push-up bh

Push-up bh: de hoogte in met die tetten!

Ik heb geen grote voorgevel. Alles behalve. Gelukkig heb ik sinds een jaartje of 10 wat meer gekregen van onze lieve heer, maar voor die tijd heb ik echt achter in de rij gestaan toen dikke tetten werden uitgedeeld. Twee ruggen had ik, wat ik nog steeds wel eens gekscherend zeg. Een goede push-up bh was en is voor mij dus wel belangrijk.

Geinig bh verhaaltje vooraf.

Even een geinig verhaaltje vooraf. Van mijn lieve mams had ik (toen ik nog jong, hip en strak was en zonder tetten) een push-up bh gekregen waarbij je met een soort van pompje, de vulling kon oppompen naar de gewenste ‘dikte’. Super ding, want ik had echt een behoorlijke voorgevel. Ik vol trots in een strak shirtje naar de disco (ja, toen heette het nog disco, nu ga je naar een club, i know). Ik was helemaal in mijn sas, tot het moment dat ik er achter kwam dat 1 vulling leeg was gelopen (ventieltje niet goed dicht gedaan). Stond ik daar met 1 tet cup B en de andere tet cup rug. Je begrijpt natuurlijk wel dat ik dat ding nooit meer heb aan durven doen.

Waar koop je push-up bh’s?

Een site waar je alles kunt vinden op het gebied van nachtkleding, swimwear en lingerie is LASCANA ! Je hebt al eerder kunnen lezen in een artikel op mijn blog, over de ruime keuze corrigerende swimwear dat ze hebben. Ideaal voor het “Rubens” figuur dat ik heb. Maar nu ga ik mij verdiepen in het assortiment: push-up bh’s.

Meer of minder?

Vroeger wilde ik echt meer. Ik heb zelfs overwogen om een borstvergroting te ondergaan, want die twee ruggen ben je op een gegeven moment echt wel zat. Ik schaamde mij en droeg nooit echt iets bloots of straks. Bikini’s vond ik al helemaal een ramp. De uitkomst was dus de push-up bh. Helaas had je toen ter tijd nog niet echt veel keus, want de push-up bh is ontworpen in de jaren ’60. Pas in 1994 werd het populair. De keuze die ik had, was niet reuze. Zwart, wit of nude en als je geluk had zat er wat kant aan.

lascana push up bh

Gelukkig heb je vandaag de dag dus een zeer ruime keuze aan push-up bh’s en zijn ze in alle kleuren, maten en variaties te vinden, zelfs voor de kerst heb je een bh!

lascana

Mijn favorieten.

Ik ben enorm blij dat er nu zo veel keus is. Wat ik wel merk is dat ik toch bij de ‘neutrale’ kleuren blijf zoals zwart, wit en nude. Dit combineert fijn met mijn kleding en ik ben altijd bang dat er iets doorschijnt etc. (call me old fashioned). Maar ik vind wel leuk als er werkje of accentje op zit. Ik heb even wat favorieten van mij op een rijtje gezet.

push-up bh

Ze hebben zelfs strapless push-up! En die zwarte met die mooie voorkant mag natuurlijk iets gezien worden, net als die roze. Die bandjes van de andere zwarte vind ik erg chique. Al met al erg mooie modellen, veel beter dan 23 jaar geleden!

Dragen jullie push-up of zijn jullie gezegend met een wat grotere voorgevel?
38 Reactie's
 • Leslie
  Geplaatst op 18:00h, 10 juni Beantwoorden

  Hier geen push-up, ik ben gezegend (of gekweld, afhankelijk van hoe je het bekijkt) met een redelijke maat van mezelf.

 • Lodi
  Geplaatst op 18:03h, 10 juni Beantwoorden

  Hier ook achter aan gestaan toen de borsten werden uitgedeeld: 🙂 en nog eens 2x borstvoeding daarbij, theezakjes zijn het haha maar goed met een goed passende bh maak ik er nog wel wat van. Push up heb ik nooit gehad, wel met beugel en een bh is ook wat voorgevormd dat vind ik mooi onder een strak shirt. En wat een verhaal trouwens in de disco, ik snap dat je die niet meer aan deed.

  • Kiki
   Geplaatst op 21:59h, 10 juni Beantwoorden

   ja, die ligt nu op een grote hoop ergens onderop een vuilnisbult denk ik 😉

 • rachel
  Geplaatst op 18:18h, 10 juni Beantwoorden

  ik heb ze vroeger wel altijd gedragen omdat ik ze fijn vond zitten ! heb nu gewoon een topje aan

  • Kiki
   Geplaatst op 21:58h, 10 juni Beantwoorden

   als ik alleen een topje draag heb ik weer twee ruggen 🙂 bij mij moet er wel wat vulling in zitten

  • Frederique
   Geplaatst op 23:02h, 10 juni Beantwoorden

   Haha wat grappig met zo’n pompje maar inderdaad niet handig als het leegloopt. Ik draag geen push ups, ik heb sowieso een hekel aan bhs haha

   • Kiki
    Geplaatst op 17:11h, 11 juni Beantwoorden

    nee, was inderdaad niet handig 😉

 • Krystle/Batboy
  Geplaatst op 22:23h, 10 juni Beantwoorden

  Nou, gezegend wil ik het niet noemen hoor haha had graag iets minder willen hebben. Een push-up voor mij niet nodig, dan hangen ze onder mijn kin 😉

  • Kiki
   Geplaatst op 17:12h, 11 juni Beantwoorden

   te veel is ook vervelend. kende vroeger iemand en die had enorm veel last van haar rug. dat is natuurlijk ook niet fijn.

 • Merel | De Mamagids
  Geplaatst op 06:26h, 11 juni Beantwoorden

  Hier een grote voorgevel dus geen push-up, wel vaak een model waardoor ze mooier uitkomen. Maar vind deze erg mooi, vooral zo eentje met details op de rug

 • Nicole Orriëns
  Geplaatst op 07:02h, 11 juni Beantwoorden

  Ik heb ook niet zoveel ‘hout voor de deur,’ en heb een bescheiden b-cup. Push-up draag ik eigenlijk nooit.

 • Caroline
  Geplaatst op 08:06h, 11 juni Beantwoorden

  Hier is moeder natuur ook niet royaal geweest in het uitdelen van een gezegende boezem. De push-ups zijn zeker een uitkomst maar ik ben al jaren fan van de bralettes zonder irritante beugels en vullingen. Beeldschoon en fijntjes om te zien. En te dragen.

  • Kiki
   Geplaatst op 17:10h, 11 juni Beantwoorden

   als ik dat draag heb ik echt weer twee ruggen

 • Linda Meester
  Geplaatst op 11:42h, 11 juni Beantwoorden

  push up is soms met een grote maat ook fijn. ik draag beide

  • Kiki
   Geplaatst op 17:08h, 11 juni Beantwoorden

   krijg je een mooi decolette van

 • Eliane
  Geplaatst op 15:50h, 11 juni Beantwoorden

  Haha, geen push -up maar ook niet perse gezegd geloof ik. Hoor bij de middenmoot. en die is prima 😉

 • girls-things
  Geplaatst op 19:02h, 11 juni Beantwoorden

  Ja ik draag ook vaak push up. Helaas heb ik ook geen grote voorgevel. Ik heb zeker wat leuke push up bh’s.

  • Kiki
   Geplaatst op 17:00h, 16 juni Beantwoorden

   we hebben nu gelukkig de keus 🙂

 • Desi
  Geplaatst op 14:52h, 12 juni Beantwoorden

  Wat grappig, ik heb zelf een behoorlijk grote cupmaat en ben altijd jaloers op dames met wat minder.
  Hier dus ook geen push-up, maar een goede stevige bh is wel altijd erg belangrijk.

 • Aya
  Geplaatst op 22:00h, 12 juni Beantwoorden

  Nou nee ik heb bijna niets helaas. Dus een push up bh is voor mij een ideale oplossing.

  • Kiki
   Geplaatst op 16:59h, 16 juni Beantwoorden

   en gelukkig hebben ze het nu 😉

 • Manon/Hey Frits
  Geplaatst op 11:19h, 13 juni Beantwoorden

  Klein maar fijn. Vroeger droeg ik wel push-up om m’n kleine cup groter te laten lijken, maar ik vind het eigenlijk helemaal niet lekker zitten en het boeit me nu ook echt niet meer. Heb zelfs bh’s zonder beugels en maar een heel klein beetje gevormd, en dat zit heerlijk haha.

 • Jouvence
  Geplaatst op 13:24h, 15 juni Beantwoorden

  Ik gebruik met veel plezier push up bh’s 😀 Mijn favoriet is een voorgevormde maximizer beugel bh van de Hunkemöller, laat ze twee cupmaten groter lijken.

  • Kiki
   Geplaatst op 16:59h, 16 juni Beantwoorden

   die heb ik ook een tijd geleden gehad, vond het toch iets to much worden 😉

 • Renata Feyen
  Geplaatst op 14:26h, 26 juli Beantwoorden

  Wat een leuke opties allemaal – ik zou het niet dragen, maar ik vind die rode met witte versiering wel heel erg romantisch 🙂

 • Suzanne
  Geplaatst op 22:41h, 29 juli Beantwoorden

  Hihi, geweldige anekdote! Ik wil zo’n push-up ineens ook weleens proberen. Benieuwd naar het effect (en of het wel voldoende comfortabel is). Leuk om te zien dat er zoveel opties zijn!

 • Body: een sexy en fashionable rompertje voor volwassenen!
  Geplaatst op 09:14h, 08 december Beantwoorden

  […] soort van romper voor volwassenen zeg ik altijd maar. De meeste body’s hebben een ingebouwde bh en hebben een corrigerende werking op de buik. Ook zijn er body’s die je rug verstevigen, […]

 • Welke soorten bh's zijn er en waar dienen ze voor?
  Geplaatst op 13:30h, 12 april Beantwoorden

  […] zijn. Je hebt ook een maximizer variant, waarbij er extra vulling in de zijkanten zit voor nog meer push-up […]

Geef een reactie