mirror box wandspiegel

Smukdesign en de Mirror Box Wandspiegel van Woud.

“Schitterend Design”.

I love Design, zoals jullie denk ik inmiddels wel weten. Creativiteit, humor en originaliteit vind ik erg belangrijk in een ontwerp. Zo struin ik regelmatig het World Wide Web af naar ongekende pareltjes en zo kwam ik Smukdesign (smukdesign.nl) tegen. Maar waarom is dit nu net even anders dan al die andere “design online warenhuizen”?

Wat is Smukdesign?

Het woord ‘Smuk’ komt uit Denemarken en betekent ‘schitterend’, dus 1 + 1 = 2 en je krijgt dan: Schitterend Design. Smukdesign heeft (hoe kan het ook anders) design – verlichting en meubelen uit (voornamelijk) Scandinavië. Maar Nederland en Spanje zijn ook vertegenwoordigt. Merken als Astep, Cappellini, Northern, Oblure, Woud en Vibia passeren de revue. Regelmatig komen er nieuwe design stukken bij in dit “online designwarenhuis”, dus je kunt je blijven verrassen en verbazen over al het moois wat Smukdesign te bieden heeft.

smukdesign

Wat is Woud?

Het is Januari 2014 wanneer Mia en Torben Koed het roer omgooien na 30 jaar werkervaring in de meubelbranche. Ze beginnen het Deense merk ‘Woud‘ dat staat voor kwaliteit, perfectie en eerlijk design. Scandinavisch design ten voeten uit dus.

Mirror Box Wandspiegel.

1 van de Design items die Woud in zijn assortiment heeft is de Mirror Box Wandspiegel. Deze spiegel is ontworpen door Laura Bilde, een freelance ontwerpster uit Kopenhagen. Ze wordt gedreven door het gevoel wat een materiaal geeft en hoe het aanvoelt. Dit wordt ook wel ’tactiliteit’ genoemd in de architectuur. De spiegel die zij heeft ontworpen bestaat uit de spiegel zelf, die naar eigen inzicht te monteren is, op een stalen frame. Daarbij heb je verschillende bakjes, die je in het frame klikt. Ook hierbij kun je zelf bepalen hoe je het wilt hebben. De prijs is €279 voor dit fantastische design.

smukdesign

Conclusie Mirror Box Wandspiegel van Woud.

De spiegel was makkelijk in elkaar te zetten. Alleen het bevestigen aan de muur was nog wel een uitdaging. Er zaten helaas geen pluggen bij om de spiegel goed en stevig aan de muur te kunnen bevestigen met de bijgeleverde schroeven. Gelukkig had ik in mijn gereedschapskist (lees: een bak vol rommel en 1 botte schroevendraaier) nog pluggen liggen (het is een wonder!). Mijn buurvrouw lief aangekeken en met haar hulp hebben we de Mirror Box Wandspiegel bevestigd. Zo trots als een pauw was ik! Ik doop mezelf bij deze dan ook om tot Bob de Bouwer! De spiegel is echt een pronkstuk in mijn huisje geworden. Ik krijg van meerdere mensen de welbekende “oh” en “ah” te horen. Helaas kon ik geen goede foto’s maken (probeer maar eens een foto van een spiegel te maken, zonder jezelf te zien op de foto. Niet te doen!), maar gelukkig mocht ik met toestemming van Smukdesign de foto’s van de site gebruiken, zodat jullie wel een beeld hebben hoe mooi de spiegel is.

Wat vindt jij van de spiegel? 

Tags:
,
30 Reactie's
 • Tania
  Geplaatst op 14:22h, 19 december Beantwoorden

  Wauw die is indd prachtig. Jammer dat het niet echt in onze badkamer past.

  • Kiki
   Geplaatst op 18:32h, 19 december Beantwoorden

   je kunt de gehele spiegel zelf “indelen” zoals je wilt.

 • nicole orriens
  Geplaatst op 15:03h, 19 december Beantwoorden

  Oeh, ik schrik terug voor de prijs. Het is een mooie spiegel, absoluut. Maar ik vind hem wel wat te duur.

  • Kiki
   Geplaatst op 18:32h, 19 december Beantwoorden

   dat kan ik mij voorstellen. Design is nu helaas soms wat duurder, maar dan heb je ook wat 😉

 • Mieke | mieksmind
  Geplaatst op 20:20h, 19 december Beantwoorden

  ja zeker een mooie spiegel, ik vind hem alleen echt veel te duur,

  • Kiki
   Geplaatst op 11:29h, 20 december Beantwoorden

   dat kan ik mij voorstellen. Helaas is design nu eenmaal wat duurder.

 • priscilla
  Geplaatst op 21:06h, 19 december Beantwoorden

  Wauw, dat ziet er erg mooi uit! Bij ons past het niet qua stijl.

  • Kiki
   Geplaatst op 11:28h, 20 december Beantwoorden

   hij is echt prachtig. super blij mee

 • Blog en Beauty
  Geplaatst op 08:08h, 20 december Beantwoorden

  Oh wow wat een mooi design! Van dit soort dingen hou ik echt.

  • Kiki
   Geplaatst op 11:30h, 20 december Beantwoorden

   hij is prachtig he! Ik ben er ook zo blij mee. Echt een eyecatcher

 • Nadia
  Geplaatst op 10:39h, 21 december Beantwoorden

  Ziet er gelikt uit! Het is niet zo mijn ding qua stijl, maar het totaal plaatje vind ik wel mooi.

  • Kiki
   Geplaatst op 13:01h, 22 december Beantwoorden

   je moet het een beetje aankleden en dan is het nog mooier

 • Sherry
  Geplaatst op 10:54h, 21 december Beantwoorden

  Wat een mooie spiegel. Ik zou hem graag willen hebben.

  • Kiki
   Geplaatst op 12:38h, 22 december Beantwoorden

   je kunt hem zelf “samenstellen”

 • Sherry
  Geplaatst op 10:55h, 21 december Beantwoorden

  Wat een mooie spiegel. Ik zou hem graag willen hebben.

 • Renata Feyen
  Geplaatst op 15:35h, 21 december Beantwoorden

  Ja dat heeft wel iets – best mooi 🙂

 • Joanne
  Geplaatst op 19:41h, 21 december Beantwoorden

  Dat is inderdaad een heel mooi design. Gaaf! Jammer dat de prijs vrij hoog ligt.

  • Kiki
   Geplaatst op 12:32h, 22 december Beantwoorden

   tja, design is soms helaas wat duurder dan een “normaal” product, maar dan heb je ook wel een echte eyecatcher 🙂

 • Silkeblogs
  Geplaatst op 09:57h, 22 december Beantwoorden

  Amai, da’s echt zo mooi! Dit komt op mijn lijstje voor als ik ga samenwonen met mijn vriendje =D

  • Kiki
   Geplaatst op 12:28h, 22 december Beantwoorden

   je zult er echt veel plezier van hebben 🙂

 • Kimberley
  Geplaatst op 16:19h, 22 december Beantwoorden

  Als ik de badkamer ga verbouwen, zal die spiegel met wandrek goed passen! Ik vind hem echt heel mooi!

 • tamara
  Geplaatst op 12:21h, 24 december Beantwoorden

  Ziet er erg mooi uit, mooi strak ook hou ik wel van geeft een opgeruimd gevoel

  • Kiki
   Geplaatst op 16:57h, 24 december Beantwoorden

   en dat is zo fijn! wordt je zelf ook opgeruimd van 🙂

 • MC Kleuver
  Geplaatst op 14:22h, 24 december Beantwoorden

  Leuk concept en ik denk dat je steeds je ogen uitkijkt. Leuk dat er zoveel merken en daarmee ook stijlen zijn vertegenwoordigd.

  • Kiki
   Geplaatst op 16:55h, 24 december Beantwoorden

   ja, inderdaad. Je kijkt je ogen uit

 • Sofie Vanden broeck
  Geplaatst op 16:59h, 24 december Beantwoorden

  Wauw, heel mooi zeg! Past perfect binnen mijn Scandinavische smaak 🙂

  • Kiki
   Geplaatst op 17:42h, 24 december Beantwoorden

   je kunt hem ook nog zelf helemaal indelen. super handig!

Geef een reactie