Berlijn. The place to be voor een geslaagde citytrip! Met mijn hotspots!

Checkpoint charlie, Brandenburgertor, Reichstag

Berlijn

Ik ben laatst op stedentrip geweest nar Berlijn. Nog nooit geweest, dus ik vond dat ik dat maar eens moet gaan doen. Samen met mijn homie op verkenningstocht door Berlijn en dit was mijn ervaring:

The start:

Het begon ’s ochtends vroeg op Schiphol (6 uur wel te verstaan!!!! Pffffff…..). Helaas begon het allemaal wat minder en hadden we 2 uur vertraging. Baluh, maar goed dat mocht de pret niet drukken.

Aangekomen op het vliegveld van Berlijn moesten we natuurlijk naar het Hotel geraken. Dat kan met de taxi (€40) of met het openbaar vervoer. Je kunt dan een ticket halen voor €26,50 voor 3 dagen onbeperkt reizen. We dachten slim te zijn en dit maar te doen. Achteraf was het goedkoper met 2 x een ticket van vliegveld-hotel en hotel-vliegveld, want het bleek dat ons hotel in het midden van het centrum lag.

Het hotel:

Aangekomen in het Hotel (het Mark Apart Hotel), wat echt AAN de Kurfurstendamm lag (DE winkelstraat in he hartje van Berlijn) eerst maar even bijkomen.

Berlijn:

Tja, en dan maar de stad gaan verkennen (lees: waar we het beste konden gaan eten). Met een Chai Latte Venti in onze handen, lekker struinen over de Kurfurstendamm. Wat mij opviel is dat naast de kledingwinkels, autodealers als BMW en Tesla zich hebben gevestigd. Vreemd om dat zo in een winkelstraat te zien.

Eten:

Nadat we een restaurantje hadden gevonden (Wartesaal), maar eerst even onze innerlijke behoeften verzadigen. We hadden allebei de spaghetti met scampi. Nu denk je natuurlijk: Italiaans in Berlijn? WHY? Nou, gewoon, omdat we er zin in hadden en boy oh boy, wat hadden we een goede keuze gemaakt. Dit was echt de beste pasta EVER!

wartesaal

Lekker languit uitbuiken op de loungebanken met oa verse gemberthee (in Berlijn zijn ze echt enorme fan van gember in drankjes! En het is zeker een aanrader!).

gember thee

Als afsluiter een heerlijke cocktail bij een American Diner (Route 66) en maar op tijd het bedje in. Morgen cultureel doen!

cocktail bij route 66

 The next day:

Ontbijten met American Pancake’s bij Route 66 in het zonnetje! Waarom? Omdat het kan!

American Pancakes

Cultuur opsnuiven:

Tijd om de cultuur op te gaan snuiven. Dit gingen we doen in een Hop on – Hop off tour bus, dat ook weer vlak bij ons hotel stopte. Je wordt langs alle bezienswaardigheden van Berlijn gereden en kan uitstappen waar je wilt. 10 minuten later vertrekt er weer een bus en zo zie je alles.

Wat indruk heeft gemaakt is toch wel de muur. je ziet er niet veel meer van, maar de verhalen over het oversteken van oost naar west Berlijn met alle gevaren, was erg indrukwekkend.

Berlijnse Muur

Natuurlijk kwamen Checkpoint Charlie, de Brandenburgertor, de Reichstag en alle andere grote bezienswaardigheden, ook langs. We hadden geen tijd om iets van binnen te gaan checken, daar hadden we niet genoeg dagen voor. Mijn tip is dan ook: ga minimaal 3 nachten!


Weer eten:

‘S avonds weer op zoek naar een plek om lekker te eten en we kwamen uit bij een sushi restaurant. Wat een verschil met Nederland, maar heerlijk. Er zat ook een gerecht tussen (ik noem het maar even voor het gemak: de sushibomb) dat echt te raar voor woorden was. Het is zoet, heeft de textuur van een marshmallow, is groot en je kunt er bellen mee blazen. Kortom: hi-la-risch!

Berlijn 2015

Na (weer) een cocktail als afsluiter, lekker onder de wol. Morgen helaas weer de laatste dag.

The last day: shoppen!

Vandaag is shopping day! Op de Kurfurstendamm vind je echt alle winkels die je maar kan bedenken. Van Boss en Michael Kors tot Forever 21 en C&A. Een shopping walhalla! De dag was dus ook zo voorbij en we moesten weer een vliegtuig halen die nu gelukkig op tijd vertrok. Maar voordat we het vliegtuig instapte, natuurlijk eerst nog een Curry Wurst. Tja, je kan niet naar Berlijn zijn geweest zonder het eten van een Curry Wurst!

Het waren geweldige dagen, helaas te kort, maar we hebben al plannen om volgend jaar weer ergens heen te gaan en daar een traditie van te maken.

 

Zijn jullie al eens in Berlijn geweest en zo ja, wat vonden jullie ervan? 

2 reacties

  1. Wat was het tof. En zeker dat we dit vaker gaan doen, we lagen perfect op 1 lijn over wat te doen en wanneer. We hebben weer herinneringen voor het leven gemaakt!! Dikke kus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *