Polimeer: laten we samen plastic waardevol maken!

polimeer

We zijn allemaal steeds meer bezig met het milieu. Hoe kan ik helpen is een vraag die ik mezelf steeds voorleg. Zo ben ik al bezig met milieubewuste beautyproducten, probeer ik mijn afval te scheiden en let ik op duurzame kleding. Maar wat nu als interieurwebshops dit ook zouden kunnen doen? Polimeer is een innoverend bedrijf die zich inzet voor het milieu op een wel heel doeltreffende manier!

Wat is Polimeer?

Doordat de olieprijzen enorm dalen met Corona is het voor veel fabrikanten goedkoper om nieuw plastic te gebruiken ipv recyclebaar plastic. Natuurlijk geen goede zaak, want daardoor wordt de afvalberg alleen maar groter.

Het Amsterdamse Designduo Bob Vos en Alessandro Iadarola hebben een innovatieve oplossing bedacht voor het overschot van plastic. Omdat het eigenlijk een heel sterk materiaal is, hebben ze besloten om er interieurobjecten van te maken zoals lampen, meubilair en woonaccessoires.

 • polimeer
 • polimeer
 • polimeer

Hun streven is om in het voorjaar van 2021, één ton plastic te recyclen. Hun grondstoffen worden ingekocht in de Benelux en geproduceerd in Nederland en Europa. Dus ze zijn niet alleen ecologisch goed bezig, maar ook op sociaal gebied zijn ze vooruitstrevend.

Hun visie:

” Laten we plastic niet als afval beschouwen, maar als kostbare grondstof”.

Je verwacht het niet.

De producten van Polimeer zijn zo gemaakt dat je niet verwacht dat het gefabriceerd is van gerecycled plastic. Daarnaast gebruiken ze een zelf ontwikkeld materiaal: Polimarble, dat de uitstraling heeft van marmer, maar gemaakt is van afval uit Nederland. Te verkrijgen in de kleuren: leaf green, robijn rood, marine blauw, paars violet en venster grijs.

Conclusie Polimeer.

Toen ik de lamp binnen kreeg was ik erg verbaast. Ik wist niet dat plastic zo mooi kon zijn! Daarnaast is hij lichter dan verwacht. Er zit een Ledlamp in dat het marmer patroon extra accentueert en wat natuurlijk ook weer goed is voor het milieu. 2 spreekwoordelijke vliegen in één klap dus.

De lamp was makkelijk op te hangen, een kind kan de was doen zeg maar, dus zelfs ik kon hem ophangen. Het geeft een mooi, sfeervol licht, waarbij de lamp helemaal tot zijn recht komt. Ik ben om en er komt zeker meer plastic in mijn interieur!

We moeten het met z’n allen doen en elk steentje dat je bijdraagt helpt mee!! Heel veel steentjes bij elkaar is toch weer een rotsblok!

Wat vindt jij van deze interieurobjecten van plastic?
Foto’s geplaatst met toestemming van Polimeer.

18 reacties

 1. Wat goed! Heel mooi als een bedrijf zo’n missie heeft. Met elkaar kunnen we het plastic afval wel iets verminderen.

 2. Mieke Weijers

  Wat een ontzettend leuk idee. Het is alleen maar goed dat plastic opgehaald wordt dat, wisten we natuurlijk allemaal. Maar dat er zulke leuke en mooie spullen van gemaakt kan worden wist ik niet.
  Zeker een idee om te onthouden als ik een nieuwe lamp of iets nodig mocht hebben.
  Ik houd dit zeker in gedachten.

  Mieke

 3. Frederique

  Ziet er bijzonder uit. Ik word sowieso altijd blij van gerecycled producten.

 4. Zit er heel apart uit. Heel goed dat ze dit soort initiatieven bedenken tegenwoordig, Plastic afval is echt een drama.

 5. Ik vind ze leuk! En ik vind het ook een heel goed idee om op deze manier plastic opnieuw te gebruiken, dus ik ben voor.

 6. En ik mag toch ook hopen dat bedrijven niet nog meer nieuw plastic gaan maken zeg. We hebben al veel te veel plastic. Liever recyclen dan.

 7. Eva

  Wat een goed initiatief! En goed dat je je bezighoudt met het milieu!

 8. Ik had daar nog niet van gehoord van polymarmer – ik vind het best wel iets hebben ook 🙂

 9. Wat een ontzettend leuke producten! En ook nog met een goed idee gemaak. Love it! Dat witte lampje van de foto zou erg goed bij mij staan 😀

 10. Ik vind de meubels super stoer! En helemaal nu ik weet dat ze er zo’n goed doel mee steunen. Hier kunnen meer bedrijven een voorbeeld aan nemen.

 11. wat apart en ik vind het nog leuke producten ook, je zou niet eens zeggen dat het van plastic is

 12. Wat ontzettend goed dat ze dit doen! En de kleuren vind ik ook geweldig!

 13. Sherry

  Wat een mooie lampen zijn dit. Ik wil ze ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *