klussen en gereedschap

Klussen: goed gereedschap is het halve werk.

Wij hebben eindelijk de sleutel van ons nieuwe stulpje, maar om het ‘eigen’ te maken moet er nog wel wat aan geklust worden. Goed gereedschap is enorm belangrijk om tot een mooi resultaat te komen.

‘Bob de Bouwer’

Ik heb echt een hekel aan klussen. Laat ik het zo zeggen: de weken die er aan gaan komen zijn echt een regelrechte hel voor mij. Alles, maar dan ook alles vind ik verschrikkelijk. Slopen, schilderen, verbouwen, ik vind het niks. Gelukkig hoeven wij niet enorm veel te klussen in ons nieuwe stulpje en is mijn lieve vriend wel handig en een echte ‘Bob de Bouwer’. Ook is hij op zoek gegaan naar het beste gereedschap om van ons huisje, ons paleisje te maken. Van een boor tot aan een decoupeerzaag, alles heeft hij aangeschaft. En natuurlijk van een goed en degelijk merk, voor minder doet hij het niet.

Goed gereedschap

Goed gereedschap is het halve werk. Mijn vriend heeft dan ook niet bespaart op de uitgave voor gereedschap. Wel gekeken waar mooie aanbiedingen zijn, we moeten natuurlijk op de kleintjes letten met een nieuw huis. En Toolnation heeft goede aanbiedingen en scherpe prijzen.

klussen en gereedschap

Toolnation

Toolnation bestaat al meer dan 40 jaar en is onderdeel van Dirks BV. Ze hebben bijna elk merk en type gereedschap voor de professional of doe-het-zelver in huis. Kwalitatief goede producten tegen de beste prijs. Denk aan decoupeerzagen, een waterpomp, hamers, schroeven, een bladblazer en steenknippers. Merken als Makita, Metabo, Bosch, Festool en Milwaukee zitten in het assortiment. En wil je jouw gereedschap op accu? Ook daar hebben ze een zeer breed scala van. Alles online te bestellen en eventueel op te halen in de dichtstbijzijnde Toolnationstation.

En ze leveren snel en simpel. Je besteld op de site en het ligt (in de meeste gevallen) de volgende dag op jouw deurmat. Daardoor kun je met een gerust hart beginnen aan jouw klus en sta je niet ‘met lege handen’ wanneer het erop aankomt.

Klussen

Ik moet eerlijk bekennen: mijn vriend heeft wel gelijk: goed gereedschap is het halve werk! We zijn begonnen met klussen en de machines (op accu) die hij heeft aangeschaft, maken het werk minder moeilijk, het wordt vlotter geklaard en het zit allemaal beter in elkaar. Je betaalt wat meer voor een machine/gereedschap, maar het levert je zo veel meer op! je hebt minder ergernissen en kunnen wij nog steeds samen door één deur. Geloof mij, dat zegt heel veel!

Inmiddels is het schilderwerk af, is de badkamer bijna klaar en zijn de meeste klusjes geklaard. Met dank aan de goede gereedschappen en machines!

Maken jullie ook gebruik van goed gereedschap?
Foto’s Pexels van: Blue Bird, Ksenia Chernaya.
8 Reactie's
 • Lindaschrijftop
  Geplaatst op 18:50h, 14 oktober Beantwoorden

  Goed gereedschap is zeer belangrijk, niks is er erger dan spullen die niet goed werken.

 • Felice Veenman
  Geplaatst op 10:16h, 15 oktober Beantwoorden

  je vriend heeft absoluut gelijk! goed gereedschap is meer dan het halve werk. Manlief is erg handig en klust veel: maar wel met goede spullen!

 • Nicole Orriëns
  Geplaatst op 10:28h, 15 oktober Beantwoorden

  Ja, als het kan wel. Ik ben het met je eens dat goed gereedschap heel belangrijk is. Anders sta je bij wijze van spreken meteen al in de min.

 • Linda
  Geplaatst op 14:38h, 15 oktober Beantwoorden

  Helemaal mee eens, goed gereedschap is super belangrijk om de klus goed te kunnen uitvoeren!

 • Mitchel
  Geplaatst op 12:20h, 17 oktober Beantwoorden

  Het enige gereedschap wat ik in huis heb liggen, is een schroevendraaier. Een tangetje is thuis ook nog weleens handig.

 • Frederique
  Geplaatst op 16:10h, 18 oktober Beantwoorden

  Mijn ex man had gereedschap van hele goed kwaliteit, bizar duur ook allemaal. Hij was ook een echte klusser en hield echt van zijn gereedschap. Ik kan zelf niet klussen en heb ook maar een handvol aan gereedschap. Ik vraag meestal iemand om me te helpen en die nemen dan eigen gereedschap mee.

 • Krystle
  Geplaatst op 17:49h, 18 oktober Beantwoorden

  Ja, zeker! Dat vind ik wel een pre, want anders kun je echt niet goed werken. Heb altijd vanalles nodig: een schroevendraaier, hamer, boormachine, moersleutels heb een hele voorraad!

 • Mieke | Mieks Mind
  Geplaatst op 07:55h, 27 oktober Beantwoorden

  Ik heb een huurappartement dus ik klus eigen vrijwel nooit in huis, dus geen gereedschap nodig!

Geef een reactie