Kasteel Kerckebosch: Dineren op een zeer unieke locatie

kasteel kerckebosch

Dineren in een kasteel.

Ja, wie wilt dat nu niet? Als een prinses behandeld worden en dineren in een kasteel? Elk meisje droomt daarvan, dus ik ook. Ik toog af naar de wondere wereld van kasteel Kerckebosch in het hartje van ons mooie kikkerlandje: Zeist. Ga je mee?

Wat is kasteel Kerckebosch?

Het kasteel is nog niet zo oud als doet vermoeden, het is namelijk gebouwd in het jaar 1904 door jonkheer Lintelo de Geer. Na de tweede wereldoorlog is het kasteel omgetoverd tot een hotel – restaurant door de Bilderberg hotelketen. Echter in 2015 hebben Ingmar Sloothaak en Hans van triest het stokje overgenomen en na een intensieve renovatie is het kasteel weer in volle glorie hersteld. Moderne en klassieke elementen komen samen waardoor dit kasteel echt uniek is. Je kunt heerlijk overnachten op het landgoed, het is ook nog eens een mooie locatie om bijvoorbeeld je bruiloft te vieren en kun je er ook workshops volgen. Naast het restaurant hebben ze ook nog een Bar & Lounge waar je kunt eten en een Bistoria, waar ik je in dit geval mee naar toe zal nemen. Here we go!

Het kasteel.

Het kleine kasteeltje ligt verscholen tussen de bomen in de bossen rondom Zeist. Als je het pad komt opgereden, valt als eerste het mooie gebouw aan je rechterhand op. Dit waren vroeger de personeelswoningen. Het kasteel zelf is niet enorm groot en heeft moderne uitbouwen. Achter de voordeur bevindt zich gelijk de receptie en daarachter de oude ridderzaal. Prachtig om even door heen te struinen en je mee te voeren naar de tijd van jonkvrouwen en ridders. Wij werden begeleidt naar de ‘Bistoria’. 1 van de eetgelegenheden in dit knusse kasteel. ‘Bistoria’ is zeer smaakvol ingericht en heeft een moderne look, wat goed tot zijn recht komt bij de rest van het historische pand.

Het diner.

Wij nestelden ons in een hoekje op een bank en zo konden wij goed het restaurant overzien. Het restaurant heeft een hoog plafond en veel ramen, waardoor het een lichte uitstraling heeft. Op de achtergrond hoorden wij zacht de muziek. Zeer aangenaam in combinatie met de net geserveerde cocktail en oesters. Wat een goed begin van een heerlijke avond was dit.

oesters
cocktail

Het voorgerecht.

Mijn tafelgenoot en ik besloten om de gerechten te delen zodat we optimaal konden proeven wat ‘Bistoria’ ons te bieden had. We begonnen met de lobster roll (een steamed bun met daarin gamba en kreeft met kimchi) en de soft shell krab (krab in een krokant korstje en glasnoedels, papaya, paksoi en sesam). Ik vond het zoete van de papaya bij de krab een goede combinatie. De steamed bun met kreeft was heerlijk op smaak. Natuurlijk geserveerd met een heerlijke bijpassende wijn. Dat maakte het plaatje compleet.

kasteel kerckebosch
kasteel kerckebosch

Het tussengerecht.

Als tussengerecht besloten we om de steak tartaar met biet, ui en brioche te nemen en de kaviaar (ja, laten we maar lekker decadent doen) met ei, crème fraiche en een beline. De steak tartaar was goed op smaak en grof gesneden. Hier houd ik altijd wel van. De kaviaar was boterzacht. Ik moet wel zeggen dat ik de kaviaar zonder de belini, crème fraiche en ei, lekkerder vond. Het product kwam dan beter tot zijn recht, maar dit is uiteraard zeer persoonlijk.

kasteel kerckebosch
kaviaar

Het hoofdgerecht.

Als hoofdgerecht kozen we voor de gebakken eendenlever met tarte tatin en jus met komijn. Ook hadden we de witte wijn risotto met gepocheerd eitje, krokante parmezaan en gerookt knoflook schuim. Ik ben dol op eendenlever en ook deze was goddelijk. Hij smolt weg op je tong. De risotto was goed bereidt, zoals risotto behoort te zijn. Vergezeld met een bijpassend wijntje was dit ook weer een heerlijke gang.

kasteel kerckebosch
kasteel kerckebosch

Het desert.

We waren erg nieuwsgierig naar het kaasplankje, dus voor de zoete traktatie kregen we eerst kaas. We kregen 3 stukjes kaas, die allemaal stuk voor stuk lekker waren, maar ik had graag wat meer soorten gezien.

kasteel kerckebosch

Daarna kwam de zoete traktatie: The Italian job met italiaans schuim, steranijs, limoncello en witte chocolade en de Red Velvet met roomijs, karnemelk en rozengelei. Het was een goddelijke traktatie. Ook de Red Velvet was verrukkelijk en de rozengelei was echt een smaakbommetje. Echt een aanrader om deze te nemen.

kasteel kerckebosch
kasteel kerckebosch

Conclusie ‘Bistoria’ Kasteel Kerckebosch.

Wij hebben een zeer geslaagde avond gehad. De gerechten waren heerlijk en goed op smaak. Mooie rijke producten die goed tot zijn recht kwamen. De ambiance paste perfect in het gehele plaatje en de locatie was magisch. Al met al zeer zeker een aanrader! Daarom krijgen ze van mij ook een 8,5.

42 reacties

    • Kiki

      thank you so much. It is a restaurant in Zeist in the Netherlands: kasteel kerckebosch. Unique and delicious.

  1. Oh de foto’s doen me al watertanden. Wat een pracht locatie zo te lezen! Echt een speciaal avondje uit.

    • Kiki

      bij mij ook als ik het weer terug lees. Wil er gelijk weer heen 🙂

  2. Dat ziet er echt heerlijk uit. Dineren op een mooie locatie en kwaliteit dat moet een aanrader zijn. Afgezien van de eendenlever, die ik echt niet lust, had ik graag aangeschoven

    • Kiki

      Zeer zeker een aanrader om er eens een keertje te gaan eten

  3. Klinkt heerlijk! Je avondeten lijkt me persoonlijk wat minder maar die red velvet!!! Heerlijk. Zou je mij deze nacht ook wel wakker voor mogen maken

    • Kiki

      hahaha, ja, het diner is natuurlijk een beetje uitgesproken, maar het was echt heel lekker!

  4. Jouvence.nl

    Dat ziet er allemaal erg lekker uit. Lijkt me ook erg leuk om te dineren in een kasteel.

  5. Wauwie, wat een verrukkelijk eten allemaal zeg op de foto’s. Lijkt me een unieke ervaring, zoals je zelf al zegt. Lijkt me echt een aanrader om te gaan eten dus!

  6. Joanne

    Wat chic! Die toetjes zien er in ieder geval heel lekker uit 😉

  7. Aya

    Dat ziet er lekker uit. Ik zou graag hier willen dineren.

  8. Ziet er heerlijk uit! Lijkt me heel bijzonder om eens in een kasteel te dineren!

  9. Wow wat een plaatjes van gerechten – vooral dat laatste dessert is te mooi om op te eten 🙂

  10. Frederique

    Ah ja ik houd wel van een kasteeltje op zijn tijd haha. Eend en appel is een van mijn favo smakencombinatie, die zag ik hier ook voorbijkomen, mmmmmmmm

  11. Ow wauw, ’t water loopt me ind e ond. Dat ziet er allemaal erg smakelijk uit. Prima avondje uit zo

  12. Dat het een geslaagde avond was, kan ik mij voorstellen. Wat een leuke locatie voor een avond dineren. Ik ben wel een beetje kastelenfan 🙂

  13. Wat leuk om daar een keer te gaan eten. Lijkt mij een hele bijzondere ervaring

  14. Wat ziet dat er allemaal ontzettend lekker uit, oh en die cocktail … heerlijk. Volgens mij was het een topavond.

  15. Oeh ziet er allemaal erg lekker en chique uit! Heerlijk zo’n diner waarbij je helemaal verwend wordt. 🙂

  16. Dat ziet er allemaal erg lekker uit! Maar ik ben benieuwd of het mij ook zou vullen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *