boombrush

BoomBrush: elektrisch tanden poetsen 2.0.

We kennen allemaal wel de elektrische tandenborstel. Ik poets er al een hele tijd mee, maar er is één klein ieniemienie hekelpuntje: het opladen!!! Om de twee weken moet dat ding weer aan het infuus. Superkut. Dan hoor ik jou denken: “wat is jouw probleem? Hop, in de oplader en klaar is klara”. Helaas werkt dat bij mij net even wat anders, want ik heb geen stopcontact in mijn badkamer en moet eerst dat snoer ergens uit de knoop halen, dan een beschikbaar stopcontact vinden in mijn slaapkamer, huiskamer, keuken ……… You get my point. Wat nou als zo’n ding langer mee gaat als het is opgeladen? Halleluja Boombrush!

Wat is BoomBrush?

BoomBrush is een sonische tandenborstel waarbij je, indien gewenst, een abonnement kunt afsluiten om elke 3 maanden een nieuw opzetborstel kunt ontvangen. Zo ben je verzekerd van een mooie, hygiënische glimlach. De zachte borstelharen zijn o.a. gemaakt van koolstof , dat voor een goede reiniging en wittere tanden zorgt. Daarnaast gaat een volledig opgeladen BoomBrush, 90 (!!) dagen mee.

 • boombrush
 • boombrush
 • boombrush

Feit: in Nederland worden jaarlijks 60 miljoen (ik schrok hier ook van) opzetborstels weggegooid. Niet echt milieuvriendelijk zou ik zeggen. Daar denkt BoomBrush ook zo over en hebben daarom het recycle programma gestart waarbij je zonder enige kosten de opzetborstels retour kunt sturen die in Volendam weer worden verzameld en hergebruikt.

Wat is sonisch tanden poetsen?

Een sonische tandenborstel produceert trillingen (40.000 vibraties per minuut) en een elektrische tandenborstel roteert (8.000 rotaties per minuut). Door sonische trillingen wordt niet alleen je gebit schoner, maar wordt het tandplak ook optimaal weg gehaald en maakt het minder lawaai dan elektrisch poetsen.

Wat vind ik van de BoomBrush?

Als eerste wil ik even zeggen dat het ontwerp top is. Mooi strak en modern. Daarnaast heeft de tandenborstel verschillende standen:

 • Clear: Poets je voor het eerst sonisch? Dan is deze stand perfect voor jou. Dit is de ‘algemene’ stand’.
 • Swipe: Heb je gevoelige tanden dan pak je de tweede stand die minder harde vibraties heeft.
 • Pulse: Deze stand masseert en reinigt het tandvlees door pulserende vibraties.
 • Switch: Deze stand wisselt tussen harde en zachte vibraties en is geschikt voor het masseren van de tong en wangen (ik wist niet eens dat wangen poetsen erbij hoorde).
 • Power: Wil je wittere tanden, dan neem je deze stand die de krachtigste van allemaal is, waardoor je meer tandplak verwijdert.
boombrush

Zo kun je kiezen wat jij het fijnst vindt. Ook zit er op de tandenborstel een 4 x 30 seconden timer, waardoor je elk kwadrant van je gebit, optimaal meepakt. Je moet immers 2 minuten per keer poetsen voor optimaal resultaat en deze functie helpt je erbij, zodat er geen tand overgeslagen wordt.

Het poetsen.

Poetsen maar. Oké, daar moest ik echt enorm aan wennen. Het voelt niet zoals een elektrische tandenborstel. Het kriebelt als de neter! Serieus, ik had echt zo iets van: nog ff en ik word gek! Maar ik ben niet voor één gat te vangen en heb doorgezet (of in dit geval, doorgepoetst). En maar goed ook, ik wil nu niets anders meer! Het kriebelen moet je even doorheen, maar het went snel. Mijn tanden voelde daarna echt schoon aan. Beter zelfs dan met een elektrische tandenborstel. Bijkomend voordeel: ik hoef hem maar 1x in de 3 maanden op te laden! Geen ergernissen meer met in de knoop geraakte draden en het gesleep met opladers!

Kennen jullie het sonisch poetsen al?
13 Reactie's
 • Lindaschrijfthetop
  Geplaatst op 20:02h, 28 februari Beantwoorden

  Je tandenborstel opladen buiten d3 badkamer lijkt me ook niks. Fijn dat je nu de oplossing hebt gevonden.

 • Frederique
  Geplaatst op 09:08h, 01 maart Beantwoorden

  Nee ik ken het niet. Klinkt interessant en heerlijk dat je het zo weinig maar hoeft op te laden. Ik vind het ook altijd een crime.

 • Mieke Weijers
  Geplaatst op 14:48h, 01 maart Beantwoorden

  Lijkt mij ideaal, zeker met mijn gevoelige tanden. Waar kun je deze tandenborstel bestellen.??
  Groetjes Mieke

 • Renata Feyen
  Geplaatst op 19:12h, 01 maart Beantwoorden

  Ik had er nog niet van gehoord van een sonische tandenborstel – lijkt me inderdaad wel interessant 🙂

 • Linda Meester
  Geplaatst op 12:46h, 02 maart Beantwoorden

  Dat ziet er zeker supersonisch uit en als het ook goed reinigt dan is het helemaal top

 • Fleur
  Geplaatst op 20:48h, 03 maart Beantwoorden

  o Wow! Ik zou zo’n abonnement wel fijn vinden. Ook de lange batterij duur is geweldig. Ik moet nu om de dag mijn tandenborstel wel weer opladen

 • Mieke| Miek's Mind
  Geplaatst op 13:23h, 04 maart Beantwoorden

  Nee, nog nooit van gehoord van BoomBrush. Ik gebruik mijn oral b elektrische tandenborstel

 • Nicole Orriëns
  Geplaatst op 11:52h, 05 maart Beantwoorden

  Nee, maar alles waar tanden extra goed schoon van worden vind ik geweldig omdat ik de tandarts zo eng vind. Deze klinkt goed!

 • Jouvence
  Geplaatst op 16:18h, 06 maart Beantwoorden

  Wat fijn dat ‘ie zo lang mee gaat na opladen! Persoonlijk poets ik het liefst met de hand en niet elektrisch of sonisch.

 • Nadia
  Geplaatst op 09:03h, 09 maart Beantwoorden

  Ik heb nog nooit van een sonische tandenborstel gehoord… Ik poetst nog altijd gewoon met een normale tandenborstel. Wel heb ik al vaker na zitten denken over een elektrisch exemplaar, maar tot nu toe eigenlijk nooit de stap genomen.

 • Deborah
  Geplaatst op 11:23h, 09 maart Beantwoorden

  90 dagen voordat deze tandenborstel leeg is? Wauw!!
  Het hele idee hierachter vind ik wel super goed. Ik heb nog nooit gehoord van sonische tandenborstels. Moest al heel erg wennen aan elektrisch poetsen (want ook hier kriebel!) dus dan zal dit helemaal wennen zijn. Maar wel altijd een super schoon gevoel na het poetsen. Ik ga eens op onderzoek uit!

 • rachel
  Geplaatst op 10:18h, 10 maart Beantwoorden

  ik ken het niet, wij zijn echt oral b die hards haha. hij ziet er wel mooi uit en ja een stopcontact in je badkamer is toch wel een must 😀

Geef een reactie