patser life

Patser Life: afvallen met een shake? Yes or no?

Ik ben al enige tijd bezig met afvallen, maar het lijkt soms op een uitzichtloze strijd. Het gaat zo moeizaam en langzaam, om soms gek van te worden. Ik ga de maaltijdshakes en fatburner van Patser Life proberen en ik vertel je alles over mijn struggels.

The struggel is real.

Ik struggel al een hele lange tijd met mijn gewicht. Ik voel mij dik, vet en lelijk. Als ik in de spiegel kijk vind ik mezelf op een zeekoe lijken. Daar wil ik vanaf. Ik weet heus wel dat goede voeding en sporten hiervoor the key zijn, maar sporten vind ik verschrikkelijk. Ik wandel veel en mijn schoonmaakdwang helpt mij om de nodige calorieën per dag te verbranden. Dus ik zit niet stil.

Voeding.

Dan kom ik bij het kopje voeding. Ook dat vind ik enorm lastig. Ik ben een enorme emotie/stress eter en daarbij komt ook nog eens dat ik een echte Bourgondiër ben. No excuses, i know, maar het is zo verdomd lastig, zeker in de Corona tijd.

Ik wil graag dus wat afvallen, ik ben al op de goede weg. Ik kom van 87,6 kilo (veuls te zwaar) en zat 1 maand terug op 83,4. Mijn streven is rond de 75 kilo, dus ik moet nog even doorzetten. Ik ben de shakes van Patser Life gaan testen, maar ben ik nog wat kilootjes kwijt?

Wat is Patser Life?

Patser Life heeft als missie om hoofwaardige, eerlijke en lekkere voedingssupplementen te produceren voor de mens die streeft naar een gezondere en betere levensstijl. Vooral het aspect ‘lekker’ vinden ze enorm belangrijk en daarom bestaan hun maaltijdshakes allemaal uit de beste ingrediënten met een lekkere smaak van bijvoorbeeld creamy vanilla, red fruits en chocolate.

Maaltijdshakes.

Bij maaltijdshakes moet ik altijd denken aan die vieze drankjes die je niet weg kunt krijgen omdat ze smaken naar oude, muffe, gedragen sokken. Daarom heb ik het eigenlijk nog nooit echt geprobeerd. Tot ik dus Patser Life tegen kwam en ik de creamy vanilla van Pommeline (ja wel, van Temptation Island) en red fruits van Milou (van hetzelfde programma) mocht testen, samen met de strawberry – kiwi fatburner van Pommeline.

 • patser life
 • patser life
 • patser life

Een fatburner heb je in pilvorm of (zoals in dit geval) in poedervorm. Het zorgt ervoor dat je hongergevoel wordt verminderd, je een energieboost krijgt en een snellere stofwisseling.

Hoe te gebruiken?

De maaltijdshake is een volwaardige maaltijdvervanger die ik ga nuttige als ontbijt, ideaal omdat ik geen tijd heb/neem om even rustig te ontbijten. Je kunt het ook als lunch – en/of dinervervanger gebruiken. Mix 85 gram met 250-300 ml water in bijvoorbeeld een shakebeker. Goed schudden zodat alle klontjes worden opgelost en je kunt het gelijk opdrinken. De fatburner mix je ook met 250 ml water. Hiervoor heb je 1 schepje nodig (7 gram) dat je ook oplost in een (shake)beker. Dit moet je 15 minuten voor het ontbijt innemen en/of 30 minuten na de lunch voor het beste resultaat.

 • ingrediënten maaltijdshake
 • ingrediënten maaltijdshake
 • ingrediënten fatburner

Resultaat ja of nee?

Als eerste wil ik even zeggen dat de smaak mij enorm heeft verbaast. Het is zowaar lekker! Net een milkshake en niet die muffe, gedragen sokken smaak (niet dat ik ooit muffe, oude, gedragen sokken op heb hoor). Ik vind persoonlijk de red fruits van Milou net wat lekkerder. Ook de verpakkingen mogen er wezen. Het geeft mij een beetje de jaren ’50 vibe, kleurrijk, vrolijk en uitnodigend.

Ten tweede, ja ik ben afgevallen. Ik zit nu op 80,9 kilo. Ik sport nog steeds niet, let wel meer op mijn eten en probeer meer water te drinken.

Conclusie Patser Life.

Ik denk dat Patser Life mij daar wel bij heeft geholpen. Ik moet er wel gelijk bij zeggen dat ik helaas weer ben begonnen met roken (door vervelende gebeurtenissen die zijn voorgevallen in de afgelopen maanden zoals het overlijden van mijn schoonvader en een auto ongeluk), Ik weet dat ik daardoor ook minder eet. Al met al ben ik wel op de goede weg. Ik ben er nog lang niet en ik heb nog even te gaan. Helaas is het vooruitzicht wel dat als ik weer ga stoppen met roken, ik weer aankom en dat boezemt mij enorme angst in. Daardoor wordt het stoppen met roken voor mij ook enorm moeilijk.

Hoe dan ook probeer ik het vol te houden om mijn streefgewicht ooit te bereiken. Ik zie mezelf nu niet meer als een zeekoe, maar als een varkentje, dus dat gaat ook de goede kant op.

Kennen jullie de maaltijdshakes van Patser Life?
19 Reactie's
 • Lindaschrijfthetop
  Geplaatst op 14:38h, 24 oktober Beantwoorden

  Volhouden dat is moeilijk . En misschien wortels pakken in plaats van lekkere tussendoortjes. Maar niks is zo moeilijk als afvallen.

  • Kiki
   Geplaatst op 17:36h, 27 oktober Beantwoorden

   het is soms best frustrerend

 • Krystle/Batboy
  Geplaatst op 17:57h, 24 oktober Beantwoorden

  Top gedaan! Ik ken ze niet, maar ooit wel eens van een ander merk geprobeerd. In het begin zal het vast pittig zijn, maar als je resultaat boekt kan je het makkelijker volhouden.

 • Linda
  Geplaatst op 23:12h, 25 oktober Beantwoorden

  Hoop voor jou dat deze lijn doorzet en je snel weer lekker in je vel komt te zitten. Zodat je weer tevreden naar jezelf kunt kijken. Dat is zo belangrijk. Want je mag er zijn zoals je bent!

  • Kiki
   Geplaatst op 17:35h, 27 oktober Beantwoorden

   dat is altijd voor mij een obstakel geweest helaas

 • Nadia
  Geplaatst op 10:33h, 26 oktober Beantwoorden

  Afvallen met shakes, ik heb het echt honderden keren gedaan. Helaas is het elke keer zo dan als ik ermee stop, ik direct weer in een jojo effect kom. Ik vind het wel heel fijn om shakes te gebruiken, maar het effect erna is niet zo fijn.

 • Nicole Orriëns
  Geplaatst op 14:22h, 28 oktober Beantwoorden

  Nee, nog nooit van gehoord. Maar ik moet zeggen dat ik niet zo gauw shakes zou gebruiken om af te vallen. Ik ga liever meer bewegen en gezonder eten.

 • Saskia
  Geplaatst op 10:48h, 30 oktober Beantwoorden

  oe oe oe, ik herken het probleem
  Ik ben echt al vaak behoorlijk at kilo’s kwijt geraakt. mijn huidige poging gaat helaas wat langzamer dan ik zou willen.
  Het eraf houden (als mede Bourgondiër ) is the key 🙂 dat is mijn grootste struggle.

  Shakes kunnen heel goed helpen bij het afvallen. Het probleem ontstaat als je terug gaat in het normale… ach je zult het wel kennen…

 • Caroline
  Geplaatst op 13:57h, 30 oktober Beantwoorden

  Ik ben meer een voorstander van duurzaam afvallen Echt afvallen met blijvend resultaat bereik je naar mijn ervaring door een vast ander eetpatroon aan te leren en die consequent toe te leren passen zodat je niet in oude eetgewoonten terugvalt. Het kauwen van eten is ook heel belangrijk om een voldaan gevoel te krijgen en beter voor je spijsvertering.

  • Kiki
   Geplaatst op 16:56h, 03 november Beantwoorden

   ik hoop dat dit ook blijvend is. anders verder kijken 🙂

 • Juliette - Strongbody.nl
  Geplaatst op 13:15h, 31 oktober Beantwoorden

  Heb je weleens over nagedacht om aan intermittent fasting te doen? Je kan redelijk blijven eten wat je wilt alleen heb je een tijdraam waarin je eet. Misschien is dit een optie voor je?

  • Kiki
   Geplaatst op 16:54h, 03 november Beantwoorden

   oh, nee daar heb ik nog niet aan gedacht, ik ga mij er eens in verdiepen

 • Marsha
  Geplaatst op 21:36h, 07 november Beantwoorden

  Wat een leuke verpakkingen zeg! Ik ben er nu eigenlijk wel benieuwd naar.

 • Simone
  Geplaatst op 13:23h, 11 november Beantwoorden

  Wat vervelend dat je je zo voelt, En ik kan me goed voorstellen dat het een struggle is en dat het een vicieuze cirkel wordt op een gegeven moment. Ik geloof erin dat het goed komt! <3

 • Ans Klijn
  Geplaatst op 11:57h, 12 januari Beantwoorden

  Ik gebruik Cambridge, zelfde idee,werkt goed,alleen moeite met water drinken,en idd,als je ermee stopt komen de kilootjes er zo weer aan

 • Mixxit: een portable blender voor onderweg, yes or no?
  Geplaatst op 12:05h, 03 maart Beantwoorden

  […] good to go. Ja, dat dacht je, want zodra je die beker openmaakt, is je lekkere sapje of smoothie warm geworden en smaakt het naar oma’s oude koekjes. Dat willen we natuurlijk niet en is de […]

Geef een reactie