Somnox Slaaprobot

Somnox Slaaprobot: mijn nieuwe slaapbuddy?

Ik slaap de laatste tijd erg licht en ik word niet uitgerust wakker. Om ‘moe’ van te worden. Ik heb al verschillende dingen geprobeerd, waaronder melatonine, goede nachtrust thee, geen mobiel een half uur voor naar bed gaan en een warme douche, maar niets hielp. Het kan natuurlijk door dat k.t corona komen, maar dat neemt niet weg dat ik er flink van baal. Op zoek naar een oplossing en ik heb misschien mijn slaapbuddy gevonden!

Wat is Somnox?

Het is het jaar 2015 wanneer 4 robotica-ingenieurs een oplossing zochten voor het slaaptekort of slaapprobleem van (in eerste instantie) familie en vrienden. Nadat ze een prototype hadden ontwikkeld, kregen ze van meer mensen het verzoek om dit product uit te proberen en hebben toen een Kickstarter gelanceerd. Ze hadden een hit te pakken en besloten om met, het welbekende matrassenmerk, Auping te gaan samen werken. Begin 2019 werd de eerste Somnox Slaaprobot op de markt gebracht. Hun missie (and i quote):

“De superkracht van slaap op natuurlijke wijze voor iedereen toegankelijk maken”.

Somnox

Wat doet de Slaaprobot?

De Slaaprobot vertraagd eigenlijk jouw ademhaling door dit te stimuleren. Het is namelijk bewezen dat je ademhaling zich aanpast wanneer je contact hebt met een ander ademhalingspatroon. Pieker je veel? Dan is de slaaprobot ook een uitkomst, want je richt jouw gedachten op dit apparaat, waardoor je minder zult piekeren en minder stress zult hebben. Je kunt dit versterken door als extra optie, geluiden te gebruiken die voorgeprogrammeerd zijn.

Het geeft je dus een rustiger gevoel, je valt beter en sneller in slaap en je slaapt langer. De slaaprobot geeft je ook nog eens geborgenheid, een soort van pluche knuffel voor een kind in bed. Dit is de ‘volwassen’ variant. Daarnaast kun je alles vastleggen en personaliseren in de app die je kunt downloaden.

Zoals je wel in kunt denken was ik hier enorm benieuwd naar en stond dan ook te popelen toen de Somnox Slaaprobot binnen kwam.

 • Somnox Slaaprobot
 • Somnox Slaaprobot
 • Somnox Slaaprobot

Installeren.

Toen ik het binnen kreeg moest hij eerst aan de oplader. In de tussentijd ben ik mij even gaan inlezen. Ik verwachtte een enorm moeilijke procedure, maar niets was minder waar. Nadat ik de app had geïnstalleerd, was het een kwestie van instellen (erg simpel en snel), op de aan-knop drukken en slapen maar.

Music Maestro.

De eerste nacht wilde ik gelijk een geluid/muziekje erbij opzetten, om lekker te ontspannen. In de app kun je kiezen uit verschillende geluiden zoals o.a. calm sky, dreamy ocean, forest birds, rain, thunder en whales. Ik kon niet kiezen en heb gekozen voor thunder. Wel iets anders dan ik had verwacht. Geen donder en gerommel, maar rustgevende ‘muziek’. Helaas is dit niets voor mij als ik wil gaan slapen. Ik wil het graag ‘oorverdovend’ stil hebben en op de een of andere manier was ook de rustgevende muziek te veel.

 • Somnox Slaaprobot
 • Somnox Slaaprobot
 • Somnox Slaaprobot

Ook hebben ze de optie om ‘White noise’ en ‘Pink noise’ te programmeren als “geluid”. Wat dat precies is lees je in dit artikel.

Ik heb het daarna wel geprobeerd om overdag te ‘ontspannen’ met de Slaaprobot. Lekker op de bank liggen, Somnox aan, ‘muziekje’ op en ontspannen maar en dat werkte!

Slaap ik nu beter?

Het is nu twee weken geleden dat ik de Slaaprobot ben gaan testen. Ik moest er in het begin aan wennen, maar ik merk dat ik nu sneller in slaap val. Ik slaap ook dieper en vaster. Niet meer zo onrustig als voorheen. En het voornaamste: ik word uitgerust wakker. Wat ben ik daar blij mee, wat een verademing! Ik stond er enorm sceptisch tegenover, maar ik moet heel eerlijk bekennen dat dit echt werkt. Ik heb mijn nieuwe slaapbuddy gevonden en ben echt heel erg tevreden.

Nadelen Somnox.

Heb ik eigenlijk ook nog wat aan te merken op de Somnox Slaaprobot? Ja. Ik vind hem namelijk best wel aan de zware kant. Ik had verwacht dat hij wat lichter zou zijn. Ook is hij best prijzig, namelijk €599, maar ik zeg er wel bij: slaap is enorm belangrijk. Je gemoedstoestand en gezondheid hangen hiervan af. Als je slecht slaapt, is dit een investering in je lichaam, geest en je gezondheid en wat is dan €599?! (Bestellen? Lees snel verder na het informatiefilmpje).

Ik vertel jullie in dit filmpje wat ik nou precies vind van de Somnox Slaaprobot:

Bestellen.

Ik heb nog wel een tip voor je: je kan misschien €150 terug krijgen van jouw zorgverzekering (ONVZ Extrafit heeft het al in het pakket). Daarnaast kun je hem 30 nachten testen. Niet goed, geld terug! Je kunt hem ook een week testen, ga dan naar een Auping dealer of huur hem via Medipoint. Ik zou zeggen, doe er je voordeel mee en bestel hem via deze link en wordt uitgerust wakker! Welterusten.

Ken jij de Somnox Slaaprobot al en zou jij dit aanschaffen?
Tags:
34 Reactie's
 • Mieke weijers
  Geplaatst op 20:15h, 08 juni Beantwoorden

  Lijkt mij idd heerlijk om eens goed door te slapen. Maar de robot is behoorlijk prijzig dus daar moet ik nog wel een “figuurlijk” nachtje over slapen🥴😴

  • Kiki
   Geplaatst op 16:06h, 09 juni Beantwoorden

   hahaha, ‘figuurlijk’nachtje over slapen 😉

 • Joanne
  Geplaatst op 20:40h, 08 juni Beantwoorden

  Ik had er nog nooit van gehoord! Fijn dat het voor je werkt. Ik blijf liever bij een normaal kussen 🙂

  • Kiki
   Geplaatst op 16:06h, 09 juni Beantwoorden

   het werkt voor mij, ook al had ik dat niet verwacht

   • Linda
    Geplaatst op 21:58h, 09 juni Beantwoorden

    Ik slaap ook licht en onrustig en gebruik een zenmatje. Even wennen maar ik slaap beter.

    • Kiki
     Geplaatst op 22:03h, 10 juni Beantwoorden

     oh, dat ken ik nog niet. super fijn dat het helpt

 • Lodi
  Geplaatst op 20:40h, 08 juni Beantwoorden

  Het is zeker prijzig maar goed slapen is wel heel erg fijn en als dat hier mee lukt, dan kan het zeker waard zijn. ik wil ook altijd stilte in mijn slaapkamer zou ook geen muziek moeten hebben.

 • rachel
  Geplaatst op 21:04h, 08 juni Beantwoorden

  ik ken het niet en zou het ook niet aanschaffen. ik slaap sowieso al niet en denk ook niet dat dit schatje van 599 euries mij daar bij gaat helpen haha. maar misschien hebben andere er wel baat bij 😀

  • Kiki
   Geplaatst op 16:05h, 09 juni Beantwoorden

   oh, wat naar dat je slecht slaapt!! ik moet eerlijk zeggen dat ik er ook sceptisch tegen over stond, maar ik ben er op terug gekomen en het werkt. ik kan de dag weer aan en dat is mij wel wat waard.

 • Merel | De Mamagids
  Geplaatst op 22:10h, 08 juni Beantwoorden

  Nee ik kende m eigenlijk nog niet maar wel interessant. Klinkt echt heel fijn. Tijdje geleden sliep ons jongste neefje hier (baby) en hij had ook slaapgeluidjes. Nou ik sliep als een roos haha! Ondanks dat ik ook van stilte hou. Dus het is de overweging waard, lees ik wel. Ga hem in gedachten houden.

  • Kiki
   Geplaatst op 16:04h, 09 juni Beantwoorden

   zeker doen. het kost wat geld, maar slaap is enorm belangrijk, dat is het echt zeker waard

 • Marijke
  Geplaatst op 23:52h, 08 juni Beantwoorden

  Wel erg duur inderdaad. Maar ik kan me wel voorstellen dat je er echt baat bij kan hebben.

  Hoop dat je hoe dan ook beter gaat slapen vanaf nu, met of zonder dit nieuwe vriendje

  • Kiki
   Geplaatst op 16:03h, 09 juni Beantwoorden

   het helpt mij enorm gelukkig. ik kan de dag weer aan

 • Sherry
  Geplaatst op 00:44h, 09 juni Beantwoorden

  Wat lijkt dit mij heel handig. Ik wil ook zo een slaaptablet. Helaas is het te duur.

  • Kiki
   Geplaatst op 15:50h, 09 juni Beantwoorden

   het is ook echt een uitkomst. ja, het is prijzig, maar slecht slapen heeft op den duur ook zo z’n prijs helaas 🙁

 • Frederique
  Geplaatst op 07:49h, 09 juni Beantwoorden

  Oh wat fijn die muziekjes, een muziekje helpt mij altijd wel slapen. Behalve afgelopen nacht, ik ben welgeteld 7 keer wakkergeworden. Ik ben nu kapot en moet zo werken. Had ik zo n robot maar gehad. Al denk ik dat de prijs me wel weer wakker zou houden haha

  • Kiki
   Geplaatst op 15:37h, 09 juni Beantwoorden

   wauw, dat is balen zeg! ja, de prijs is behoorlijk, maar slaap is ook erg belangrijk

 • Henna
  Geplaatst op 15:36h, 09 juni Beantwoorden

  Interessant zo een Slaaprobot, ik ken het helemaal niet. Zelf geloof ik dat als je niet kan slapen dit te maken heeft met of stress/onverwerkte gebeurtenissen of vitamines/mineralen tekort. Indien dit op orde is zal je ook heerlijk slapen.
  In de tussentijd is dit wel een hele fijne ding zo een slaaprobot om toch wel in slaap te kunnen komen.

  • Kiki
   Geplaatst op 16:24h, 09 juni Beantwoorden

   ja, inderdaad. de slaaprobot neemt je stress ook weg, dus dat is ook erg fijn

 • Leslie
  Geplaatst op 21:49h, 09 juni Beantwoorden

  Slaapproblemen, daar heb ik hier in huis ook last van. Niet ik, maar mijn jongste zoon. Momenteel krijgt hij melatonine en dat lijkt te werken, maar ik hou dit zeker in gedachten als aanvulling of indien melatonine toch niet meer lijkt te werken

  • Kiki
   Geplaatst op 22:06h, 10 juni Beantwoorden

   mocht je het overwegen: als het niet werkt, krijg je je geld na 30 dagen terug. mocht je willen bestellen, kun je via mijn link in het artikel bestellen, dat zou fijn zijn. succes

 • Marsha
  Geplaatst op 21:55h, 09 juni Beantwoorden

  Dit zou ik echt graag een keer willen proberen, maar toch twijfel ik of het wel zou werken. Ik heb al zoveel dingen in mijn leven geprobeerd om beter te kunnen slapen. Maar tot nu toe nog geen oplossing gevonden.

  • Kiki
   Geplaatst op 22:04h, 10 juni Beantwoorden

   als het niet werkt, krijg je je geld na 30 dagen terug, dus misschien is het te overwegen?

 • Nathalie
  Geplaatst op 06:49h, 10 juni Beantwoorden

  Wat een handig ding. Ik slaap zelf ook heel bagger maar omdat ie zo duur is ga ik eerst opzoek naar meer reviews om ook ervaringen van anderen te lezen.

  • Kiki
   Geplaatst op 22:03h, 10 juni Beantwoorden

   kan mij voorstellen dat je meer info eerst wilt. het is ook een flinke uitgave in 1 keer. mocht je willen bestellen, kun je via mijn link in het artikel bestellen, dat zou fijn zijn. succes

  • Kiki
   Geplaatst op 22:04h, 10 juni Beantwoorden

   oh en als het niet werkt, krijg je je geld na 30 dagen terug, dus misschien is het te overwegen?

 • Krystle/Batboy
  Geplaatst op 08:44h, 10 juni Beantwoorden

  Wat fijn zeg dat je nu beter slaapt! Met muziek oid kan ik ook niet slapen, het moet helemaal stil zijn.

  Die slaaprobot is mij te duur, daar zou ik pas echt wakker van liggen 😉

  • Kiki
   Geplaatst op 22:01h, 10 juni Beantwoorden

   kan ik mij voorstellen dat je het te duur vindt, maar geen slaap is op den duur funest voor je gezondheid helaas. als dit helpt, zou ik er wel even voor willen sparen

 • Nicole Orriëns
  Geplaatst op 14:01h, 10 juni Beantwoorden

  Fijn dat hij werkt bij jou! Het bedrag vind ik enorm hoog, maar als hij werkt kan ik me voorstellen dat sommige mensen dit er best voor overheen hebben.

  • Kiki
   Geplaatst op 22:00h, 10 juni Beantwoorden

   kan mij voorstellen dat je schrikt van het bedrag ja

 • Manon/Hey Frits
  Geplaatst op 11:26h, 11 juni Beantwoorden

  Ik heb dit eens op tv gezien geloof ik, ze gingen allerlei dingen testen die zouden kunnen helpen om beter te slapen. Dit leek de oplossing, maar bleek het in dat programma ook totaal niet te zijn, en veel te duur. Gelukkig slaap ik goed, maar mijn vriend is al jaren op zoek naar de oplossing want hij is een hele slechte slaper helaas.

  • Kiki
   Geplaatst op 17:09h, 11 juni Beantwoorden

   bij mij werkte het wel. je kunt het altijd 30 dagen proberen, niet goed = geld terug

 • Renata Feyen
  Geplaatst op 18:38h, 25 augustus Beantwoorden

  Een slaaprobot daar wist ik niks van dat zoiets bestond – bij mij moet het ook muisstil zijn in de kamer om in te kunnen slapen 🙂

Geef een reactie