braun multiserve

Braun MultiServe: Één kopje koffie!! Of meer?

Oke, ik moet heel eerlijk bekennen dat ik koffie niet lekker vind. Erger nog: ik gruwel ervan en krijg het echt niet weg. Ook ijs of een bonbon met koffie smaak vind ik niet te haggelen, maar mijn vriend daarentegen is verzot op koffie. Hij begint er de dag ermee en eindigt het ook. Voor hem rn alle andere koffieliefhebbers schrijf ik dit stuk! Enjoy!

Wat is Braun?

Dit Duitse bedrijf is opgericht door Max Braun in 1921 en produceert elektrische apparaten. Ik denk dat wij allemaal wel iets van Braun in ons huishouden terug vinden en daarom is dit welbekende merk een welkome aanvulling om onze dagelijkse bezigheden en beslommeringen in (onder andere) de persoonlijke verzorging en het huishouden, aangenamer te maken.

koffie

“Koffie, koffie, lekker bakkie koffie!”

Mijn vriend (en ik denk menig lezer van dit artikel) staat op met een bakkie pleur en gaat ermee naar bed. Een vastigheid die niet meer weg te denken is uit onze dagelijkse routine. Ik benijd jullie, laat ik dat gezegd hebben. Ik sta soms wel eens (als er geen Corona is) in Starbucks en zie al die heerlijke koffietjes, frappucciono’s, pumpkin lattes en iced cappucciono’s voorbij komen. Ik sta daarbij te watertanden want het ziet er zo verdomd lekker uit, maar koffie vind ik gewoon echt niet te drinken. Zelfs een druppel koffie kan mijn drankje verpesten. Ik ga dus altijd (how boring) voor de chai latte of de chocomelk.

Pads/cups of filterkoffie?

Nu heb ik voor mijn vriend een koffiepad-apparaat aangeschaft (wie kent hem niet), dat vindt hij te drinken, maar daar is dan ook alles mee gezegd. Het is dat hij elke ochtend en avond zijn shot cafeïne nodig heeft, want anders wist hij het wel. Hij is opgegroeid met filter koffie en dat is volgens hem toch wel de lekkerste koffie (nogmaals, ik deel zijn mening niet). Helaas zijn die apparaten gebouwd op kannen koffie en niet op kleine kopjes, maar daar brengt Braun nu verandering in!

Braun MultiServe.

Braun heeft geluisterd naar onze wensen en heeft nu een koffiezetapparaat op de markt gebracht waarbij met de filter koffie ook een klein bakkie kunt zetten voor één persoon: de Braun MultiServe. Natuurlijk mag de optie voor een kan koffie niet ontbreken. Daarnaast kun je ook nog eens instellen hoe sterk je de koffie wilt hebben, want immers wilt de één een sterk bakkie pleur, terwijl de andere dan de hele dag staat te stuiteren en liever een milde variant drinkt.

braun multiserve

Kies in de zomer voor een iced koffie, ook die functie hebben ze aangebracht op het apparaat. Bij de geavanceerde modellen kun je zelfs heet water schenken voor thee. Ontkalken? Ook easy peasy.

Conclusie Braun MultiServe.

Ik kreeg het apparaat binnen en dacht dat het een joekel van een ding zou zijn. Maar bij het uitpakken bleek het gestroomlijnder dan gedacht. Ook over het design is nagedacht, het heeft een futuristische look en zal niet misstaan in menig keuken.

Natuurlijk eerst even de handleiding door lezen. Alles is makkelijk omschreven en zodoende goed uit te voeren. Op naar het eerste bakkie maar. Wat ik gelijk al handig vond was dat je het waterreservoir eraf kunt klikken en kunt vullen. Geen onhandig gedoe met water overbrengen van de kraan, in de kan en weer in het apparaat met alle frustratie omtrent lekken van dien. Dat was pluspunt 1.

waterreservoir

Één kopje graag.

Op het apparaat zit een draaiknop waarbij je kunt selecteren of je een kopje, thermosfles of grote kan wilt zetten. Wij gingen voor 1 kopje, die je makkelijk kunt plaatsen op het ingebouwde plateau dat je uit kunt klappen. Geen gespetter van koffie over het aanrecht, want het gaat gelijk in het kopje.

koffie

Hup, koffiefilter erin, gemalen koffie erop en de instelling goed zetten. Mijn vriend wilde een ‘Gold’ bakkie (de normale variant) en zodra je dit hebt aangeklikt, gaat het apparaat werken en loopt de koffie in het kopje. Is het klaar, dan kun je nog een hendel omzetten, zodat het niet nadruppelt zodra je het kopje weghaalt (dat is iets waar ik echt een hekel aan heb, anders kun je namelijk gelijk dat koffiezetapparaat schoonmaken).

braun multiserve

Heb je een pot gezet? Dan blijft het warmhoudplaatje 40 minuten warm, i say: who wants a refill?

Tevreden ja of nee?

Ik kan hier heel kort en krachtig over zijn: ja en mijn vriend ook. Ik vind het makkelijk dat je één kopje kunt zetten, maar indien nodig, ook een kan. Dat losse waterreservoir vind ik echt top en dat je de sterkte in kunt stellen is een grote pluspunt. Mijn vriend heeft weer heerlijke filter koffie en kan de dag goed beginnen en eindigen.

Zijn jullie koffiefanaten?
17 Reactie's
 • Lindaschrijfthetop
  Geplaatst op 20:15h, 03 februari Beantwoorden

  Ik drink graag koffie met melk. Dus hier eeen senseo koffieapparaat en een lossen senseo melkklopper

 • Renata
  Geplaatst op 00:25h, 04 februari Beantwoorden

  Bij mij is het net hetzelfde – ik lust ook echt geen koffie en ook niks met koffiesmaak en mijn man is er gek op 🙂

 • Mieke weijers
  Geplaatst op 16:25h, 04 februari Beantwoorden

  Heel mooi apparaat

  Gr. Mieke

 • Nicole Orriëns
  Geplaatst op 11:37h, 05 februari Beantwoorden

  Ik drink wel graag elke dag een kopje koffie. Ik gebruik daarvoor mijn roze D.E. koffiefilterapparaat.

 • Nicole Orriëns
  Geplaatst op 11:45h, 05 februari Beantwoorden

  Wat ik me nog wel afvraag: wat heeft deze nou voor op een Senseo? Daar kun je immers ook 1 kopje koffie mee zetten.

  • Kiki
   Geplaatst op 15:20h, 09 februari Beantwoorden

   deze heeft gemalen filterkoffie en dat schijnt lekkerder te zijn, zegt men 😉

 • Mandy
  Geplaatst op 12:04h, 05 februari Beantwoorden

  Inderdaad handig dat je zowel 1 kopje als een kan kan maken, het lijkt me indd wel een joekel maar heel verkeerd ziet hij er niet uit

 • Tania
  Geplaatst op 13:46h, 05 februari Beantwoorden

  Ik ben zelf ook geen koffieliefhebber, mijn vriend daarentegen wel. Wij hebben een apparaat met koffiebonen

 • Foodlblog Thomas Culinair
  Geplaatst op 22:07h, 06 februari Beantwoorden

  Sinds kort ben ik overgestapt van een pad-machine naar een bonenmachine, erg tevreden mee. Handig dat deze ook gewoon 1 kopje kan zetten!

 • Renata
  Geplaatst op 01:57h, 08 februari Beantwoorden

  Ik ben een echte theedrinker, maar mijn man die heeft zijn tasje koffie graag af en toe 🙂

 • Deborah
  Geplaatst op 11:36h, 08 februari Beantwoorden

  Dat is dus echt een pluspunt van deze koffie machine. Dat je naast een kopje koffie ook een hele kan kunt zetten. Met feestjes (die heus wel weer een keer gegeven mogen worden..) of grote koffie leuten is dat super handig.
  En hij ziet er ook erg stijlvol uit. Fijn dat ie jullie ook bevalt.

 • rachel
  Geplaatst op 11:55h, 08 februari Beantwoorden

  ik ben niet echt een koffieleut maar een nespresso gaat er altijd wel in of een dolce! Deze ziet er wel leuk uit en lijkt mij ook handig alleen vind ik hem weer aan de grote kant, maar ik ben dan ook een zeikerd haha

 • Jouvence
  Geplaatst op 12:06h, 08 februari Beantwoorden

  Handig dat je een kopje kunt zetten met dit apparaat. Ik heb ook helemaal niks met koffie, maar mijn partner wel.

 • Sherry
  Geplaatst op 16:03h, 08 februari Beantwoorden

  Ik moet dan ook zo’n apparaat in huis halen we hebben heel veel koffieliefhebbers. Goede tip.

 • Marsha
  Geplaatst op 12:32h, 09 februari Beantwoorden

  Wow wat een apparaat zeg! Bijna zonde dat ik geen koffie drink. Behalve diegene waar je water bij moet doen haha.

 • Saskia
  Geplaatst op 10:22h, 10 februari Beantwoorden

  Een kop koffie per dag, ’s morgens, een Latte. Met veel zorg gemaakt met mijn Nespresso (what else)

 • Simone
  Geplaatst op 17:42h, 19 februari Beantwoorden

  Ik heb echt helemaal niks met koffie. Ik drink wel Red Bull om aan m’n cafeine te komen, haha. Wel een handig apparaat!

Geef een reactie