simone de wildt

Simone de Wildt huidtherapeute: Behandeling op maat.

Huidverbetering

Zoals jullie inmiddels wel weten heb ik een oudere en gevoelige huid. Ik ben al jaren lang op zoek naar de ultieme gezichtsverzorging en huidverbeteringsproducten. Ik heb inmiddels al vele merken mogen testen, waar ik bij sommige erg tevreden over was en sommige niet echt hebben gewerkt. Het is ook lastig om producten te gebruiken die echt op jouw huid zijn afgestemd. Maar daar heeft huidtherapeute Simone de Wildt een oplossing voor.

Wie is Simone de Wildt?

Simone is de eigenaresse van “Simone de wildt, Huid – & Oedeemtherapie”. In 2006 is zij afgestudeerd als huidtherapeute aan de Hogeschool in Utrecht. Na ervaring op te hebben gedaan in een schoonheidssalon, kroop het bloed waar het niet gaan kon en is ze in 2007 gestart met haar eerste praktijk in Ewijk (dat dit jaar dus 12,5 jaar bestaat!). Inmiddels heeft ze praktijken in Beneden-Leeuwen, Malden, Gennep en Ewijk en wordt zij bijgestaan door zeer ervaren huidtherapeuten. Naast haar praktijken is zij ook nog eens docent in uiterlijke verzorging. Bezig bijtje dus.

Huidanalyse met de Observ 520.

Ik dacht dat ik mijn huid wel een beetje kende, maar niets is minder waar. Ik kreeg namelijk een huidanalyse met de Observ 520. Dit is een apparaat dat de onderliggende huidschade laat zien die niet aan de oppervlakte zijn waar te nemen. Het voordeel hiervan is dat je een gericht behandelplan en verzorging kunt toedienen die de huidschade bij de basis aanpakt.

Van jouw huid worden 6 foto’s gemaakt die elk zijn eigen probleem naar voren brengt:

1: Daglicht modus (zoals iedereen jou eigenlijk ziet)

2: True UV-licht modus (o.a. afwijkingen in pigmentatie, zonneschade, etc)

3: Gesimuleerde Woods modus (huidtype, droge huid, dunne kwetsbare huid, etc)

4: Parallel-gepolariseerde modus (o.a. talgproductie, poriën, en fijne lijntjes, etc)

5: Cross-gepolariseerde modus (vasculaire activiteit, roodheid, couperose, rosacea, etc)

6: Gelaatsteint modus

bron: Simone de Wildt

Wat zie je op de foto’s?

Op de desbetreffende foto’s is goed te zien wat de huidproblematiek is. Denk bijvoorbeeld aan: pigmentatie stoornissen, huidschade door zonlicht, overmatige talgklierproductie, droge huidtype, huidveroudering, verstopte poriën, verminderde bloedcirculatie, gevoelige huid, Couperosa en Rosacea.

Als je weet wat jouw huidprobleem is kun je gerichter werken, behandelingen afstemmen op jouw huid en voorzorgsmaatregelen treffen en daar had ik wel oren naar. Nu kwam ik er eindelijk achter wat voor een huidtype ik nu echt had en welke producten ik het beste kan gebruiken.

Mijn huidanalyse:

Ik zal je niet vermoeien om alle 6 de foto’s tot in den treure uit te leggen, maar 2 foto’s wil ik er wel graag even bijpakken. Ik wil je bij voorhand even waarschuwen: niet geschikt voor de jonge kijkers (en ikzelf!).

huidverbetering

Deze foto laat eigenlijk mijn grootste huidprobleem zien: pigmentatie. Aan de oppervlakte is het nog niet enorm zichtbaar, maar de pigmentatie is wel degelijk aanwezig in de onderhuid. Dit is dus goed te behandelen met de juiste producten, maar dan moet ik er wel nu mee beginnen. Voorzorgsmaatregelen treffen zeg maar.

observ 520

Op deze foto is goed te zien dat de huid onder mijn ogen wel wat te verduren heeft gehad. Ook daar moet ik mijn focus op gaan leggen. Deze huid is natuurlijk vrij dun, dus is een goede behandeling vereist. Daarnaast zie je ook hierbij weer de pigmentatie goed zitten.

Ik vond het zeer interessant en weet nu waar ik mijn focus op kan leggen. Ik kan het iedereen aanraden om een keertje zo’n scan te laten maken en te kijken wat nu echt het beste bij jou past!

Micro needling therapie.

Een behandeling wat uitermate goed bij mijn huid past is de Micro Needling Therapie. Dit is een behandeling waarbij gebruik wordt gemaakt van minuscule naaldjes. Deze naaldjes maken kleine ‘wondjes’ in de huid waardoor de huid wordt gestimuleerd om nieuwe cellen, collageen en elastine aan te maken. Ideaal voor: rimpels, littekens, striae, brandwonden, pigmentvlekken, grove poriën en huidverbetering – en/of verjonging.

micro needling

De behandeling was niet geheel pijnloos. Vooral de plekken onder mijn ogen en op mijn bovenlip waren niet prettig, maar het resultaat was verbluffend! Het leek net of ik een facelift had gehad! Mijn rimpels waren minder zichtbaar, de pigmentvlekken waren weg en mijn poriën waren verkleind. Ook de dagen erna, bleef dit het geval. Natuurlijk komen de problemen wel weer iets naar boven, maar de behandeling kun je dan ook het beste herhalen om de zoveel tijd.

Feiten over huidverzorging en huidverbetering.

Simone vertelde mij een paar schrikbarende feitjes die ik echt niet wist over huidverzorging. Bijvoorbeeld dat scrubben eigenlijk helemaal niet goed is. Die dode huidcellen zitten er niet voor de katse viool. Ze hebben sowieso een beschermende functie tegen zonlicht en vuil van buitenaf. Haal je dat weg, is die bescherming dus ook weg. Belangrijk is namelijk om de hoornlaag compact te houden.

Daarnaast vertelde ze mij dat de huidverzorging dat bestempeld wordt met: “voor de gevoelige huid”, “voor de gemengde huid” of “voor de droge huid” allemaal klinkklare onzin is. Marketing en niets meer. Perfect voor de verzorging van je huid, maar ga je voor huidverbetering, dan moet je toch echt verder kijken.

Want bij cosmetica kan je een onderscheid maken tussen huidverzorging of huidverbetering. Huidverzorgende producten kan je bij een Kruidvat, Etos of Action kopen. Dit zijn producten die verzorgend werken en waar iedereen tegen moet kunnen. Producten zonder werkstoffen dus. Wil je huidverbeterend werken dan is het handig om er een advies bij te krijgen. Want producten met werkstoffen kunnen een reactie achterlaten op de huid. Vandaar dat deze producten dus niet te koop zijn bij de normale drogist.

Nog 1 tip: Heb je een dagcrème met zonnefilter? Liever niet! Gebruik altijd een apart product voor de verzorging en bescherming. Immers: bij een 2 in 1 shampoo werkt ook altijd OF de conditioner minder OF de shampoo. Je wilt niet voor niets beide ingrediënten optimaal benutten natuurlijk!!

Tags:
44 Reactie's
 • Lodi
  Geplaatst op 12:31h, 19 juni Beantwoorden

  Wat een goed artikel Kiki, ik lees hier dingen die ik ook echt niet wist ( over de dagcreme met zonnefilter, ik dacht echt dat dit goed was) en een huidanalyse lijkt me heel goed om eens te doen. hier is de huid onder mijn ogen ook echt gevoelig en probeer ik ook goed te verzorgen. Fijn dat de behandeling een goed resultaat gaf.

  • Kiki
   Geplaatst op 13:35h, 19 juni Beantwoorden

   dank je wel. natuurlijk is het beter om een dagcrème met spf te gebruiken dan helemaal niets. maar als het even kan, apart 😉

 • Sylvia Groenbroek
  Geplaatst op 12:49h, 19 juni Beantwoorden

  Niet geheel mee eens, de producten uit de drogisterij bevatten zeker werkzame stoffen, zoals hyaluronzuur, fruitzuren, soja, vitamine E, manuka honing. Natuurlijk spelen zij meer op safe dat er geen reactie op komt, want dan wil de klant het product niet weer. De eerste 2 reageer ik zelf vrij heftig op, dus die wil ik niet weer. En ja, deze producten zorgen wel degelijk voor huidverbetering. De meeste mensen willen graag een goede crème, die niet als een laag blijft liggen en dat de huid aangenaam aanvoelt.
  Voor grotere huiproblemen, als er te laat begonnen is om problemen aan te pakken, zul je idd andere middelen moeten aanspreken.
  Het scrubverhaal, ja en nee… je dode huidcellen nemen geen crème op, beetje jammer, daarbij als je make-up op doet, kun je dat vaak zien. Dus even scrubben voor dat gave velletje, 1 a 2 keer met een zachte scrub is voldoende.
  Dan het factor verhaal, een product met factor is altijd beter dan niks en als je op je gezicht wilt smeren is een product voor het gezicht is altijd beter dan een product voor het lichaam. Al zijn er zonnige producten voor lichaam en gezicht, die dan wel weer goed zijn. Ook met een factor 30 in gegezichtscrème moet je om de 2 a 3 uur opnieuw smeren als de zon fel schijnt, maar hou er rekening mee, dat de UVA ook gewoon door het wolkendek komt als de zon niet fel schijnt, hierdoor kan alsnog de huid beschadigen, maar kans op verbranding is minder (UVB)

 • Nicole Orriëns
  Geplaatst op 12:53h, 19 juni Beantwoorden

  Wat fijn dat je die foto’s deelt. Die zijn inderdaad wel heel veelzeggend. Ik huiver nu hoe mijn gezicht er uit zou zien op een dergelijke foto.

  • Kiki
   Geplaatst op 13:32h, 19 juni Beantwoorden

   ja, ik vond het ook zeer confronterend, maar je leert er een hoop van

 • Elles Mulder
  Geplaatst op 13:59h, 19 juni Beantwoorden

  Zelf heb ik veel last van acné en heb ik ook al veel niet-werkende producten uitgeprobeerd. Dankzij dit artikel weet ik beter waar ik naar moet zoeken; huidverbeterende producten. Dankjewel!
  Liefs,
  Elles

  • Kiki
   Geplaatst op 14:06h, 19 juni Beantwoorden

   geen dank en heel veel succes! Ik ben benieuwd.

  • Frederique
   Geplaatst op 07:41h, 02 juli Beantwoorden

   Oeh brrr die naaldjes…maar ik vind de manier van werken zo met een grondige analyse wel erg goed!

   • Kiki
    Geplaatst op 10:20h, 03 juli Beantwoorden

    ja, is het zeker, het is gevoelig, maar het is te doen hoor

 • Linda
  Geplaatst op 16:11h, 19 juni Beantwoorden

  Zo’n test lijkt mij heel erg confronterend, maar zo fijn dat je er op deze manier wel vroeg bij kunt zijn!

  • Kiki
   Geplaatst op 11:05h, 20 juni Beantwoorden

   Eigenlijk had ik dit al veel eerder moeten doen, maar ja, toen wist ik niet dat het bestond

 • Silkeblogs
  Geplaatst op 17:54h, 19 juni Beantwoorden

  Die foto’s zijn wel heel confronterend, maar zo zie je maar dat goede huidverzorging ontzettend belangrijk is!

 • Mandy
  Geplaatst op 21:29h, 19 juni Beantwoorden

  Wat een goede blog! Lijkt me best wel pijnlijk maar mooi dat je verschil ziet!

 • Krystle/Batboy
  Geplaatst op 08:38h, 20 juni Beantwoorden

  Ja, best eng die foto’s! Lijkt mij ook wel wat om dit een keer te laten doen, zal ook wel schrikken van mijn foto’s! Gebruik altijd een dagcrème met spf maar ga iig even verder kijken naar huidverbeterings producten.

  • Kiki
   Geplaatst op 11:01h, 20 juni Beantwoorden

   ja, zeer confronterend. Goed dat je verder gaat kijken, je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen

 • Jessica - Foodie Feest
  Geplaatst op 11:37h, 20 juni Beantwoorden

  Wat een uitgebreid artikel 🙂 Ik probeer altijd om zo min mogelijk met mijn gezicht in de zon te zitten, ik wil mijn huid zo goed mogelijk beschermen.

  • Kiki
   Geplaatst op 11:42h, 20 juni Beantwoorden

   heel goed, ik ben sowieso geen zonaanbidder. het liefste zit ik lekker onder een parasol

 • sabine
  Geplaatst op 13:55h, 20 juni Beantwoorden

  Oeh spannende foto’s ja. Maar wel heel goed om zo een analyse te doen! Ik vind het altijd belangrijk om een goede dagcreme met bescherming te dragen tegen de zon!

  • Kiki
   Geplaatst op 14:49h, 21 juni Beantwoorden

   ja, best heftige foto’s he. maar nu kan ik gericht producten gaan aanschaffen

 • ingrid
  Geplaatst op 19:23h, 20 juni Beantwoorden

  wat een leuk artikel om te lezen. ik zou het ook wel eens willen doen. ben heel benieuwd wat er uit komt

 • Mieke | mieksmind
  Geplaatst op 21:50h, 20 juni Beantwoorden

  Ik heb tijdens een evenement van Vichy ook zo’n beelden van mijn huid laten maken. Confronterend is dat even, maar zeker handig. Dat van de dagcrème en zonnefilter wist ik inderdaad.

  • Kiki
   Geplaatst op 14:48h, 21 juni Beantwoorden

   dat is fijn he, kun je gericht producten gaan kopen. Ik wist op een gegeven moment echt niet meer wat het beste voor mijn huid was

 • Nathalie
  Geplaatst op 07:31h, 21 juni Beantwoorden

  Wat er tegenwoordig allemaal niet bestaat. Ik ben het er helemaal mee eens om eerst de problemen te diagnoseren en daar na te behandelen. Ik zou ook wel eens zo’n test willen doen.

  • Kiki
   Geplaatst op 14:47h, 21 juni Beantwoorden

   ja, je bent dan echt gericht bezig

 • Merel
  Geplaatst op 14:02h, 21 juni Beantwoorden

  Interessant, ik wist bepaalde dingen echt niet. Zo’n fotoserie lijkt me ook wel wat. Niet zozeer om daadwerkelijk te zien hoe ik ervoor sta, maar om ermee aan de slag te kunnen. Het verschil tussen de huidverzorging en -verbetering vond ik ook handig om te lezen!

  • Kiki
   Geplaatst op 14:47h, 21 juni Beantwoorden

   dank je wel. Het is echt en aanrader om een keer te doen om gerichte producten te kopen

 • hippiemeisje
  Geplaatst op 15:22h, 21 juni Beantwoorden

  Ik vraag me af wat je bij mijn foto zou zien, echt waar. Ik vraga me nog meer af of ik het wel zou willen zien! 😉
  Ik vind het wel knap dat je deze foto’s hier deelt! Ik zat er vrij gefascineerd naar te kijken.

  • Kiki
   Geplaatst op 17:09h, 21 juni Beantwoorden

   hahahaha, ja, ik twijfelde ook om ze te posten, maar soms moet je gewoon met de billen bloot 😉

 • linda
  Geplaatst op 23:17h, 23 juni Beantwoorden

  Oef, wel even schrikken inderdaad met zo’n foto’s.. Maar wel heel fijn dat er iets gedaan kan worden!

  • Kiki
   Geplaatst op 11:03h, 26 juni Beantwoorden

   ik schrok inderdaad ook. behoorlijk confronterend

 • Anja
  Geplaatst op 12:43h, 24 juni Beantwoorden

  Ik schrok toen ik de foto’s zag: ik wil niet weten wat er dan bij mij te zien zou zijn. Goed om erop geattendeerd te worden dat verzorging heel belangrijk is.

  • Kiki
   Geplaatst op 10:55h, 26 juni Beantwoorden

   ja, behoorlijk confronterend, maar ook erg fijn dat ik nu weet waar ik op moet letten

 • José
  Geplaatst op 19:56h, 24 juni Beantwoorden

  Wow wat lijkt mij dat confronterend dat je op die foto’s zo goed kunt zien waar je huid behoefte aan heeft, maar ook handig. Ik ben hier best benieuwd naar, ook al ben ik nog best jong, zo’n test kan nooit kwaad natuurlijk!

  • Kiki
   Geplaatst op 10:54h, 26 juni Beantwoorden

   je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen

 • esther
  Geplaatst op 11:45h, 26 juni Beantwoorden

  Wat stoer dat je zo op de foto durft, ik zou dat enorm confronterend vinden. Maar wel heel goed want een goede huidanalyse geeft ook beter inzicht in behandeling en het soort producten waar de huid om vraagt!

  • Kiki
   Geplaatst op 13:05h, 26 juni Beantwoorden

   het was ook enorm confronterend, maar je moet wat he 😉

 • Renata Feyen
  Geplaatst op 16:39h, 04 juli Beantwoorden

  Ik heb zelf last van rosacea en heb daar wel een zalf voor van de apotheker, maar die zorgt er niet voor dat het helemaal weg is – daarvoor zou ik een laserbehandeling moet laten doen – maar zo een analyse lijkt me best wel interessant om eerst eens te doen 🙂

  • Kiki
   Geplaatst op 14:25h, 05 juli Beantwoorden

   ik heb ook een gel voor rosacea via de dokter met antibiotica erin, werkt wel, maar gaat niet helemaal weg

 • Medik8, innovatief, award winning en groen? Yes or no?
  Geplaatst op 13:48h, 30 oktober Beantwoorden

  […] je wellicht eerder hebt kunnen lezen, heb ik een scan gemaakt van mijn gelaat en wat er onderhuids gebeurt. Daar was ik erg van geschrokken, want wat […]

 • Dr. Spiller ampul: al het goede van de natuur in een flesje.
  Geplaatst op 16:05h, 31 mei Beantwoorden

  […] huid heeft goede verzorging nodig. Ik begin hier en daar de ouderdoms-perikelen nu wel te zien. De nodige crèmepjes, serumpjes, maskertjes en schoonheidsbehandelingen hebben de […]

Geef een reactie