Florafy: Waarom kunstplanten opnemen in het interieur?

florafy

Ik vind het fantastisch om mijn huis mooi te decoreren en aan te kleden. Thuis is je eigen veilige cocon, dus maak er iets moois van is mijn motto. Toch blijven sommige items je verrassen. Typisch zo’n item is mijn nieuwe vensterbank kunstplant. Ik ben fan en ik vertel je graag waarom!

Ik heb absoluut geen groene vingers

Het verzorgen van planten. Sommige mensen hebben het in zich, andere mensen niet. Ik ben er dus zo eentje. Ik krijg het zelfs voor elkaar om een cactus of vetplant dood te laten gaan. En deze hebben eigenlijk geen water nodig. 

Je moet met een plant op zoveel dingen letten, van voldoende water geven tot aan genoeg licht. Niks voor mij.

Een kunstplant biedt daarom uitkomst

Kunstplanten hebben vanouds best een stoffig imago. Vroeger waren deze nep planten namelijk allemaal gemaakt van plastic, zagen ze er niet echt uit en waren vaak ook nog eens heel erg duur.

Gelukkig is dit tegenwoordig heel anders. De kunstplant bij mij thuis is niet van echt te onderscheiden en is gemaakt van kunststof. En het mooiste? Ook ik met mijn groene vingers kan deze plant in huis nemen. Deze gaat namelijk niet dood!

Kunstplanten in je interieur van Florafy.

Ik heb een kunstplant van Florafy. Deze website is dé plek voor iedereen zonder groene vingers, net als ik. Hier vind je alle soorten kunstplanten, van kunst bananenplanten tot aan kleine kunst potplantjes.

 • florafy
 • florafy

Think outside the box

Zo’n plantje zet je niet alleen maar neer in de vensterbank. Laatst schreef ik een blog over een plantenbak met drie verdiepingen. Zet op iedere laag een leuke accessoire. Combineer kleuren met elkaar en wees creatief. Het uiteindelijke resultaat mag er best zijn al zeg ik het zelf!

Conclusie: Waarom een kunstplant in je interieur?

 • Geen zorg of onderhoud, handig voor iedereen zonder groene vingers. Net als ik!
 • De kunstplant die ik thuis heb staan ziet er echt heel natuurgetrouw uit!
 • Ga eens voor wat anders dan dat je gewend bent. Dat is juist leuk!
Hebben jullie kunstplanten in huis?

13 reacties

 1. Ziet er goed uit! Inderdaad zo anders dan hoe het er vroeger uit zag. Heb geen kunstplant in huis, wel nepbloemen. Heb nog altijd het voornemen om groene vingers te ontwikkelen – al sta ik er momenteel niet veel beter voor dan jij haha!

 2. Zowel thuis als ook op de camping kunstplanten staan. niet veel hoor, enkele. Maar wel zo handig
  Thuis, zodat de katten ze niet uitgraven op opeten. Op de camping omdat ik daar soms weken geen water kan geven.
  Tegenwoordig zien ze er superleuk en goed uit. Maar ik prefereer toch wel echte planten

 3. Ik heb ook echt geen groene vingers en snap niet waarom alle planten altijd dood gaan, haha. MAar ik blijf het proberen!

 4. Het verbaasd mij soms hoe mooi bepaalde kunstplanten kunnen zijn. Er zijn er bij die niet van origineel te onderscheiden zijn. We hebben er ook wel eens over gedacht om er een aantal aan te schaffen. Bij mij ging nl ook al het groen dood. Maar ik moet zeggen… Sinds een paar jaar, lukt het mij redelijk om eea in leven te houden. Ik ga eens kijken bij de link die je geplaatst hebt over de plantenbak met drie verdiepingen.

 5. Mieke Weijers

  Ik ben een heel groot liefhebber van kunstbloemen en planten, heb ze zelf ook en wat je zegt je hoeft er niet naar om te kijken.
  Deze planten van Florafy zien er heel mooi uit, ga zeker als ik weer eens wil veranderen naar een bij hen kijken.
  Goed idee!!!
  Mieke

 6. Ik ben gek op planten, maar hun helaas niet op mij 🙁 Dus ik denk dat ik ook maar helemaal over moet gaan op de kunstplanten haha.

 7. Ik heb ook diverse nepplanten in mijn huis. Net als jij ben ik niet zo handig met planten en ik houd van de kleur die ze brengen.

 8. Ik heb ook helemaal geen groene vingers, maar er zijn toch 2 planten die ik nu al een tijd in leven heb kunnen houden 🙂

 9. Harriete

  Laatst ook een kunstplant gekocht bij deze mannen, echt heel leuk gedaan!! Kaartje erbij met leuke persoonlijke tekst, zelfs cadeautje extra gekregen. Heel gaaf!

 10. ik heb wel nep planten maar echte zijn natuurlijk het mooiste alleen ik sloop altijd alles haha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *