Zo wordt opruimen van je kast een feestje! Tips and tricks voor de kastopruiming!

kastopruiming

Party!

Kastopruiming: Stel jij het opruimen van je kast ook altijd zo lang mogelijk uit? Meestal behoort dit niet tot onze meest favoriete bezigheden. Gelukkig zijn er heel wat manieren om het opruimen een stuk aangenamer te maken. Lees onderstaande tips en maak er een feestje van!

Kastopruiming, Hoe?

Herontdekken

Wanneer je even krap bij kas zit en geen geld hebt voor een nieuwe outfit, maar iedere dag uitgekeken bent op al je kleding, dan kan het opruimen van je kast de oplossing bieden. Doordat je je hele kast overhoop haalt en niet alleen de stapeltjes voorin, maar ook de donkere hoekjes achter in je kast leeg haalt, kom je vaak kledingstukken tegen waarvan je het bestaan vergeten was. Vaak heb je in de tussentijd alweer heel wat nieuwe items gekocht, waarmee je het verloren kledingstuk nog nooit hebt gecombineerd. Mix en match en laat die complimentjes over je ‘nieuwe’ outfit maar binnenstromen, want waarschijnlijk ben jij niet de enige die het item vergeten was.

Een tweede leven

Een andere goedkope en leuke manier om je kleding nieuw leven in te blazen, is door ze te customizen. Geef ze een nieuw kleurtje of voorzie ze van nieuwe knoopjes. Behalve met kleding, kun je ook je accessoires eenvoudig een nieuwe look geven. Zonde om bijvoorbeeld je verzameling afgedankte Samsung S7 hoesjes weg te gooien. Pak je nagellakdoos erbij of haal washi tape bij de hobbywinkel en voorzie je telefoonhoesjes van een nieuwe kleur of print, die helemaal past bij de rest van je customized kleding.

Tijd voor een feestje

Je kunt ook letterlijk een feestje maken van het opruimen van je kast. Vraag een stel vriendinnen of ook zij hun kast willen opruimen en organiseer een swap party. Een muziekje op, drankje erbij en ruilen maar! Voordat je het weet heb je een compleet nieuwe garderobe voor niks. Bovendien kom je zelf makkelijk van je oude kleding en accessoires af, waardoor je meteen weer wat extra ruimte hebt in je kast. Ruil bijvoorbeeld je oude iPhone 6 hoesje voor een gloednieuw zomerjurkje in plaats van hem weg te doen.

Digitaal kleding ruilen

Als je vriendinnen even geen tijd hebben, kan je ook online kleding ruilen. Download de app Swopster en fotografeer alle kledingstukken waar je vanaf wilt. In de app maak je een digitale kledingkast, waarin mede-Swopsters een kijkje kunnen nemen. Zij kunnen vervolgens geld bieden voor jouw kledingstukken, maar ook een kledingstuk uit hun eigen kledingkast aanbieden.

Wat doe jij met kledingstukken waarop je bent uitgekeken?

Gastartikel geschreven door telefoonhoesjesxl.nl

9 reacties

 1. Leuk artikel! Ik heb laatst nog een heleboel kleding weggegeven aan familie en de rest heb ik naar het goede doel gebracht.

  • Kiki

   meestal doe ik dat ook. Als andere het nodig hebben en ik ze blij kan maken is erg fijn, toch?! 🙂

 2. wat een goede tips! ik heb laatst alles nog uitgezocht en ik vond kleding waarvan ik niet wist dat het er was haha. En meestal geef ik aan het goede doel als ik de kleding niet kan verkopen en niet meer aan heb.

  • Kiki

   hahaha, dat heb ik dus ook heel vaak! Ach, wie bewaart heeft wat!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *