FotoOpHout.nl

FotoOpHout.nl: een persoonlijke foto op hout, ja of nee?

Foto op hout.

Ik ben dol op mijn muren verfraaien. Ik heb echt van alles aan de muur hangen, van een opgezette impala tot een neushoornlamp. Ik begrijp ook nooit zo goed als iemand van die lege muren heeft. Vind ik persoonlijk erg saai. Soms kom je iets tegen dat je graag wilt hebben, in mijn geval: een schilderij van een stilleven van bloemen. FotoOpHout.nl kon mij daarbij helpen. Hoe dan?

Wat is FotoOpHout.nl?

Dit Friese bedrijf is onderdeel van het overkoepelende orgaan: FotoCadeau.nl. Andere zusterondernemingen zijn: Canvascompany.nl, FotoOpGlas.nl, Tuinposteropmaat.nl en Pimpjedeur.nl. Alle ondernemingen zijn gericht op het afdrukken van foto op bijzondere materialen. Ideaal als je dus wat zoekt om je muur, tuin, deur te verfraaien!

Waar kies ik voor?

Oke, ik moet als eerste iets bekennen, ik ben niet van de persoonlijke foto’s aan mijn muur. Waarom vraag je je misschien af? Als eerste wil ik mijn eigen kop niet aan de muur hebben, ben ik denk ik snel op uitgekeken. Ten tweede vind ik mezelf nou niet echt fotogeniek, dus kan ik net zo goed niets ophangen. Punt. Ik heb graag kunst aan de muur en dan van de oude meesters. Dat past goed in mijn eclectische interieur.

Zo zocht ik voor op mijn slaapkamer nog een schilderij, maar dan wel graag 1 die niet te donker is. Ik ben ook dol op stillevens van bloemen en ik kwam een boeket tegen die ik aan mijn muur MOEST hebben. Vrolijk, kleurrijk en niet te donker.

Welke bloemen werden het?

Ik ben dol op de Nederlandse kunstschilderes: Henriette Gertrude Knip (1783 – 1842), geboren in Tilburg, die stillevens schilderde en dan voornamelijk boeketten. Vooral het boeket dat ze in 1820 schilderde is een favoriet van mij. Deze hangt dan ook in het Rijksmuseum, dus helaas niet aan mijn muur, maar daar kan verandering in komen!

FotoOpHout.nl

Ontwerpen en bestellen.

Ik heb bewust gekozen voor een foto op multiplex. Ik wilde namelijk niet de ‘plankstructuur’ of duidelijke ‘houtnerven’ in mijn schilderij. Multiplex is een plaatmateriaal en bevat dus geen naden, heeft wel een lichte houtstructuur, niet te zwaar want de plaat is 1 cm dik en een warme kleur als achtergrond. Daarnaast is het ook nog de voordeligste optie. Ik zeg: top!

Het ontwerp/bestelproces was heel erg makkelijk en binnen mum van tijd had ik mijn schilderij besteld. Toen ik het een paar dagen later binnen kreeg merkte ik wel dat de afbeelding wat waziger was dan het origineel. Dit komt omdat de afbeelding is uitvergroot. Dit vind ik wel jammer. Gelukkig is het van een afstandje niet echt merkbaar, dus ophangen maar en ik ben blij met het resultaat! Het past goed bij de rest van het interieur van mijn slaapkamer en vrolijkt de boel lekker op.

FotoOpHout.nl

Conclusie FotoOpHout.nl:

Als eerste wil ik zeggen: snelle service! Erg fijn! Mijn advies is wel: bij het uitvergroten van een foto, houdt dan rekening met pixelverlies. Al met al ben ik blij met mijn boeket van Knip en hoef ik niet elke keer naar het Rijksmuseum om mijn favoriete kunstschilderes te aanschouwen.

Tags:
,
23 Reactie's
 • Nicole Orriëns
  Geplaatst op 11:13h, 05 juni Beantwoorden

  Ik vind het een prachtig schilderij geworden. Ik ben dol op bloemen. Kun je die bloemen dan ook bij fotoophout.nl vinden? Of moet je die apart uploaden?

 • Blog & Beauty
  Geplaatst op 18:27h, 05 juni Beantwoorden

  Eigenlijk gebeurd het standaard dat er een gekozen wordt voor een portret, maar dit vind ik zo ook wel heel erg mooi hoor.

  • Kiki
   Geplaatst op 10:45h, 12 juni Beantwoorden

   ik kies bewust voor geen foto van mezelf of dierbare aan de muur. die staan allemaal in kleine lijstjes op een kastje

 • Anja
  Geplaatst op 21:54h, 05 juni Beantwoorden

  Heel mooi, zou bijna niet zeggen dat het hout (multiplex) is. Past inderdaad ook heel mooi bij het interieur.

 • Mandy
  Geplaatst op 22:54h, 05 juni Beantwoorden

  Wauw! Lijkt hartstikke mooi, ik wil ook nog een keer een foto op hout laten maken.

  • Kiki
   Geplaatst op 10:44h, 12 juni Beantwoorden

   ik ben benieuwd wat jij zou afdrukken

 • Marie-Lise (reislustig.be)
  Geplaatst op 00:39h, 06 juni Beantwoorden

  Ik kan me voorstellen dat dat boeket erg mooi staat op hout. Voor foto’s zou ik niet geneigd zijn om ze op hout te bestellen…

  • Kiki
   Geplaatst op 10:43h, 12 juni Beantwoorden

   dat kan ik mij voorstellen. ik heb daarom ook gekozen voor multiplex.

 • Silkeblogs
  Geplaatst op 07:00h, 06 juni Beantwoorden

  Ik vind het wel mooi, hoor! Ik ben al aan het denken wat ik op hout zou laten drukken =D

 • Linda Meester
  Geplaatst op 10:18h, 06 juni Beantwoorden

  Prachtig resultaat. Ik houd niet van veel foto’s om ons heen, dus ik zou NEE kiezen

  • Kiki
   Geplaatst op 10:42h, 12 juni Beantwoorden

   op mijn muur hangt bij mij ook geen foto van mezelf of dierbare, die heb ik in kleine lijstjes op een kastje staan

 • mariëlle
  Geplaatst op 13:12h, 06 juni Beantwoorden

  IK vind hem echt prachtig. Kan me voorstellen dat je hier super blij mee bent!

  • Kiki
   Geplaatst op 10:41h, 12 juni Beantwoorden

   mijn slaapkamer is gelijk opgefleurd

 • Sherry
  Geplaatst op 09:36h, 07 juni Beantwoorden

  Wat een goed idee. Zo het is erg mooi. Ik zou ook graag zoiets willen aan mijn kale muur.

  • Kiki
   Geplaatst op 10:39h, 12 juni Beantwoorden

   je kunt zo zelf bepalen wat er op je muur komt, enorm leuk en handig

 • ingrid
  Geplaatst op 19:33h, 20 juni Beantwoorden

  op hout heb ik wel eens leuke foto’s van kinderen gezien. dat lijkt me ook wel leuk. maar aan de muur weet ik niet. misschien iets te

  • Kiki
   Geplaatst op 14:49h, 21 juni Beantwoorden

   dat vind ik dus ook, ik hoef geen foto van dierbare of mezelf aan de muur, vind ik to much, die staan allemaal in mooie lijstje op een kastje

 • Wandcirkel of standaard schilderij. Waar kies jij voor?
  Geplaatst op 16:16h, 10 april Beantwoorden

  […] is een Fries bedrijf dat meerdere zusterondernemingen heeft zoals; FotoopHout.nl, Canvascompany.nl, FotoOpGlas.nl en Pimpjedeur.nl. Deze ondernemingen zijn allemaal gericht op het […]

 • Een meerluik aan je muur? Ontwerp het nu snel zelf!
  Geplaatst op 16:24h, 24 augustus Beantwoorden

  […] afdrukken van foto’s op bijzondere materialen. Zusterondernemingen zijn: Canvascompany.nl, FotoOpHout.nl, Tuinposteropmaat.nl en Pimpjedeur.nl. Vereeuwig je dierbaarste foto’s op een originele […]

 • Glasblok: een nieuw idee om jouw herinneringen te vereeuwigen.
  Geplaatst op 11:46h, 19 mei Beantwoorden

  […] houd er wel van om grappige, mooie of hilarische afbeeldingen af te laten drukken op bijvoorbeeld hout. Denk aan mooie schilderijen van oude meesters of hilarische afbeeldingen die ik zo af en toe, hier […]

Geef een reactie