bevriend met je ex

Bevriend met je ex? Kan dat of juist niet?

Bevriend met je ex?

In de loop der jaren heb ik wel een bestandje “exen” opgebouwd. Maar met geen één heb ik meer contact. Hoe komt dat? En kan je bevriend zijn met je ex?

Mijn ex:

Mijn gedachte daar achter is: Het is niet voor de katse viool je ex! Maar is dat wel een reële gedachte of denk ik nu wel heel erg zwart/wit?

Mijn break-ups:

Oke, nu zijn mijn break-ups nou niet bepaalt happy verlopen. Maar ik moet heel eerlijk zeggen dat ik ook niet echt de behoefte heb om contact te houden met mijn exen. Waarom zou je ook? Je gaat door met je leven. Of wil je hem terug? Kun je geen afstand doen? Ben jij niet diegene die er een punt achter heeft gezet?

Sommige van mijn break-ups waren moeilijk, verdrietig, zwaar en pijnlijk. 1 had een drugs probleem, een ander is vreemdgegaan en dan hebben we er nog 1 waarvan de relatie niet echt een relatie was. Ik zag hem eigenlijk nooit. En dit zijn ze nog niet eens allemaal.

Natuurlijk, je hebt een verleden met hem en dat blijft een deel van jou voor de rest van je leven. Je hebt weer wat geleerd, bent wijzer geworden en weet wat je wel en juist ook niet wilt. Dus eigenlijk mag je je ex dankbaar zijn!

Bevriend met je ex: Ja of nee?

Nee, voor mij geen contact/vriendschap met mijn exen. Dat levert te veel gedoe op. Wat als mijn huidige vriend er niet van gediend is (wat ik mij zeker kan voorstellen)? Of als je ex een vriendin krijgt die het niet leuk vind dat hij nog met jou omgaat? Troubles, troubles troubles, waar ik absoluut geen zin in heb. Je gaat door met je leven en ik denk dat je dan je verleden op bepaalde vlakken moet afsluiten.

Sommige hebben nog een vriendschap met hun ex en daar heb ik respect voor. Hoe doen jullie dat?, bevriend zijn met je ex? En wat voelen jullie nog voor elkaar? Ik hoor het graag!

 

2 Reactie's
  • mary
    Geplaatst op 17:39h, 22 juni Beantwoorden

    Hou kiki bevriend met ex. Nou nee hoor die ex sport niet helemaal. Eb zijn vrouw al helemaal nuet. Ik heb er geen goed woord voor over. En mijn dochter Kim al helemaal niet !!! Gr mary

Geef een reactie