Word een specialist in het wassen van je haar!

haren

Wassen van je haar!

Hoe was jij je haren? Wellicht dat je hier helemaal niet bij stil staat, maar bij het wassen van je haar komt veel meer kijken dan je denkt. Met onderstaande tips word jij een specialist in je haren wassen. Zo haal je meer uit je wasbeurt voor een stralende coupe!

Borstelen:

Borstel voordat je begint met het wassen van je haren eerst je haar eens goed door. Hiermee verwijder je namelijk alle losse haren die ervoor zorgen dat je haar gaat klitten tijdens het wassen. Bovendien verwijder je met borstelen alvast het ergste vuil. Gedurende de dag vangt je haar behoorlijk wat stof op! Ook lak, gel of een ander verstevigend product verwijder je al gedeeltelijk met de borstel waardoor het wassen makkelijker zal gaan.

Minder snel vet:

Hoe minder je jouw haren wast, hoe minder snel het vet zal worden. Het is dan ook het beste voor je haar om een wasbeurt zo lang mogelijk uit te stellen. Zorg er dus voor dat je haren niet te snel vet of vies worden. Dit doe je bijvoorbeeld door niet te veel door je haren heen te gaan met je handen. Hierdoor verdeel je het talg en de oliën op je hoofdhuid namelijk over je haar, waardoor het sneller vet wordt. Ook smeer je hiermee vuil of vet van je handen door je haar heen. Hetzelfde geldt voor het borstelen van je haren. Door je haar te borstelen, masseer je je hoofdhuid en ga je meer talg aanmaken. Doe dit daarom niet te vaak of borstel enkel de ergste klitten uit de puntjes. Een andere tijdelijke oplossing om vet haar te verbergen is droogshampoo. Deze spray absorbeert oliën waardoor je haar er schoner uitziet. Echter is je haar natuurlijk verre van schoon en oogt het de dag erna vaak juist extra vet. Perfect dus om je wasbeurt nog net één dagje mee uit te stellen, maar daarna zal je het toch echt moeten wassen.

Frequentie per haartype:

Hoe vaak je jouw haren moet wassen, is helemaal afhankelijk van je haartype. De één kan prima uit de voeten met twee wasbeurten in de week, terwijl de ander haar lokken het liefst iedere dag wast. Vooral dun haar wordt vaak snel vet en kan iedere dag wel een wasbeurt gebruiken. Zorg voor een milde shampoo en een goed hydraterende conditioner die tegelijkertijd meer volume geven aan je haren. Ook steil haar wordt vaak net iets sneller vet. Om je steile haar gezond en glanzend te houden, kun je dit het beste om de dag wassen. Bij dik of krullend haar kun je de wasbeurt daarentegen juist weer beter wat langer uitstellen. Krullen zijn juist gebaat bij wat vetter haar omdat je haar hierdoor minder pluist, dit kun je daarom het beste om de drie of vier dagen wassen. Dik haar was je om de twee dagen.

Nog meer glans:

Natuurlijk is de mate van glanzen gedeeltelijk afhankelijk van het product dat je gebruikt, maar ook de manier waarop je jouw haren uitspoelt na het wassen, heeft hier grote invloed op. Spoel je haar bijvoorbeeld niet uit met heet water. Door je haren uit te spoelen met lauw water zullen je haren namelijk een stuk meer glanzen dan met heet water. Gebruik geen ijskoud water want daarmee wordt je haar juist weer niet schoon. Spoel je haren bovendien niet te vluchtig uit. Als er zeep of conditioner resten in je haar achterblijven, zal de glans minder zijn en worden je haren bovendien weer sneller vet.

Behoud je kleur en weg met roos:

Gekleurd haar? Gebruik dan vooral geen anti-roos shampoo! Deze shampoo werkt perfect op je hoofdhuid, maar is vaak erg agressief voor je haren en zorgt ervoor dat de verf in je haren sneller vervaagt. Om je kleur te behouden, kun je beter kiezen voor een natuurlijk anti-roos middel. Zo werken (appel)azijn en yoghurt uitstekend tegen droge hoofdhuid. Smeer je hoofdhuid in en laat het ongeveer een uurtje inwerken. Was het er vervolgens uit met een milde shampoo en de roos zal aanzienlijk minder zijn. Naast je hoofdhuid, voeden deze twee ingrediënten tevens je haar en zorgen ze voor een mooie glans. Zo kun je weer vol zelfvertrouwen selfies schieten! Voorzie je iPhone 7 van een speciale selfie Apple case en maak al jouw vriendinnen jaloers met de mooiste selfie van jouw glanzende en kleurrijke coupe.

Maak er een feestje van!

Het wassen van je haar, aanbrengen van conditioner en nemen van een haarmasker neemt vaak behoorlijk wat tijd in beslag. Tijdens het wachten tot je producten zijn ingewerkt, kun je wel wat vermaak gebruiken. Hoe word je nou lekkerder wakker ‘s ochtends of bereid je je beter voor op dat feestje vanavond, dan met je favoriete muziek op de achtergrond? Investeer daarom in een shower speaker. Dit is een waterproof speakertje met een zuignap om op te hangen in je douchecabine. Via bluetooth verbind je hem met je smartphone waardoor je je favoriete afspeellijst veilig onder de douche kunt beluisteren. Pas wel op dat je smartphone niet per ongeluk in het water belandt tijdens het aanzetten van je muziek. Als je toestel van zichzelf nog niet waterproof is, zijn de waterdichte hoesjes een goede optie om te gebruiken. Bescherm bijvoorbeeld je iPhone 7 Plus met een waterproof iPhone 7 Plus hoesje en laat dat badkamerconcert maar beginnen!

Gastblog van smartphonehoesjes.nl

4 reacties

  1. Haha ik vond het een heel leuk artikel, maar die spon was een beetje heel erg onverwacht. De tips die je geeft, zijn super. Ik gebruik ze zelf ook graag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *