tips

Tips en tricks voor huis- tuin- en keuken problemen

Tips en tricks.

Ik wilde deze huis – tuin – en keuken tips met jullie delen om het leven wat gemakkelijker te maken. Dit is nog lang niet alles! Op internet zul je nog veel meer vinden of vraag het eens aan je oma, die heeft vast ook nog goede tips!

Stop je pluizige (wollen) trui in de vriezer

Een wollen trui kriebelt en pluist enorm. Ik wordt er altijd helemaal gek van. Stop je natte trui (wel in een goede zak die tegen een koutje kan) een nachtje in de vriezer en de volgende dag kun je de bevroren bolletjes van pluisjes, er zo afkloppen.

Wodka tegen de stank

Als je favoriete shirt stinkt en je hebt geen tijd om hem te wassen, spuit dan wat wodka op het kledingstuk en laat het goed drogen. De alcohol doodt de bacteriën, waardoor de stank verdwijnt. Hmmmm……. Deze tip is niet een tip die ik snel zal gaan gebruiken!

De aardappel als glassex

Autoruiten en speigels kun je reinigen met een schone aardappel die je door het midden snijdt. Knijp er in, zodat er wat sap vrij komt. Wrijf over het te behandelen oppervlak en droog na met een zachte droge doek. En je zult zien dat alle aanslag weg is en het weer mooi glimt.

Nagellak = lijm

Als de schroefjes van je zonnebril los zitten en je hebt geen klein schroevendraaiertje in de buurt, gebruik dan wat nagellak. Dit werkt als een soort lijm. Let wel: het is ene tijdelijke oplossing!

Waxinelichtjes en kaarsen langer laten branden

Als je waxinelichtjes en kaarsen in de diepvries bewaart branden ze langer. Een andere tip is om de waxinelichtjes te bestrooien met wat zout, daardoor branden ze ook langer!

Nagelvijl tegen vuil

Zit er vuil op je mooie suède pumps of schoenen? Pak dan een nagelvijl en ‘poets’ daarmee de troep weg. Niet te hard natuurlijk!!! Anders houd je geen pump meer over!

Baking soda als geurverdrijver

Stinkschoenen na het hardlopen? Strooi dan wat baking soda in je sneakers , dat neutraliseert de geur.

Weg muggen

In plaats van (dure) horren of milieuonvriendelijke muggenbestrijders gebruik je bij de kinderen slaolie met geperst citroensap.
Gewoon in het halsje, op het voorhoofd en bij de oren. De muggen blijven weg! Goedkoop, milieuvriendelijk en nog beter voor de huid ook

Langer genieten van bloemen

Bloemen die te snel verwelken kan men weer oppeppen door een aspirientje in de vaas te doen. Of gooi een stuiver in de bloemenvaas met water en de bloemen blijven langer mooi

Stofzuiger fris

Tijdens het stofzuigen een half schepje waspoeder opzuigen als er net een nieuwe zak in zit en je huis zal heerlijk ruiken. Ideaal voor mensen met dieren!!! Ook kun je een lepel droge kruidenthee blaadjes hiervoor gebruiken.

Panty als contactlens vinder

Ben je je contactlens kwijt? Bind een stuk panty rond de opening van de stofzuigerslang en zuig hem op. De contactlens zal tegen de panty aan blijven zitten. En de panty kun je weer gebruiken om je schoeisel te beschermen als je op vakantie gaat en je ze meeneemt in je koffer. Je favo pumps in de panty en je kunt ze onbezorgd meenemen.

Aspirine als beauty saver

Voeg twee platgestampte aspirines toe aan je favoriete shampoo voor een anti-roos effect. Ook helpt aspirine tegen puistjes! Hoe? Door dit te verwerken in een scrub. Neem vier aspirientjes, een klein handje baksoda, één ruime eetlepel vers citroensap en eventueel wat olijfolie of kokosnoot olie (als jij een droge huid hebt). Alles mengen en klaar.

Verbrande tong

Heb je een verbrande tong? Water drinken helpt niet als je je hebt gebrand. Het water zorgt er juist voor dat het brandende gevoel erger wordt. Besmeer een stuk brood met boter en eet dat op. Ook kun je gaan voor een schep suiker of honing, melk of yoghurt.

hebben jullie nog tips? Ik ben benieuwd! Er zijn er zo veel, kijk maar eens op internet en je vindt vast de tip die voor jou van toepassing is!

bron: oa; infonu.nl, Grazia etc.
3 Reactie's

Geef een reactie