borstvoeding

Borstvoeding geven in het openbaar, ja of nee?

Borstvoeding.

De laatste tijd zie ik heel veel berichten over het wel of niet geven van borstvoeding in het openbaar. En dan vooral de mensen die dat “promoten” komen aan bod. Diegene die daar op tegen zijn, worden afgekraakt en met de nek aangekeken, want anno 2016 moet dat toch kunnen? Ik ben het daar niet mee eens!!!!

Wel of niet Borstvoeding?

Oke, laat ik voorop stellen dat ik er geen probleem mee heb als een vrouw haar kind, borstvoeding geeft. Dat moet inderdaad kunnen anno 2016. Maar om dit god weet waar te doen, hmmmm, nee!

Laatst zag ik een filmpje waarin een vrouw borstvoeding gaf in de metro en een man aan haar vroeg of ze dit misschien ergens anders wilde doen. Die man vroeg het vriendelijk, maar kreeg gelijk alle medepassagiers over zich heen. Als deze man dat niet prettig vindt, is het toch zijn goed recht om dit te zeggen? En die mevrouw kan toch ook ergens anders borstvoeding geven? Is dat dan echt zo’n groot probleem? Als deze man dit nou niet fijn vindt, kan die vrouw toch ook rekening houden met hem? Of blijft het een eenrichtingsverkeer? En moet iedereen die zich er niet prettig bij voelt, zich er gewoon maar bij neerleggen?

NEE:

Mijn antwoord daarop is nee! Wij leven in een vrij land en ik vind dat je daarover best wat mag zeggen, als jij dat ongepast of vervelend vindt. Je eigen mening verkondigen, hoort nu eenmaal in deze maatschappij. En het was absoluut niet racistisch of discriminerend. Deze man voelde zich gewoonweg onprettig met de gehele situatie.

Is het zo dat wij in een vrije wereld leven waar borstvoeding in het openbaar gewoon kan, maar als je er iets van zegt, dat dat niet normaal is? Waar is dan de vrijheid die wij zo nastreven?

Soms vind ik het zelf ook erg vervelend om te zien dat er op elk gewenste plek, borstvoeding gegeven wordt aan een kind. Als ik in zo’n situatie zou verkeren (borstvoeding geven), zou ik juist wat meer privacy op zoeken. Niet alleen voor mezelf, maar ook voor mijn kind. En andere er niet mee “lastig” vallen. Of een extra flesvoeding meenemen? Maar ja, wie ben ik om daar over te “oordelen”, aangezien mijn beslissing is om geen kinderen te krijgen?!

Laten we elkaar nu gewoon in onze waarde laten, rekening houden met elkaar en respecteren! Zonder te discrimineren of racistisch te zijn!

Dus lieve mevrouw met de baby: Wilt u misschien een ander plekje zoeken om uw kindje te voeden? Heeft u meer privacy, is die meneer weer blij en discussie uit de wereld geholpen. Een win-win situatie dacht ik zo. Toch?

4 Reactie's
 • Marushi
  Geplaatst op 15:07h, 24 februari Beantwoorden

  Ik weet het nog niet ik heb gemengde gevoelens hierover. Ik heb ook zo vriendin die helemaal in de strijd is om borstvoeding normaler te laten worden. Borstvoeding is iets natuurlijks, maar of ik het nou buiten overal wil zien….ik weet het niet. -x-

  • Kiki
   Geplaatst op 16:23h, 24 februari Beantwoorden

   precies! Dank je wel voor je bericht! x

 • Tanya
  Geplaatst op 16:39h, 24 februari Beantwoorden

  Ik heb geen kinderen, maar ik kan me voorstellen dat wanneer ik een baby zou hebben, ik het liefst niet in een volle metro mijn tiet tevoorschijn haal. Maar waar ik zeker voor zou passen, is om naar een smerig openbaar toilet te gaan om mijn kind in de vieze pislucht te laten eten. Want dat is meestal het alternatief. Waar had de vrouw in het voorbeeld anders naartoe moeten gaan met haar kind?

  Er is een tijdje terug onderzoek gedaan naar borsten als sekssymbool versus borsten waar ze voor bedoeld zijn. Twee vrouwen werden naast elkaar op een openbaar bankje gezet. De ene vrouw had een ontzettend laag decolleté, waarbij haar borsten zeer duidelijk te zien waren. De borsten van de vrouw naast haar waren veel minder duidelijk zichtbaar, maar zij gaf wel borstvoeding aan haar baby. Raad eens wie er werd aangesproken? En niet zo vriendelijk ook… Dat is wat mij dwarszit. Borsten als sekssymbool? Hardstikke prima! Ze mogen ook vrolijk bloot heen en weer zwieren in films. Maar ze gebruiken om je baby eten mee te geven? Nee, dat doe je maar achter het gesloten deurtje op het smerig toilet.

  • Kiki
   Geplaatst op 16:51h, 24 februari Beantwoorden

   ja, daar heb je een punt! Sowieso vind ik niet dat je borstvoeding moet geven op een smerig toilet. God weet wat voor bacteriën er ronddwalen! Ik heb er zelf ook niet altijd een probleem mee als ik iemand borstvoeding zie geven, maar ik kan mij wel voorstellen als iemand zich er onprettig bij voelt en daar wat van zegt. Mag daar dan geen rekening mee gehouden worden? Mijn punt is dat er eigenlijk alleen maar “pro borstvoeding geven” meningen gehoord mogen worden en als je er wat van zegt en dat onprettig vindt, je van alle kanten wordt aangevallen. Maar wat je zegt, een heel laag decolleté is wel oke?

Geef een reactie