My imenso

MY iMenso: Combineer met oneindig veel mogelijkheden!

Endless Possibilities

Go and create your own style!

Ik ben laatst een heel mooi merk tegengekomen, wat ik graag even onder de aandacht wil brengen: MY iMenso.

MY iMenso:

Het is afgeleid van het Italiaanse woord ‘immenso’ wat enorm en gigantisch betekent (gekeken naar het originele medaillon, de blikvanger), maar ook oneindig en onmetelijk (afgeleid van de vele combinatie mogelijkheden). MY staat voor het persoonlijke aspect en authentiek karakter van dit veelzijdige sieraad.

“De essentie van sieraden is om de schoonheid van een vrouw te benadrukken en haar zelfverzekerd te laten voelen.” Dit is de gedachte waaruit de collectie van MY iMenso is ontworpen.

My imenso
 

We kennen denk ik allemaal wel de sieraden met de “munten” die zo enorm populair waren. Ik zeg waren, want het is op z’n terugloop. MY iMenso heeft ook deze collectie gehad, maar is daar verder op gaan borduren, met een (mag ik wel zeggen) verbluffend resultaat.

2 weken geleden ben ik uitgenodigd om een kijkje te nemen in hun collectie. Dit gebeurde in het Beatrixgebouw in Utrecht waar ze een “stand” hebben op de jewels & watches beurs.

Medaillon

Het gaat allemaal om een zilveren medaillon die aan twee kanten open is en ook aan twee kanten gedragen kan worden. Het medaillon is eenvoudig te openen en vervolgens kun je er jouw Insignia in doen. Het medaillon is leverbaar in drie maten waarbij de binnenmaat 14 mm, 24 mm en 33 mm is. De 14 mm maat is eigenlijk te gebruiken voor in de ringen en oorbellen. Het 24 mm medaillon is ook geschikt om aan de bedelarmband van MY iMenso te doen. Ook is het medaillon leverbaar met of zonder een rand gezet met zirkonia’s. De zilveren medaillon is leverbaar in rhodium-plated (zilver kleur), gold-plated en rosé gold-plated. Waarin MY iMenso zich onderscheidt met de rest is dat zij uitsluitend 925 zilver gebruiken en natuurlijke stenen. De medaillons worden gedragen aan colliers die in verschillende lengtes leverbaar zijn. Je hebt de keus uit verschillende schakels en typen colliers.

medaillon
 

Maar dan: de mogelijkheden zijn oneindig!

Ze maken gebruik van Insignia’s (Latijn voor embleem, symbool): dit zijn de ronde plaatjes (van oa halfedelsteen, leer en gegraveerde munten) die je in het medaillon draagt. Een soort spaarsysteem. Daarin heb je verschillende soorten, oa:

Cover Insignia’s

Cover Insignia’s van MY iMenso zijn de ronde plaatjes die je bv over een halfedelsteen draagt, maar ze kunnen ook prima zonder halfedelsteen gedragen worden. Geometrische figuren, bloemen, vlinders, bomen of Insignia’s met zirkonia’s in zilver of gedoubleerd met 14 karaat goud of roségoud.

cover insignia

Flora Insignia’s

De Flora Insignia zijn gemaakt van in Mexico gecultiveerde mini bloemen. In de Mexicaanse staat Guerrero worden miniatuur bloemen, zoals madeliefjes, rozen en andere bloemen gekweekt, door een zeer arbeidsintensief proces verwerkt en ingekapseld in acryl.

flora insignia

Edelsteen Insignia’s

De Edelsteen Insignia’s van MY iMenso kunnen een helende werking hebben. Maar zelfs zonder deze helende werking is een Edelsteen Insignia een plaatje om naar te kijken. Het zijn allemaal natuurlijke stenen, ook wel halfedelstenen genoemd.

edelsteen insignia

Glamour Insignia’s

Glamour Insignia’s van MY iMenso worden gemaakt van Swarovski kristallen. Dit geeft een sprankelende uitstraling.

glamour insignia

Dancing Insignia’s

Maar wat erg bijzonder is zijn de dancing insignia’s. Deze liggen los in het medaillon en dansen mee op je bewegingen. Kleine steentjes in allerlei kleuren of juist kleine figuurtjes. Je kunt eindeloos combineren.

dancing insignia
Dit zijn een aantal voorbeelden, maar er zijn nog veel meer mogelijkheden (denk aan insignia’s van leer, schelpen of emaille). Kijk maar eens hier verder.

Combineren:

Ook is er de mogelijkheid om verschillende medaillons te combineren waardoor je een langere hanger krijgt. Is dat nog niet genoeg? Dan kun je er zelfs voor kiezen om het te combineren met beads aan de ketting.

Verder hebben ze nog de mogelijkheid om jouw insignia te personaliseren met bv een naam, gegraveerde foto of zelfs as van een dierbare.

Mocht dat nog niet genoeg zijn is er ook nog de mogelijkheid om bv een ring of een paar oorbellen te combineren met jouw favoriete insignia.

Mogelijkheden te over, want in 1 medaillon kunnen maximaal 4 insignia’s! Ik zeg: combineren maar!

Conclusie:

Ik moet zeggen dat ik diep onder de indruk was van de mogelijkheden en dat zeg ik niet snel, omdat ik (als goudsmid) al enorm veel heb zien voorbijkomen. De kwaliteit is echt uitstekend. Mooie zilveren hangers die gerhodineerd zijn, zodat de kleur mooi blijft. De insignia’s zijn bijzonder te noemen. Ik was vooral onder de indruk van de dancing insignia’s en de flora insignia’s. in 1 woord: prachtig! Mijn favoriete collier bestaat uit een zilveren medaillon met zirkonia, een flora insignia met verschillende kleuren bloemen aan een parelcollier.

IMG_2119 MY iMenso

Waar te koop?

Zoeken en vinden van een winkel bij jouw in de buurt kan hier. Voor de actuele collectie kijk je op hun site MyiMenso.com. Hier kun je ook de prijzen vinden van alle kettingen, medaillons, insignia’s, ringen, oorbellen en horloges.

Go and create your own style! Wat zou jij kiezen?

4 Reactie's

Geef een reactie