rice up rijstwater

Rice Up: rijstwater voor je haren. Yes or no?

Jullie hebben misschien al vaker kunnen lezen dat ik natuurlijke krullen heb, enorm blij mee. Maar mijn god, wat heeft het veel onderhoud nodig. Nu ben ik iets nieuws tegen gekomen waar ik wel heel erg nieuwsgierig naar was geworden: rijstwater van Rice Up. Ik ben het gaan testen, maar nu is de vraag: is het wat?

Wat is Rice Up?

Nathalie Amado is in 2016 dit concept gestart. Nadat ze lang strubbelde met haar haar, was ze er klaar mee en wilde ze af van het straffe regime van het verzorgen van haar haar. Daarnaast snakte ze er naar om haar haar weer te laten groeien na het kort te hebben gewiekt. zo kwam ze achter het geheim van de vrouwen in Huanglo (ook bekend als langharige vrouwen) in China: rijstwater.

rice up rijstwater

Dit wondermiddel zorgde ervoor dat haar haren sneller begonnen te groeien, het zachter werd en dat haar krullen meer definitie kregen. Door het rijstwater is ze letterlijk weer opgebloeid! Ze besloot dat ze haar verhaal en dit geweldige product met de wereld wilde delen. Dat is hoe Rice Up is geboren! Een product gemaakt met liefde, passie en rijst.

Rijstwater?

Dit is natuurlijk niet ‘gewoon’ rijstwater, maar gefermenteerd rijstwater. Dit betekent dat de koolhydraten zijn omgezet naar een zuur met als voordelen: haarverdikking, versterking en groei, verbetering van de elasticiteit en kruldefinitie. Dit product bevat proteïnen, dus luister goed naar je haar wat het nodig heeft. De een is gebaat bij een behandeling elke week, de ander om de week etc. Gebruik na de behandeling van rijstwater altijd een moisturizer om een goede balans te houden.

3 varianten.

Het rijstwater is er in 3 varianten:

 • Pepermunt: ontstekingsremmend, reinigend en kalmerend
 • Lavendel: speciaal ontwikkeld als je last hebt van roos en haarverlies.
 • Rozemarijn: gaat dunner wordend haar tegen.
rice up rijstwater

Conclusie Rice Up rijstwater.

Ik kreeg de flessen binnen, ze moeten gelijk in de vriezer, want ze zijn niet lang houdbaar. Één fles eruit gelaten om diezelfde dag te testen. Eerst mijn haar goed gewassen en daarna de rijstwater aangebracht. Was wel ff wennen, omdat het koud aanvoelde. Komt natuurlijk net uit de koelkast. Dit laat je 15 tot 20 minuten intrekken om het daarna goed uit te spoelen en de rest van je routine oppakken.

Welke variant vond ik fijn?

De eerste keer heb ik de pepermunt variant gebruikt. Dit voelde fris aan. Let hierbij wel op dat je het niet in je ogen krijgt, dat prikt een beetje door de pepermunt olie dat erin zit. Mijn haar voelde fijn, fris en verzorgt aan. De tweede keer (een week later) heb ik de lavendel getest. Een erg aangename geur en mijn haar werd er zacht van. Het glansde meer en mijn krullen kon ik beter in model brengen. De laatste week heb ik de rozemarijn geprobeerd. Ik moet heel eerlijk bekennen dat ik van deze variant het minste merkte. Het rook lekker, maar ik had minder resultaat helaas. Misschien was deze variant niet voor mijn haar bestemd.

Kortingscode.

Koop nu Rice Up rijstwater met 10% korting met de code: Kiki10. Deze code is geldig tot 6-11-2020. Voor een losse fles betaal je €6,95, maar ze hebben ook meerdere pakketten waarbij je voordeliger uit bent.

Kennen jullie rijstwater al?
21 Reactie's
 • Marguerita
  Geplaatst op 19:25h, 27 oktober Beantwoorden

  Wat een bijzonder product, mooi dat je erover vertelt!

 • Caroline
  Geplaatst op 07:19h, 28 oktober Beantwoorden

  Zo wat leuk zeg, hier had ik nog niet van gehoord, ik ben dol op innovatieve producten en dit lijkt me zeker de moeite waard.

 • Nicole Orriëns
  Geplaatst op 14:20h, 28 oktober Beantwoorden

  Wat een bijzonder concept, rijstwater voor je haar! Het lijkt me inderdaad heel koud voelen.

 • Jouvence
  Geplaatst op 18:08h, 28 oktober Beantwoorden

  Ik heb nog nooit gehoord van rijstwater gebruiken voor je haren, weer wat geleerd!

 • rachel
  Geplaatst op 10:12h, 29 oktober Beantwoorden

  ik heb er nog nooit van gehoord ook niet van mijn nichtje die kapster is! het klinkt verder wel als een goed product maar of ik het zal gebruiken ….dat weet ik nog niet

  • Kiki
   Geplaatst op 16:57h, 03 november Beantwoorden

   misschien een keer proberen?

 • girls-things
  Geplaatst op 16:51h, 29 oktober Beantwoorden

  Wat apart zeg, had hier nog nooit van gehoord. Wat fijn dat het werk.

 • Simone
  Geplaatst op 17:55h, 29 oktober Beantwoorden

  Dit lijkt me echt heel apart. Wel mooi uitgelegd!

 • Mieke | Miek's Mind
  Geplaatst op 09:26h, 30 oktober Beantwoorden

  Ik had er nog nooit van gehoord dat je dat kunt gebruiken voor ja haren, wat leuk zeg

 • Marijke
  Geplaatst op 14:44h, 30 oktober Beantwoorden

  Geen krullen hier, maar wel heel niewsgierig. Mijn dochter is geboren met krullen, maar is ze allemaal kwijt. Niet dat ze dat zelf erg vindt, maar wie weet als ze ooit nog eens wil proberen ze terug te krijgen, dus ik slurp alle informatie op.

  • Kiki
   Geplaatst op 16:55h, 03 november Beantwoorden

   dan is dit zeker een goede optie

 • Frederique
  Geplaatst op 22:34h, 30 oktober Beantwoorden

  Klinkt interessant. Kende het helemaal niet.

  • Kiki
   Geplaatst op 16:54h, 03 november Beantwoorden

   het is een erg fijn product

 • Sherry
  Geplaatst op 19:43h, 31 oktober Beantwoorden

  Ik heb erover gehoord ban mijn oma. Nog nooit geprobeerd. Mijn oma heeft wel mooi haar.

  • Kiki
   Geplaatst op 16:54h, 03 november Beantwoorden

   wat grappig dat je oma dit kent!

 • Marsha
  Geplaatst op 20:57h, 31 oktober Beantwoorden

  Ik wist niet dat dit bestond, maar klinkt als een fijn product!

 • José
  Geplaatst op 11:56h, 04 november Beantwoorden

  Dit product is nieuw voor mij maar zal ik zeker weleens willen proberen!

 • Renata Feyen
  Geplaatst op 18:30h, 04 november Beantwoorden

  Daar had ik tot hiertoe nog niet van gehoord – best wel interessant zoiets – voor mij zou de Lavendel het best zijn 🙂

Geef een reactie