Bimago: wanddecoratie en kunst voor elk vertrek.

De slaapkamer is hoogstwaarschijnlijk meer dan alleen een plek waar je gaat slapen. Het is letterlijk de ruimte waarin je afscheid neemt van de dag en hallo zegt tegen de volgende. De juiste inrichting kan een rustgevende en vredige sfeer creëren en wandkunst speelt net zo’n grote rol in het slaapkamerontwerp als alle andere meubels en accessoires. Bimago heeft allerlei soorten wandkunst.

Bimago

Alvorens ik dieper duik in de opties die Bimago aan wandkunst biedt, moet ik eerst een aantal vragen stellen:

 • Voor welke kamer is het kunstwerk bedoelt?
 • Past het werk bij de rest van het meubilair, kleuren en tinten van de muren?
 • Hoe groot en hoog is de ruimte waarover we het hebben?

Slaapkamer

De slaapkamer is de plaats waar de volwassenen eindelijk kunnen ontspannen of een boek lezen alvorens hun welverdiende rust te nemen. Het is belangrijk om je hoofd leeg te maken voor je gaat slapen, daarom wordt lezen, schrijven of zelfs een bepaalde vorm van meditatie altijd aangeraden. Een druk hoofd kan niet alleen voorkomen dat je in slaap valt, het kan ook zorgen voor een onrustige nachtrust. Schilderijen in de slaapkamer spelen hierin een grote rol. Afbeeldingen van landschappen of zeegezichten zijn altijd een winnaar. Dit kunnen foto’s, prenten of schilderijen zijn. Abstracte kunst kan ook werken, mits het niet te uitgesproken is (afhankelijk van persoon tot persoon).

bimago

Kinderkamers

Kinderkamers zijn dan weer de favoriete plaats van en waar kinderen zich het meeste thuis voelen. Voor elke leeftijd heeft Bimago talloze designs en mogelijkheden om van uw kapoenen hun kamer de ultieme speelruimte te maken. Van dappere superhelden die door de lucht klieven tot stoere racewagens op het circuit. Van wereldkaarten met verschillende leerrijke details tot een krijtboard met wiskundige formules, je kunt het zo gek niet bedenken.

Tip: Het is een veel voorkomende foutje dat mensen kunst en schilderijen vaak te hoog hangen, wat de indruk geeft dat de ruimte lager is dan het werkelijk is. Vooral in de ruimten waarin je gasten ontvangt speelt dit een grote rol. Je kunt een wanddecoratie kiezen die precies past bij de kleuren die in de kamer worden gebruikt, of je kunt iets kiezen dat die kleuren aanvult of juist contrasteert. De eerste optie is subtieler, terwijl de tweede je in staat stelt een gedurfder statement te maken met een kunstwerk.

Zelfgemaakte kunst

Wie zegt dat kunst saai kan zijn? Kiezen voor zelfgemaakte kunst zoals “schilderen op nummer” van Bimago is niet alleen een leuke familie activiteit, je kan tevens jouw kunstwerk laten bewonderen door jouw gasten en er een fantastisch verhaal aan knopen. Dit zal niet alleen bewondering scheppen, maar biedt tevens een leuk onderwerp aan voor bij het glas wijn. Een perfecte ijsbreker.

Gang of hal

Gangen en inkomsthallen bieden eveneens een aangename en ideale locatie om met wat kunst aan de slag te gaan. Deze ruimtes worden vaak vergeten, maar deze scheppen wel de eerste indruk van het interieur en stijl. Enkel wanddecoraties zullen al snel een warme, gezellige indruk maken op jouw en je gasten wanneer je de voordeur open maakt.

foto’s gebruikt met toestemming van Bimago.
7 Reactie's
 • Sandra
  Geplaatst op 09:19h, 23 juni Beantwoorden

  Ik kende bimago nog niet, maar ze hebben leuke items. Wanddecoratie vind ik één van de beste dingen om sfeer in een interieur te brengen

 • Felice Veenman
  Geplaatst op 10:44h, 23 juni Beantwoorden

  wat een goed idee om eens na te denken in welke ruimte je wat ophangt..inderdaad het verschilt nogal of je in deslaapkamer of de eetkamer of de woonkamer zit…ik hang gewoon overal maar wat op. Toch eens op gaan letten!

 • Lindaschrijfthetop
  Geplaatst op 11:14h, 23 juni Beantwoorden

  Wat een sfeervolle decoratie. Muurdecoratie voegt zeker wat toe aan hal, slaapkamer of woonkamer.

 • Nicole Orriëns
  Geplaatst op 17:48h, 23 juni Beantwoorden

  Vooral dat schilderen op nummer maakt me nieuwsgierig! Ik ben benieuwd hoe dat eruit komt te zien! Ik heb in de slaapkamer niets hangen, maar de wanden zijn daar ook schuin waardoor het lastig is.

 • Melissa
  Geplaatst op 19:28h, 23 juni Beantwoorden

  Had er echt nog nooit van gehoord. Wel leuke aparte naam en prachtige schilderijen

 • Marsha Alvarez
  Geplaatst op 21:13h, 25 juni Beantwoorden

  Ik ben gek op posters. Wij hebben ze in de slaapkamer maar ook in de kinderkamer en woonkamer hangen. Ik ben fan!

 • Sherry
  Geplaatst op 23:17h, 26 juni Beantwoorden

  Ik had er nog.nooit van gehoord. Wat een leuke stijl en blog.

Geef een reactie