E-liquid: Gestopt met roken, of toch niet?

e-liquid

Valkuil!

Ik was een jaar gestopt met roken. Nou ja, gestopt, ik lurkte nog wel aan een e-smoker. Helaas had ik een paar maanden geleden veel stress en dan is roken echt een valkuil voor mij. Ff ‘1 sigaretje’ tegen de stress, werd al snel een ‘1 pakje’ tegen de stress en voordat ik het wist was ik weer volop aan het roken. Ik baal er enorm van, want het is natuurlijk slecht voor je en het kost mij klauwen vol met geld. Ik ga dus weer een poging wagen om te stoppen met roken d.m.v. de e-smoker, maar welke e-liquids kan ik dan het beste gebruiken en werkt het ook echt?

Wat is E-liquidmania?

E-liquidmania is gespecialiseerd in (hoe kan het ook anders) E-liquids. Dit zijn de vloeistoffen die je gebruikt in een e-smoker om te ‘dampen’. Ze hebben alle soorten smaken en aroma’s: denk bijvoorbeeld aan lolly, watermeloen, melk, munt, pannenkoek en zelfs wiet. Oké, dat laatste trekt mij niet zo en melk lijkt mij nou niet echt een lekkere smaak om te ‘roken’, maar voor de rest ben ik wel erg nieuwsgierig geworden.

Zoveel keus.

Bij sommige sites zie ik door de bomen het bos niet meer, zoveel e-liquids , aroma’s en vloeistoffen om uit te kiezen. Bij E-liquidmania is dat ook het geval, alleen staat het duidelijk aangegeven in categorieën, waardoor je veel makkelijker kan zoeken. Mijn dank is groot voor deze handige site. Daarnaast kun je zelf kiezen hoeveel mg (nicotine) je in de e-liquid wilt. Van 0 mg tot zelfs 18 mg. Zo kun je zelf precies bepalen wat je wilt ‘dampen’.

e-liquid

Roken of dampen?

Hoe ik het de vorige keer heb aangepakt: Ik rook altijd menthol, dus ik kies voor een menthol/mint smaak. Dit vind ik het meest corresponderen met de gewone sigaret en dan wordt het voor mij makkelijker om te stoppen (maar ik ga zeker de smaken; pannenkoek en lolly ook uitproberen, ze hebben mij erg nieuwsgierig gemaakt namelijk). Ik begin met 6 mg nicotine en bouw dit langzaam af naar 0 mg. Uiteindelijk kijk ik dan niet meer om naar mijn e-smoker en ben ik daadwerkelijk gestopt.

Let op: dampen is natuurlijk nog steeds niet “gezond”, maar veel beter dan roken. Er zitten een stuk minder schadelijke stoffen in dan in een sigaret, waardoor je minder klachten en bijwerkingen krijgt. Geheel stoppen is natuurlijk het allerbeste.

Ik hoop dat het mij dit keer weer gaat lukken. We gaan ervoor!

Foto’s: Pixabay: rolandmey en sarahjohnson1

36 reacties

 1. Wat balen dat je toch bijna gestopt was, maar toch weer bent begonnen, als snap ik heel goed, dat als het wat minder gaat dat je dan snel weer terug valt in oude gewoontes. Grappig de smaken die er zijn. Succes!

 2. Mieke Weijers

  Ik hoop dat het je gaat lukken.!!! Je bent sterk genoeg. Je moet even die knop hebben gevonden een dan komt het goed.
  Heel veel sterkte en succes.!!
  Groetjes
  Mieke Weijers

 3. Tina Elting

  Ik ben sinds februari weer overgestapt op de e-sigaret (Joytech AIO). Ik heb 3 e-sigaretten, ieders met een ander smaakje. Inmiddels vind ik sigaretten niet meer lekker. Ik zit nu op 3 mg nicotine en gebruik verschillende liquids. Ik bestel alles bij rookwinkel.nl. Ik meng strongmint met Pas Mal. Daarnaast vind ik de volgende liquids ook erg lekker: Annanas, Bad Bull, Watermeloen en Fennel.
  Voor mij geen sigaretten meer!
  Tina

 4. Frederique

  Succes! Ik ben ook zo 1tje wordt een pakje en voor je het weet rook je weer. Daarom blijf ik er echt vanaf, ik ben al sinds 2011 gestopt en het idee om weer helemaal opnieuw te moeten beginnen houdt me tegen al kom ik nog regelmatig in de verleiding. Toch denk ik wel dat helemaal stoppen makkelijker is dan met een e-smoker.

 5. Wishing you will manage it to stop again! All the best to you!
  xx from Bavaria/Germany, Rena

 6. Mandy

  Ik damp zelf ook! Vind het ook zo leuk dat je zoveel keus uit smaakjes hebt. Ik heb nog een paar liggen die ik moet testen. Maar ik kan prima zonder hoor.

  • Kiki

   wat goed!! ik hoop dat ook binnenkort weer te kunnen zeggen

 7. Ah wat lastig he! Vroeger ook veel gerookt. Bij stoppen knaagde ik aan zoethout stokje wanneer ik normaal sigaret wilde opsteken op gegeven mement wilde ik beide niet meer

 8. Even de knop inzetten in het koppie en bedenken dat je er hopelijk jaren bij krijgt. Het geeft in ieder geval meer lucht zeggen ze. Voel je dat ook met e-sigaret of dampen?

  • Kiki

   ik moet heel eerlijk zeggen dat ik daarin het verschil niet enorm merk

 9. Dit lijkt me een goede manier om op z’n minst van het gewone roken af te komen inderdaad. Alles lijkt me beter dan dat.

 10. Ik hoop dat je dit je helpt te stoppen. Maar wat een bijzondere smaken hebben ze zeg, haha. Grappig.

 11. ingrid

  heb zelf geen ervaring want nooit echt gerookt maar hoor om me heen dat het erg lastif is

  • Kiki

   is het helaas ook. voor mij blijft het een valkuil steeds

 12. Die valkuilen ken ik maar al te goed. Ben zelf ooit ook gestopt door middel van een e-smoker. Ik doe nu een af en toe een sigarettje, maar merk heel erg het gevaar van de verslaving die weer op de loer ligt.
  Succes ermee.

  • Kiki

   ik dacht dat ik het wel kon: af en toe, maar helaas dus niet 🙁

 13. Ik heb jaren gerookt en de laatste 2 jaar dat ik rookte werd het steeds erger. Ik rookte minimaal een pakje per dag en was al 5 keer gestopt met roken. Op mijn 28ste had ik 3 begravenissen in 1 week van mensen die kanker hadden. Ik weet nog dat de begravenisondemer vroeg of we al konden beginnen of we nog even wilde rookte. Ik was toen blij dat ik nog even kon roken, Ik vergeet dat moment nooit meer. Ik besef nu dat je door roken alleen maar meer stress hebt. Waar kan ik roken, wanneer en hoeveel sigaretten heb ik nog. Ik heb die dag een pakje gekocht en geprobeerd dit in 2 uur op te roken zodat ik echt een negatief gevoel zou hebben bij mijn laatste sigaret. En ik heb daarna nooit meer een sigaret of een e-smoker gekocht.

  • Kiki

   jeetje wat goed van je. het is inderdaad dan ook flink confronterend.

 14. Ik heb nooit gerookt, maar ik probeer mijn mama al superlang te overtuigen om een e-sigaret te nemen.

 15. Juliette - Strongbody.nl

  Wat balen voor je! Gewoon door blijven zetten. Ooit gaat het lukken!

 16. Ik heb ooit gerookt
  Ik heb ook ooit rookstopbegeleiding gegeven…
  Roken is eigenlijk in hoofdzaak een gewoonteverslaving, dat los je dus niet op met dampen…

  Veel succes in ieder geval, stoppen met roken kan een proces van vallen en opstaan zijn. Zelf had ik volgens de psychologische regels van de verslaving een datum vooropgesteld dat ik zou stoppen, ik vertelde dat ook tegen iedereen. Die datum was 4 maanden verder dan ik het gezegd en op 2 februari. Uiteindelijk heb ik op 29 januari mijn laatste sigaret om 7u s morgens gerookt, ik had er geen zin meer in. Ik had zelfs nog sigaretten en tabak in huis, maar ik kwam er niet aan…. Persoonlijk vond ik het niet moeilijk en ik had ook van niets last, maar ik weet uiteraard dat dat niet voor iedereen zo is… Ik weet wel dat intrinsieke motivatie het belangrijkste is, het gewoon willen doen voor jezelf… Niet voor je gezondheid, niet voor de centen, niet voor een ander, maar gewoon puur voor jezelf… Ik wilde niet meer afhankelijk zijn, zeg ik weleens, bovendien wist ik dat de kans op slagen bij fertiliteit veel groter is wanneer je niet rookt en dat was natuurlijk mijn grootste droom… Ik ben ondertussen meer dan 5 jaar gestopt, ik kan zelfs niet meer tegen sigarettenrook, daar ga ik van hoesten en ik heb een keer getrokken van zo een damper bij een vriendin en begon zelfs daar heel hard van te hoesten…
  Gewoon blijven gaan, als ik het kan, kan een ander het ook, zeg ik weleens! Dat het nu niet lukte, wil zeggen dat de tijd nog niet rijp was…. 😉

  • Kiki

   dat is zeker waar. Super goed van je! Ik moet mijn punt nog vinden, want vind het zo moeilijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *