet in mijn interieur, maar voor de jongens op de slaapkamer vind ik het wel erg gaaf!

 • Suzanne
  Geplaatst op 21:24h, 11 augustus Beantwoorden

  Hoe geweldig origineel seg! 😀 Ik ben er fan van.

  • Kiki
   Geplaatst op 16:55h, 17 augustus Beantwoorden

   ja he, ik ben er ook enorm blij mee

 • Marsha
  Geplaatst op 22:19h, 11 augustus Beantwoorden

  Ik zou het niet zo snel in de huiskamer plaatsen, maar ik vind hem wel super leuk/grappig. Ik denk dat mijn zoontje hem wel erg leuk zou vinden.

 • Caroline
  Geplaatst op 07:22h, 12 augustus Beantwoorden

  De lamp in banaanvorm lijkt net echt en als je van gadgets en grappen in je interieur houdt dan is dit een echte aanwinst. Mijn persoonlijke smaak is het niet, dus ik zou het nooit zelf in mijn interieur plaatsen. Staat wel leuk denk ik in een fruit of smoothy bar!

 • Mieke | Miek's Mind
  Geplaatst op 09:00h, 12 augustus Beantwoorden

  Dit is niet mijn ding, dus ik vind het een no go. Zelf heb ik onlangs een artikel geplaatst met lampen voor in huis en ik ben toch meer van het moderne

  • Kiki
   Geplaatst op 16:53h, 17 augustus Beantwoorden

   dan is dit inderdaad wel totaal anders 🙂

 • rachel
  Geplaatst op 09:33h, 12 augustus Beantwoorden

  het ziet er leuk uit maar voor mij een no 😉 dit soort lampen zijn leuk voor op een hobby kamer vind ik dan zelf 😉

 • Mieke Weijers
  Geplaatst op 10:02h, 12 augustus Beantwoorden

  Het is een schatje!!! Leuk hoor
  Groetjes mieke

 • Tania
  Geplaatst op 13:25h, 12 augustus Beantwoorden

  Vind het er grappig uitzien maar zelf zou ik het niet kopen. Past ook niet echt in ons interieur

  • Kiki
   Geplaatst op 16:53h, 17 augustus Beantwoorden

   ik houd van rare lampen, mijn vriend helaas niet 😉

 • Nicole Orriëns
  Geplaatst op 13:46h, 12 augustus Beantwoorden

  Wat een grappige lamp! Ik zou hem zelf niet hoeven, maar ik kan hem zeker wel waarderen.

  • Kiki
   Geplaatst op 16:52h, 17 augustus Beantwoorden

   ik houd van rare lampen 🙂

 • Renata
  Geplaatst op 00:26h, 19 augustus Beantwoorden

  Hangt ervan af waar je hem zou zetten, maar ik vind het wel een leuke lamp 🙂

  • Kiki
   Geplaatst op 16:54h, 20 augustus Beantwoorden

   op een antiek kastje in mijn woonkamer 🙂

 • Frederique
  Geplaatst op 12:38h, 24 augustus Beantwoorden

  Ja yes yes, alles van Seletti is yes voor mij. Ik wil altijd ALLES hebben!

 • Kerstcadeau: op het laatste moment wat leuks in huis.
  Geplaatst op 18:29h, 16 december Beantwoorden

  […] Ik bestel ze dus online. Maar waar vindt je leuke, betaalbare en originele kerstcadeau’s? Ditverzinjeniet.nl heeft een zeer ruim […]

 • Dierenlampen: de trend van de laatste jaren. Yes or no?
  Geplaatst op 17:44h, 21 september Beantwoorden

  […] gek op leuke, originele en mooie lampen. Een teddybeer met een lampenkap op z’n hoofd, een banaan of een antieke variant, ik heb ze allemaal. Maar de trend van de dierenlampen vind ik geweldig! Ik […]

Geef een reactie