traplift

Traplift: een goed idee of juist niet?

Ouder worden.

We worden allemaal ouder en we willen allemaal langer thuis blijven wonen, voordat we naar een verzorgingshuis of bejaardentehuis gaan. Maar soms is dat niet zo makkelijk. Bijvoorbeeld als je moeilijk ter been bent en een flinke trap in huis hebt. Er is een oplossing: een traplift. Maar is dit wel een goed idee? En is dat niet enorm kostbaar?

Wat is Smienk Trapliften?

Het is 2012 wanneer Erik Smienk het bedrijf: Smienk Trapliften opricht. Zijn doel is om voor iedereen gebruikte trapliften aan te bieden tegen een betaalbare prijs en daarbij verspilling tegen te gaan. Daarnaast is het fijn dat hij de mogelijkheid biedt dat mensen gewoon lekker thuis kunnen blijven wonen in hun vertrouwde omgeving, wat weer ten goede komt aan het welzijn van die mensen.

Voordelen van Smienk zijn onder andere: de laagste prijs, een korte levertijd en (wat ik echt een pre vind) de ’terugkoop garantie’. Wat moet je anders met een traplift als je die niet meer nodig hebt?!

Zijn trapliften echt zo duur?

Ja. Een kennis van mij heeft een tijd geleden een traplift gekocht en was hiervoor maar liefst €7.000 kwijt. Een bedrag dat natuurlijk niet iedereen zomaar kan ophoesten. Ik schrok er eerlijk gezegd ook van. Wat een smak geld zeg. Smienk Trapliften heeft al een gebruikte trap vanaf €1.690. Kijk, dat is het betere werk.

De Ouderen.

Oudere mensen willen het liefste zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Ook om de eenzaamheid tegen te gaan denk ik. Zo blijven ze in hun eigen buurtje, met de mensen/buren die ze goed kennen en die een beetje opletten. Vertrouwd en veilig! Dat heb ik ook gemerkt bij een oudere dame waar ik vrijwilligerswerk deed. Op den duur werd zij een surrogaat oma van mij en bouwden wij een sterke band samen op. Zij wilde het liefste zo lang mogelijk thuis blijven wonen en was dolblij dat ik regelmatig langskwam om een kopje koffie te doen of om lekker ergens te gaan eten. De eenzaamheid onder ouderen is een groot probleem in de maatschappij en ik ben blij dat ik een klein steentje heb kunnen bijdragen om dit probleem aan te pakken.

traplift

Mijn vader en de traplift.

Wij woonden in een splitlevel woning met 5 trappen toen mijn vader ziek werd. COPD in een ernstige vorm. Op een gegeven moment kon hij niet eens meer zijn sokken zelf aan trekken, laat staan de trap oplopen. Hadden we toen maar zo’n optie om een gebruikte traplift aan te schaffen, dan had hij nog lekker thuis kunnen wonen. Met alle voordelen die het met zich meebracht. Maar ja, dat is achteraf. Helaas is mijn vader 12 jaar geleden overleden aan deze verschrikkelijke ziekte.

Conclusie.

Ik denk dat de conclusie dan ook is: laat ouderen (zo lang het natuurlijk kan en mogelijk is) thuis wonen. Dit bevordert het welzijn van die persoon. Om dit makkelijk te maken kun je dus een traplift aanschaffen. Maar er zijn nog veel meer mogelijkheden en maatregelen die je kunt nemen om het zo makkelijk mogelijk te maken voor die persoon, zodat hij/zij veilig in zijn/haar eigen vertrouwde omgeving kan blijven wonen.

28 Reactie's
 • Manon
  Geplaatst op 12:50h, 24 juli Beantwoorden

  Gelukkig nog iets waar ik helemaal niet mee bezig ben. Niet voor mijzelf of mijn ouders. Mijn ouders zijn al gelijkvloers gaan wonen met het oog op de toekomst. Dat is natuurlijk ook een oplossing!

  • Kiki
   Geplaatst op 14:01h, 24 juli Beantwoorden

   dat is inderdaad ook een oplossing!

 • ingrid
  Geplaatst op 12:56h, 24 juli Beantwoorden

  mijn schoonouders hebben er ook 1 en zonder zou mijn schoonvader niet meer naar boven kunnen, voor de rest rdt hij zich wel dus wij vinden het een uitkomst

 • Sherry
  Geplaatst op 20:48h, 24 juli Beantwoorden

  Wat een goedkoop alternatief. 7.000 euro en 1690 wat een verschil zeg. Mijn oma heeft problemen met traplopen. Ik was bezig met een trappenlift maar alles was zo duur. Dit vind ik meevallen. Ik ga dit eens bespreken met mijn ouders.

  • Kiki
   Geplaatst op 13:48h, 26 juli Beantwoorden

   zeker doen. Ik ben benieuwd. (de €1690 is een vanaf prijs)

 • Beautyn0te
  Geplaatst op 00:02h, 25 juli Beantwoorden

  Ik vind dit zeker wel handig, het biedt zeker een uitkomst voor mensen die het er moeilijk mee hebben.

  • Kiki
   Geplaatst op 13:48h, 26 juli Beantwoorden

   inderdaad. zo kunnen ze nog fijn in hun eigen omgeving blijven wonen

 • Nicole Orriëns
  Geplaatst op 09:17h, 25 juli Beantwoorden

  Mijn schoonouders hadden ook een traplift, en ook een kennis van me. Het werkt goed, want daardoor konden ze toch naar boven.

 • Joanne
  Geplaatst op 10:51h, 26 juli Beantwoorden

  Het is inderdaad een hele mooie oplossing om langer in je eigen huis en veilige omgeving te blijven wonen!

  • Kiki
   Geplaatst op 13:47h, 26 juli Beantwoorden

   zo fijn als dat kan

   • Merel - Lotus Writings
    Geplaatst op 07:32h, 06 augustus Beantwoorden

    Goed dat deze optie er ook is, scheelt financieel gezien nogal! Kan me voorstellen dat het op die leeftijd prettig is om langer thuis te blijven.

    • Kiki
     Geplaatst op 15:55h, 12 augustus Beantwoorden

     ja, ik zou dat zelf straks ook fijn vinden (als het allemaal mogelijk is natuurlijk)

 • MC Kleuver
  Geplaatst op 19:20h, 26 juli Beantwoorden

  COPD is een ziekte die er diep insluipt. Mijn opa is helaas afgelopen februari overleden. Een traplift had hem goed kunnen helpen, maar de gemeente en de financiën zijn waarschijnlijk niet happig op dit idee.

  • Kiki
   Geplaatst op 10:53h, 01 augustus Beantwoorden

   gecondoleerd. een heftige ziekte die wordt onderschat. Ja, ze zouden daar eigenlijk meer aandacht aan moeten besteden en kijken wat de mogelijkheden zijn.

 • Lianne
  Geplaatst op 09:48h, 27 juli Beantwoorden

  Traplift is inderdaad handig voor ouderen die naar boven moeten, ik zou liever een woning hebben waar alles begane grond is. Ook handig voor een eventuele (thuis)hulp.

  • Kiki
   Geplaatst op 10:51h, 01 augustus Beantwoorden

   zeer zeker, maar als dat er niet is is dit een zeer goede oplossing

 • Juliette - Strongbody.nl
  Geplaatst op 10:55h, 27 juli Beantwoorden

  Ja zielig he? De eenzaamheid onder ouderen? Terwijl het niet hoeft. Wel fijn als je nog thuis kunnen blijven wonen met een traplift en wat een verschil van kosten zeg!

  • Kiki
   Geplaatst op 10:51h, 01 augustus Beantwoorden

   wat een verschil he! Ja, die eenzaamheid is zo erg. ik word er altijd erg droevig van

 • Renata Feyen
  Geplaatst op 16:49h, 27 juli Beantwoorden

  Tja niemand wil graag naar een bejaardentehuis als het niet nodig is – en als dit het verschil maakt waarom dan niet 🙂

 • mamaisthuis
  Geplaatst op 22:18h, 29 juli Beantwoorden

  Ik kan mij voorstellen dat mijn ouders ooit zo iets krijgen. Ze zouden verhuizen naar een appartement maar kiezen nu toch voor het oud worden in hun tussenwoning. Dit kan zeker een uitkomst zijn!

  • Kiki
   Geplaatst op 10:47h, 01 augustus Beantwoorden

   een goede oplossing is dit dan zeker

 • rachel
  Geplaatst op 11:09h, 01 augustus Beantwoorden

  ik moest er ook een hebben maar heb hem geweigerd 🙁 heel verhaal maar ik wilde gewoon eigenwijs zijn en zelf trappen blijven lopen zolang ik dat vol zou houden 😉

  • Kiki
   Geplaatst op 11:12h, 01 augustus Beantwoorden

   ik denk dat als je het zelf nog kan, je het ook zelf moet proberen. Maar als het echt niet meer gaat is dit een goede oplossing.

 • Bouchra
  Geplaatst op 12:08h, 01 augustus Beantwoorden

  Mijn moeder woont gelijkvloers maar dit is zeker een oplossing als je toch nog gebruik moet maken van de trap.

  • Kiki
   Geplaatst op 10:13h, 03 augustus Beantwoorden

   zo kun je lang nog in je eigen woning wonen. wat fijn dat ze gelijkvloers woont!

Geef een reactie