proeverij de azijnmakerij

Proeverij de Azijnmakerij in Zeist: Lekker eten in een ongedwongen sfeer.

Lekker eten.

Wie houdt er nu niet van: lekker eten?! Ik in ieder geval wel. Misschien zelfs wel een beetje te veel. Ik bestempel mezelf graag als een bourgondier en geniet van alles wat op tafel komt te staan. Nou ja, bijna alles dan. Zo kwam ik laatst terecht bij Proeverij de Azijnmakerij in Zeist en ik neem jullie mee als mijn tafelgenoot!

Wat is Proeverij de Azijnmakerij?

Verstopt in Zeist (ja, je moet wel een beetje zoeken) zit in een monumentale pand van een oude azijnmakerij, Proeverij de Azijnmakerij. Bij binnenkomst zijn de oude elementen van het pand nog goed zichtbaar, dit geeft een authentieke uitstraling. In de open keuken worden gerechten bereidt met verse producten en staat Frans Broekhuijsen tot je beschikking om je te voorzien van bijpassende wijnen en een goed gesprek.

Het diner.

We kregen een heerlijk tafeltje aangeboden bij de openslaande deuren. Het was een zwoele lenteavond en het frisse briesje was zeer aangenaam. Onder het genot van een heerlijk glaasje wit, begon onze avond.

Voorgerecht.

Ik begon met een Lamskotelet, dat heerlijk gegaard was. Daarbij kreeg ik tuinbonen en doperwtjes gesreveerd. Ik ben meestal niet zo van de tuinbonen, maar deze waren erg lekker klaargemaakt. Daarbij werd ook parelgort geserveerd. Ik moet er eerlijk bij vermelden dat de lamskotelet wat meer op smaak had mogen zijn. Maar goed, daar heb je de peper en zout voor dat op tafel aanwezig is. Mijn tafelgenote had de bietencarpaccio met Utrechtse kaas en hazelnoot. Ze vond dit gerecht smaakvol.

proeverij de azijnmakerij
proeverij de azijnmakerij

Hoofdgerecht.

Ik wilde erg graag de pasta met vongole. Ik ben dol op zeevruchten en al helemaal in combinatie met pasta. Helaas was dit gerecht niet beschikbaar, dus koos ik voor de ribeye. De ribeye was prima gegaard, maar had ook weer wat meer op smaak mogen zijn. Bij de ribeye kreeg ik een salade en frietjes. Mijn tafelgenote had de parelhoen gekozen. Helaas was de parelhoen niet goed doorgebakken en nog aan de rouwe kant van binnen. Deze moest dus retour en ik begon alvast aan mijn hoofdgerecht, voordat het koud werd. Dat vind ik altijd jammer als dat gebeurt, je kunt niet samen eten. Toen ik mijn gerecht voor 3/4 op had, kreeg mijn tafelgenote haar parelhoen en deze was wel mooi gaar. Daarbij kreeg ze doperwtjes, paddenstoelen en parelgort geserveerd. Een smaakvol gerecht.

proeverij de azijnmakerij
proeverij de azijnmakerij

Dessert.

Als laatste natuurlijk het dessert. Ik ben gegaan voor het kaasplankje die uitgebreid en erg lekker was. Er werden kazen geserveerd uit onder andere Utrecht. Leuk dat ze plaatselijke producten gebruiken. Mijn tafelgenote ging voor het chocoladetaartje die bij aansnijden mooi uitliep. Het taartje smaakte erg lekker, maar misschien had er iets minder boter in gemogen.

proeverij de azijnmakerij
proeverij de azijnmakerij

Conclusie:

Al met al hebben wij lekker gegeten. Het is een fijn restaurant om gezellig met je vriendin een hapje te gaan eten. De gerechten zijn vers en dat vind ik een groot pluspunt. De entourage was sfeervol en prettig ingericht. Ik geef ze een 6,5 en dat komt onder andere door de niet gare parelhoen. Misschien bij een volgende keer een 7,5?

Tags:
,
37 Reactie's
 • Kaylee
  Geplaatst op 13:49h, 06 juni Beantwoorden

  Luxe gerechten! Jammer dat de parelhoen niet helemaal gaar word.. Toch nog een keer terug om te kijken of het verbeterd is? Haha 🙂

 • Lodi
  Geplaatst op 13:55h, 06 juni Beantwoorden

  Bij azijn denk ik altijd meteen aan zuur,haha. Ik ken Zeist niet zo goed, kom er wel, maar me rop bezoek bij anderen. Jammer dat he eten toch wat tegen viel en zeker wat je zegt, als het terug moet naar keuken en je eigenlijk niet tegelijk eet, dat is heel jammer.

  • Kiki
   Geplaatst op 14:07h, 06 juni Beantwoorden

   dat vind ik ook altijd jammer. is de 1 klaar, moet de ander nog beginnen

 • Nicole Orriëns
  Geplaatst op 15:30h, 06 juni Beantwoorden

  Mijn zusje woont in Zeist, dus ik zal haar eens even tippen over dit restaurant!

  • Kiki
   Geplaatst op 11:36h, 07 juni Beantwoorden

   misschien samen lekker eten?! 😉

 • Linda
  Geplaatst op 19:38h, 06 juni Beantwoorden

  Ik ben zelf een vegan en daar is dit menu niet echt voor geschikt haha 🙂 Je hebt wel mooie foto’s gemaakt en de gerechten zien er netjes uit 🙂

 • Ingrid
  Geplaatst op 20:14h, 06 juni Beantwoorden

  Dat klinkt en ziet er super uit. Jammer dat t niet goed gaar was

  • Kiki
   Geplaatst op 11:35h, 07 juni Beantwoorden

   was inderdaad jammer, maar ze hebben het goed opgelost

 • Juliette - Strongbody.nl
  Geplaatst op 00:14h, 07 juni Beantwoorden

  Het ziet er super lekker uit! Ik ben zelf vegetarisch en zou moeten kijken wat er op het menu staat. De bieten carpaccio klinkt wel goed!

 • Ellen
  Geplaatst op 10:33h, 07 juni Beantwoorden

  Leuk is dat hè als je dan verrast wordt door in dit geval bijvoorbeeld de tuinbonen waar je normaal misschien niet voor zou gaan en die dan zo verrassend lekker zijn. Hebben ze ook vegetarische opties op het menu?

  • Kiki
   Geplaatst op 11:33h, 07 juni Beantwoorden

   er staan ook vegetarische gerechten op het menu 🙂

 • Daisy
  Geplaatst op 11:00h, 07 juni Beantwoorden

  Het ziet er in ieder geval wel lekker uit. Maar toch heel jammer dat het wat tegenviel. Ik ga dan meestal niet meer terug.

  • Kiki
   Geplaatst op 11:32h, 07 juni Beantwoorden

   ik geef ze het voordeel van de twijfel 🙂

 • Lindsey Beljaars
  Geplaatst op 11:37h, 07 juni Beantwoorden

  Oeh, wel een gekke naam haha!! Wel leuk om verrast te worden

 • Manon
  Geplaatst op 14:12h, 07 juni Beantwoorden

  Het ziet er heerlijk uit, ondanks dat ik geen vlees en vis eet 😉 Was het vega aanbod ook een beetje ok, of moet een vegetarier dit restaurant maar overslaan? 😉

  • Kiki
   Geplaatst op 10:36h, 13 juni Beantwoorden

   nee, ze hebben mooie gerechten voor vegetariërs.

 • Sofie Katelijne
  Geplaatst op 15:14h, 07 juni Beantwoorden

  Ik ga net als jij ooi bijzonder graag uiteten, Superleuk om af en toe eens een nieuw adresje uit te proberen 🙂

  • Kiki
   Geplaatst op 10:36h, 13 juni Beantwoorden

   onder het kopje restaurants op mijn blog, vindt je meer leuke adresjes 🙂

 • MC Kleuver
  Geplaatst op 16:17h, 07 juni Beantwoorden

  Zoals je het eten beschrijft, loopt mij het water al in de mond. Vooral dat chocoladetaartje lijkt mij erg lekker.

 • Priscilla
  Geplaatst op 10:25h, 08 juni Beantwoorden

  Wat ziet dat er goed uit allemaal zeg! Ik ben zelf niet een hele grote vleeseter.

  • Kiki
   Geplaatst op 10:35h, 13 juni Beantwoorden

   soms heb ik ook dagen dat ik lekker vega eet. Heb ik geen problemen mee, maar als ik ga uiteten wil ik wel graag een stukje vlees of vis

 • Nathalie - Volgmama
  Geplaatst op 13:26h, 08 juni Beantwoorden

  De bietencarpaccio ziet er lekker uit! Zelf kom ik eigenlijk nooit in Zeist maar wie weet.

 • tamara
  Geplaatst op 18:19h, 08 juni Beantwoorden

  Dit ziet er erg lekker uit meestal als het tegenvalt ga ik zelf niet terug maar soms geef ik het weleens een tweede kans

  • Kiki
   Geplaatst op 10:34h, 13 juni Beantwoorden

   er kan soms wat mis gaan, maar het is ook of ze het goed oplossen en dat was nu zeker het geval

 • charlotte swart
  Geplaatst op 14:44h, 13 juni Beantwoorden

  Leuk om te lezen! Ik vind het altijd jammer als je door een probleem in de keuken niet samen aan je hoofdgerecht begint. Benieuwd of het een volgende keer wel allemaal in orde is

  • Kiki
   Geplaatst op 14:49h, 13 juni Beantwoorden

   ze hebben het wel goed opgelost en dat vind ik fijn 🙂

 • Fleur
  Geplaatst op 07:26h, 14 juni Beantwoorden

  Op de foto’s ziet het er in ieder geval wel heel erg lekker uit. Jammer dat het van binnen niet helemaal gaar was

  • Kiki
   Geplaatst op 10:25h, 14 juni Beantwoorden

   ze hebben het gelukkig goed opgelost! 🙂

 • amylia
  Geplaatst op 15:49h, 14 juni Beantwoorden

  Klinkt lekker, en wat een mooie foto’s… goed gedaan!

  • Kiki
   Geplaatst op 15:15h, 15 juni Beantwoorden

   dank je wel voor het compliment!

 • Kaylee
  Geplaatst op 10:52h, 16 juni Beantwoorden

  Ziet er enorm lekker uit! Hoe ziet het restaurant er zelf uit? 🙂

  • Kiki
   Geplaatst op 13:10h, 16 juni Beantwoorden

   het zit in een oude azijnmakerij en ze hebben veel oude elementen bewaard

Geef een reactie