kunstplanten

Kunstplanten in mijn nieuwe huis, yes or no?

Onlangs hebben wij de sleutels gekregen van onze nieuwe woning. Intussen zijn we al heel wat klusjes en aanpassingen verder en is het einde nu eindelijk in zicht. Toch mist er nog het een en ander, namelijk groen! Iedere trouwe lezer van mijn blog weet dat ik niet zulke groene vingers heb, dus kies ik altijd voor kunstplanten.

Kunstplanten zijn echt dé uitkomst voor mij

Iedere lezer van mijn blog weet dat echte planten niets voor mij zijn. Ik weet niet wat het is, maar gewoon geen enkele plant blijft in leven bij mij thuis. 

Wat het ook is, ik weet het niet. Ik geef ze gewoon water, te veel of te weinig? Ik weet het niet! Ik praat zelfs tegen ze en zorg dat ze op de goede plek in huis staan, althans dat is wat ik denk. Ze krijgen alle liefde van de wereld, maar ik ben bang dat ze die liefde gewoonweg niet accepteren van mij. Wat het ook is, echte planten zijn (helaas) niets voor mij.

Ik wil natuurlijk wel wat groen in huis en planten opnemen in mijn interieur, anders wordt het zo’n saaie boel. Ik kies daarom altijd voor kunstplanten in mijn interieur.

Trouwe lezers van mijn blog weten dat ik al diverse kunstplanten in huis heb staan. Het werd daarom weer eens tijd voor wat anders.

Een kunst hangplant biedt uitkomst voor mij

Ja, natuurlijk haal je met gemak een kunstplant bij de bouwmarkt of bij de Action. Maar… Geloof me! Deze zijn echt overduidelijk nep. Deze kunstplantjes zijn leuk voor in het toilet of in de vensterbank, maar zet je niet neer als blikvanger in je interieur. Je kunt dan echt beter gaan kijken naar een specialist op het gebied van kunstplanten.

Ik wilde wel wat anders dit keer. Na wat speur- en zoekwerk kwam ik terecht bij kunst hangplanten. Ik heb gekozen voor zo’n leuke ‘neppe hanger’ in een leuke rieten/rotan mand voor in mijn interieur.

Ideaal als je het mij vraagt. Deze gaat niet dood, hangt er gezellig bij en wat misschien nog wel leuker is; zo’n hangmandje kun je natuurlijk ook neerzetten. Het lijkt dan net of je kunst hangplantjes eruit groeien. Leuk voor bijvoorbeeld in de kast of op de vensterbank.

kunstplanten

Mijn ervaring met Florafy

Ik heb een kunstplant van Florafy Kunstplanten. Ik heb al eerder meer kunstplanten van hun in huis dus mijn ervaring met deze website is erg goed. Het is dé ideale website voor iedereen zonder groene vingers als je het mij vraagt. Je ziet aan hun goede score dat ze een hoop fans hebben. Ik ben er in ieder geval eentje van! Ik raad Florafy absoluut aan.

Kunstplanten bekijken in de showroom

Om eerlijk te zijn vond ik het de eerste keer best spannend om een kunstplant in huis te halen. Intussen heb ik al een hoop kunstplanten thuis staan, dus vind ik het niet meer zo spannend. Ik weet dat ze heel natuurgetrouw zijn en er steeds echter uitzien. Zeker als je ze een beetje mooi uitvouwt.

Mocht je nou liever willen kijken en zelf even de proef op de som nemen dan kan dat natuurlijk ook. Woon je in de buurt van Rotterdam? Neem dan eens een kijkje bij de kunstplanten showroom van Florafy. Als consument of bedrijf kun je hier terecht. Zo kies je altijd de kunstplant die bij jou past.

Kortingscode

Ik heb ook nog een leuke kortingscode voor Florafy voor jullie gekregen! Mocht je nou net als ik geen groene vingers hebben en ook een kunstplant willen bestellen? Dan kun je mijn code KIKI10 gebruiken voor 10% korting tijdens het afrekenen.

Ik ben benieuwd of jullie ook kunstplanten in huis hebben?
Foto’s gebruikt met toestemming van Florafy.
Tags:
12 Reactie's
 • nora
  Geplaatst op 17:04h, 08 december Beantwoorden

  schuldig!! ik heb ook enkele kunstplanten staan, ik vind echt toch wel nog steeds de voorkeur krijgen maar ze gaan bij mij ook echt allemaal dood 🙁 dan maar kunstplantjes!!

 • Frederique
  Geplaatst op 12:06h, 09 december Beantwoorden

  Ja heb ik. Ze zijn tegenwoordig ook erg mooi en vaak niet van echt te onderscheiden. Heel anders dan toen ik nog kind was, van die lelijke heftig plastic en nep uitziende planten bij restaurantjes.

 • 9Lives Cats Etc - Evendelen.be
  Geplaatst op 13:21h, 09 december Beantwoorden

  Mijn ervaring zegt: de ene kunstplant is de andere niet.
  Dus is het belangrijk om heel selectief te zijn voor het mooiste resultaat.
  Ik heb 7 poezen dus moet ik helaas opletten met echte planten.
  Maar toen ik even een plastiek plantje in huis zette, begonnen de poezen daar ook aan te knabbelen.

 • Nicole Orriëns
  Geplaatst op 17:50h, 09 december Beantwoorden

  Ja, echt wel! Ik ben een fan van kunstplanten en bloemen. Ze zijn zo heerlijk zelfvoorzienend en blijven altijd mooi en ik heb er geen werk mee.

 • Sandra
  Geplaatst op 18:26h, 09 december Beantwoorden

  Best een goed idee, kunstplanten. Eigenlijk heb ik er nog nooit bij stil gestaan, dat dat ook een optie is voor in huis. Groene vingers heb ik ook niet, dus ik ga dit zeker onthouden!

 • Soraya
  Geplaatst op 09:17h, 10 december Beantwoorden

  Ik heb zelf nooit planten eigenlijk! Wel is het mooi! Leuk zon kunst hangplant! Ik snap dat je het de eerste keer spannend vond om een kunst hangplant in je huis te hebben

 • Lindaschrijfthetop
  Geplaatst op 09:20h, 10 december Beantwoorden

  Ik kan me voorstellen dat mensen die geen groene vingers hebben kunstplanten nemen.

 • Fallon
  Geplaatst op 10:17h, 10 december Beantwoorden

  Allereerst van harte gefeliciteerd met je nieuwe woning! Heerlijk om dit weer te mogen inrichten. Kunstplanten vind ik zelf ook erg mooi, aangezien ik geen plant in leven kan houden haha!

 • Linda
  Geplaatst op 13:28h, 10 december Beantwoorden

  Ik geef zelf wel de voorkeur aan echte planten, maar ik heb zelf ook wat kunstplantjes staan. Meer voor het gemak en toch groen in huis 🙂

 • Mitchel
  Geplaatst op 14:25h, 10 december Beantwoorden

  De plant op de foto vind ik heel leuk hangen. Je ziet bijna niet dat het een nepperd is. Ik heb alleen echte levende planten in huis.

 • Kelly buysse
  Geplaatst op 17:11h, 13 december Beantwoorden

  Ik heb enkel echte kamerplanten in huis. Een urban jungle in het groot. Veel werk wel soms, maar ook heel veel liefde om eraan te geven tegelijkertijd 😉

 • Sanne
  Geplaatst op 09:04h, 20 december Beantwoorden

  Ik heb echte planten. Waar ik weinig werk moet in steken. Orchideeën en vetplantjes staan hier in huis.

Geef een reactie