medik8

Medik8, innovatief, award winning en groen!

Huidverzorging to the max.

Zoals je wellicht eerder hebt kunnen lezen, heb ik een scan gemaakt van mijn gelaat en wat er onderhuids gebeurt. Daar was ik erg van geschrokken, want wat blijkt: ik bouw veel pigmentatie op, mijn huid heeft behoeften aan vitamines en de huid rondom mijn ogen kan wel wat extra aandacht gebruiken. Ik ben op zoek gegaan naar goede producten die aan al mijn wensen en eisen zouden voldoen en ik kwam uiteindelijk terecht bij Medik8. Lees je mee?!

Wat is Medik8?

De oprichter, Elliot Isaacs, heeft een missie om resultaatgerichte producten te creëren die de huidveroudering tegen gaat en de conditie van de huid optimaliseert. Daarnaast vindt hij het ook enorm belangrijk om natuurlijke ingrediënten te gebruiken die fair trade zijn en duurzaam. En dit is hem gelukt. Zijn motto: “Beautiful Skin for Life” en zijn filosofie: CSA (C = vitamine C, S = sunscreen en A = vitamine A, ook wel retinol genoemd). Zoals hij het zelf zegt:

“Bij Medik8 geloven we dat het geheim om er langer jong uit te zien zo gemakkelijk is als vitamine C plus zonnebrandcrème overdag en vitamine A ’s nachts. Als je je huid verzorgt en ons eenvoudige advies opvolgt, geloven wij dat je er op je 50ste uitziet als een 40-jarige”.

citaat van Medik8

Welke Medik8 producten ging ik testen?

Omdat ik veel onderhuidse pigmentatie heb, een wat oudere huid en mijn huid behoeften heeft aan extra vitamines, heeft een expert producten voor mij samengesteld die goed te combineren zijn met mijn huid. Ik ga ze één voor één bespreken:

White Balance Overnight Repair.

Dit product is speciaal ontwikkeld voor mensen met pigmentatie. Door het ingrediënt: Oxyresveratrol, te gebruiken wordt het enzym: tyrosinase, dat pigmentatie veroorzaakt, aangepakt. Het resultaat: heldere, stralende teint. Dat zichtbaar wordt verbetert. Te gebruiken voordat je gaat slapen. De prijs: 50 ml is €52,95.

 • medik8
 • medik8
 • medik8

Ik gebruik het nu 3 weken en ik merk wel iets dat de pigmentatie minder wordt. Of het onderhuids wordt aangepakt, dat durf ik niet te zeggen, dan zou ik weer een scan moeten laten maken. Mijn huid reageert hier wel goed op en het smeert fijn. Al met al een goed product.

Daily Radiance Vitamin C.

Deze dagcrème heeft onder andere een hoge dosis vitamine C en E en daarnaast SPF30. Dit zorgt ervoor dat je huid optimaal wordt beschermt en gevoed. Ook zit er hyaluronzuur in, dat je huid jonger eruit laat zien. 50 ml voor €73,95.

 • medik8
 • medik8

Ik gebruik in de zomer het liefste een SPF50, maar nu we weer naar de winter toe gaan is een SPF30 ook prima. De crème heeft een dikke structuur, maar smeert fijn uit.

C-Tetra.

Een beschermende olie tegen vrije radicalen uit de omgeving. Ze gebruiken hiervoor het ingrediënt: tetrahexyldecylascorbaat, dit is een vitamine C die de natuurlijke antioxidanten van de huid verhoogt. Daarbij stimuleert het de productie van collageen, waardoor de fijne lijntjes worden vermindert. 30 ml voor €51.

 • C-Tetra
 • medik8

Als eerste wil ik zeggen dat ik het een fijn product vind om aan te brengen, mede dankzij de pipet. Hierop staat precies aangegeven hoeveel je gebruikt. Het is een olie en ik masseer het altijd lekker even in. Dit doe ik vooral als ik geen make-up draag, even lekker mijn huid een vitamine C boost geven. Je huid voelt wel wat vettig aan en glanst van de olie, maar dat trekt langzaam in.

r-Retinoate Youth Activating Cream.

Dit is hun masterpiece, zoals ze het zelf noemen. Na een studie van 8 jaar, hebben ze dit product in 2016 op de markt gebracht. Er is gebruik gemaakt van retinyl-retinoaat waarbij retinol en retinoinezuur zijn samengevoegd met zichtbaar huid verjongende resultaten. Een uniek product dat in 2016 de UK Cosmopolitan Beauty Award heeft gewonnen op het gebied van anti-aging. 50 ml voor €169.

 • r-Retinoate
 • r-Retinoate

Ik was het meest benieuwd naar dit product. Zo veel over gehoord, dus ik moest dit zelf testen. De crème zit in een handige flacon en smeert fijn uit op de huid. Ik heb dit product nu 3 weken getest en mijn huid voelt al zachter aan. Ik ben zo benieuwd of dit ook daadwerkelijk iets doet, onderhuids. Daar kan ik dus helaas niets over zeggen.

Conclusie.

De producten van Medik8 zijn erg fijn in gebruik en doen waar ze bestemd voor zijn. Het nadeel is dat ik ze aan de prijzige kant vind. Maar dit komt door de duurdere, wetenschappelijk bewezen ingrediënten die gebruikt worden. Wat ik een pre vind bij de producten die ik mocht testen is, dat het vrij is van parabenen – en kunstmatige geuren, alcoholvrij is, diervriendelijk en vegan!!

Tags:
30 Reactie's
 • Sherry
  Geplaatst op 15:15h, 30 oktober Beantwoorden

  Ik ken deze merk. Geweldig is het. Ik was op hun event.
  Goede review.

  • Kiki
   Geplaatst op 16:03h, 30 oktober Beantwoorden

   dank je wel voor je compliment.

 • Malou
  Geplaatst op 15:46h, 30 oktober Beantwoorden

  Het klinkt wel heel goed zeg… Maar toch wel jammer dat het zo duur is haha!

  • Kiki
   Geplaatst op 16:03h, 30 oktober Beantwoorden

   ja, maar je krijgt er veel voor terug 🙂

 • Leslie
  Geplaatst op 16:31h, 30 oktober Beantwoorden

  De prijs, altijd datgene wat je tegenhoudt nieuwe producten uit te proberen. Ik ben blij dat je er tevreden over bent, misschien binnenkort toch eens naar deze lijn kijken voor mezelf.

 • Jouvence
  Geplaatst op 18:11h, 30 oktober Beantwoorden

  Ik kende dit merk nog niet, maar het lijken me erg fijne producten om te gebruiken.

 • Marion
  Geplaatst op 20:36h, 30 oktober Beantwoorden

  Bijzonder dat je zo’n scan hebt laten doen en dat je producten hebt gevonden die een positieve bijdrage aan het herstel van je huid kunnen hebben.

  • Kiki
   Geplaatst op 20:36h, 31 oktober Beantwoorden

   ik kan het iedereen aanraden. Het is confronterend, maar dan weet je wel waar je op moet focussen

 • Marsha
  Geplaatst op 21:30h, 30 oktober Beantwoorden

  Klinkt allemaal erg goed! Lijkt me fijn om op mijn vijftigste eruit te zien als een veertiger haha. Maar ik vind de prijs voor mij persoonlijk wel een beetje aan de hoge kant.

  • Kiki
   Geplaatst op 20:35h, 31 oktober Beantwoorden

   dat kan ik mij voorstellen, ik schrok er ook van, maar ik vind mijn gezichtsverzorging nu wel erg belangrijk en wil ik er best wel wat voor neer leggen

   • Gea
    Geplaatst op 11:46h, 01 november Beantwoorden

    Klinkt goed! Ik kende het merk zelf nog niet.

 • Mei Qi
  Geplaatst op 01:23h, 31 oktober Beantwoorden

  Klinkt goed, maar wel prijzig inderdaad 😮

  • Kiki
   Geplaatst op 20:34h, 31 oktober Beantwoorden

   je krijgt er wel veel terug 🙂

 • Nicole Orriëns
  Geplaatst op 09:09h, 31 oktober Beantwoorden

  Ik kan me voorstellen dat je van zo’n scan wel kunt schrikken. Fijn dat je een goed gevoel hebt bij deze producten.

  • Kiki
   Geplaatst op 20:31h, 31 oktober Beantwoorden

   ik vind goede gezichtsverzorging erg belangrijk op mijn leeftijd. de scan was best confronterend, maar nu weet ik ook wat ik moet aanpakken

   • Nicole Orriëns
    Geplaatst op 08:48h, 04 november Beantwoorden

    Ja, dat kan ik me voorstellen. Je weet nu wel precies wat er gedaan moet worden natuurlijk.

    • Kiki
     Geplaatst op 18:19h, 05 november Beantwoorden

     zo is het, gericht verzorgen

 • lodi
  Geplaatst op 10:28h, 31 oktober Beantwoorden

  Ik vind het ook wel heel erg prijzig, aan de andere kant een goede huid verzorging kost ook wat. En als je het idee hebt dat het helpt, dan is het de prijs ook waard.

  • Kiki
   Geplaatst op 20:27h, 31 oktober Beantwoorden

   dat is zeker waar. Ik vind goede huidverzorging erg belangrijk

 • Bouchra
  Geplaatst op 13:16h, 31 oktober Beantwoorden

  Dit lijken mij ook fijne producten. Heel erg fan van producten die vrij zijn van parabenen – en kunstmatige geuren en alcohol. Ook diervriendelijk en vegan is een must vind ik!

 • Marjolein
  Geplaatst op 16:36h, 31 oktober Beantwoorden

  Duur is vaak wel heel goed met goede actieve werkstoffen. Ik heb mijn oog hier ook heel vaak op laten leggen! Nice!

  • Kiki
   Geplaatst op 20:26h, 31 oktober Beantwoorden

   dat is zeker waar. Ze gebruiken gewoon goede stoffen en ingrediënten

 • Lauressa
  Geplaatst op 18:16h, 01 november Beantwoorden

  Klinkt als een goed product! Die verpakking ziet er ook echt tof uit.

  • Kiki
   Geplaatst op 18:39h, 05 november Beantwoorden

   ja he, dat doet ook een hoop

 • Juliette - Strongbody.nl
  Geplaatst op 17:37h, 02 november Beantwoorden

  Klinkt als hele fijne producten. Zeker voor de oudere huid. Het is wel nogal prijzig maar zullen de moeite waard zijn. Mijn interesse is in ieder geval gewekt!

  • Kiki
   Geplaatst op 18:36h, 05 november Beantwoorden

   ja, vrij prijzig, maar daar krijg je ook wel wat voor

Geef een reactie