vreetbui

Pak die vreetbui aan, maar de vraag is: hoe?

Food!

Overgewicht komt meestal (maar niet altijd) voort uit overmatige suiker- en vetconsumptie. Snacken is zo verleidelijk en wordt gedaan vanwege meerdere redenen. Je verveelt je, je hebt hartstikke honger, je voelt je verdrietig of het eten ligt open en bloot in je blikveld. Gelukkig zijn er veel tips om die snack te vervangen door een gezond alternatief of zelfs helemaal niets. Lees snel verder om die vreetbui te lijf te gaan!

Tips and Tricks om die vreetbui te lijf te gaan:

Tandenpoetsen

We weten allemaal hoe vies sinaasappelsap smaakt na het poetsen van je tanden. Deze muntsmaak verandert niet alleen de smaak van je eten, maar vermindert tevens je eetlust. Wanneer komt deze truc goed van pas? Als jij aan het eind van de dag thuiskomt uit je werk en direct aan een zak chips begint voorafgaand aan het koken. Je kookt nu niet voor niets en houdt het lekker gezond. Daarnaast kun je na het avondeten direct je tandenpoetsen om het snacken in de avond te verminderen.

Drink voldoende water

Hydratie is onwijs belangrijk! Het drinken van water is niet alleen goed voor je lichaam, spijsvertering en transpiratie, het vermindert tevens je hongergevoel. Soms verwarren de hersenen het dorstgevoel met het hongergevoel, waardoor je denkt dat je honger hebt, maar het in werkelijkheid alleen maar dorst is. Door gedurende de dag zo’n twee liter vocht te drinken, weet je zeker dat jouw hongergevoel je niet voor de gek houdt en krijg je voldoende drinken binnen. Als je hier nog wat hulp bij wilt, plaats je jouw HTC in een One M8 Case en download je de app ‘Aqualert’. Deze app stuurt je een herinnering als je weer wat moet drinken en houd overzichtelijk bij hoeveel je al op hebt.

Beruchte supermarkt

Het ongezonde snacken begint vaak al in de supermarkt. Je ziet allerlei lekkers voorbijkomen en wordt vaak ook nog misleid door verpakkingen. Een gezond vruchtensapje bevat stiekem meerdere suikerklontjes, evenals cruesli en ontbijtkoek. Je denkt dat je gezond bezig bent, maar niets is minder waar. Probeer goed op de verpakking te kijken of zoek één keer de meest misleidende producten op het Internet op. Noteer deze op een briefje en haal deze uit het zijvakje van je Samsung Galaxy Xcover 3 hoesje als je in de supermarkt staat. Een andere optie is om met volle maag naar de supermarkt te gaan. Een vanzelfsprekende tip, maar als je jouw wekelijkse boodschappen op een volle maag doet, zal dat zeker schelen.

Eten uit verveling

Je verveelt je enorm, hebt geen idee wat je moet doen en gaat het liefst de hele voorraadkast leegeten. Dit is niet de bedoeling! Als je van jezelf weet dat jij dit regelmatig doet, weet je vast ook wanneer het zover is. Zorg dat je direct iets leuks gaat doen en die ongezonde snacks links laat liggen. Zet je Samsung smartphone rechtop neer in een hoesje of houder en ga lekker online shoppen of zoek wat leuks uit voor je vriend, vriendin of familie. Je kunt natuurlijk ook aan een work-out beginnen. Als je voldoende tijd hebt ga je naar de sportschool, anders kies je voor een sportsessie in huis. Heb je daarna nog steeds zin in een snack? Dan is die meer dan verdiend!

Met dank aan Telefoonhoesjesxl.nl voor het schrijven van het artikel

4 Reactie's
  • FabianGijze
    Geplaatst op 20:44h, 02 mei Beantwoorden

    Erg slimme manier om reclame te maken. Mijn complimenten. Zelf ben ik de laatste tijd ook erg aan het opletten. Drink eigenlijk alleen nog water en wil weer gaan rennen. Bovendien heb ik door mijn stage genoeg te doen, dus trek heb ik tussen door niet meer

  • Janneke
    Geplaatst op 20:30h, 28 november Beantwoorden

    Vooral zorgen voor complexe koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels bij elke maaltijd, zodat je bloedsuikerspiegel stabiel blijft en je je verzadigd voelt. Bepaalde voedingssupplementen kunnen ook helpen. Of edelgistvlokken, waar chroom en zink in zitten, die je bloedsuikerspiegel stabiel houden en de insulinegevoeligheid verbeteren.

Geef een reactie