klussen en verbouwen

Verbouwen en klussen. Wat heb ik daar een hekel aan!

Klustijger.

Ik ben alles behalve een klustijger. Ik heb echt 2 linkerhanden. Nou ja, misschien heb ik ook wel twee rechterhanden of eigenlijk heb ik helemaal geen ‘klus’handen. Ik vind het gewoonweg een regelrechte hel dat verbouwen en klussen.

Mijn gereedschapskist.

Ik heb een enorm uitgebreide gereedschapskist (lees: een mand vol zooi met 1 botte schroevendraaier en 2 verdwaalde pluggen), die ik dan ook regelmatig gebruik. NOT! Voor mij moet alles zo makkelijk mogelijk gaan en zijn. Ik weet de stelregel wel: “meten is weten”, maar dit duurt voor mij gewoon weg te lang en dus ga ik vaak op mijn gevoel af wat weer uitloopt in chaos, een schreeuwende vriend en een in elkaar gezet kastje wat meer lijkt op een wipwap. Soms vragen vrienden mij om te helpen met klussen. Dit doe ik uiteraard omdat ik nu eenmaal een behulpzaam persoon ben, maar je kunt mij beter vragen om de versnaperingen te regelen en de echte vaklui te voorzien van het nodige vocht. Dan maak ik mij nog op een goede manier nuttig.

Onvoorziene kosten.

Ik woon (nog) in een klein huurappartementje waarbij ik voor reparatiezaken de woningbouw bel en er een vakman komt kijken naar mijn lekkende kraan. Ideaal. Ik hoor ook vaak van vrienden die een huis hebben gekocht dat ze voor onvoorziene tegenslagen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan asbest dat je in een keer tegenkomt op zolder of een dak dat toch minder is dan je had gedacht. Ik zou dan echt enorm in de stress schieten. Niet alleen door de kosten die gaan komen maar zeker ook het werk dat er weer bij komt kijken. Natuurlijk moet je voor sommige klussen, vakmensen inschakelen en daar valt asbest verwijderen en een dak repareren natuurlijk ook onder. Dat dan weer wel, maar ja, je hebt dan natuurlijk daarna nog bijkomende klusjes. The horror.

verbouwen en klussen

Conclusie.

Ik weet het wel: voorlopig blijf ik nog lekker even in mijn knusse kleine huurappartementje zitten en als ik een reparatie heb, bel ik gewoon even de woningbouw. Simpeler kan je het niet hebben. Mijn botte schroevendraaier bewaar ik dan voor het echte kluswerk zoals een schroef in mijn muur draaien!

Ben jij een klustijger? Houd jij wel van verbouwen en klussen?

22 Reactie's
 • Mieke Weijers
  Geplaatst op 11:56h, 20 december Beantwoorden

  Ik ben het helemaal met je eens.!! Een verbouwing kan een goed huwelijk kapot maken vind het vreselijk.!!! Maar soms moet je om het huis bewoonbaar te houden en dan kun je idd het beste maar vakmensen in de armen nemen.
  Groetjes Mieke

 • alexa
  Geplaatst op 13:36h, 20 december Beantwoorden

  Ergens heb je gelijk, maar aan de andere kant heeft kopen ook veel voordelen. Je kosten zijn namelijk aanzienlijk lager 🙂

 • Nicole Orriëns
  Geplaatst op 14:19h, 20 december Beantwoorden

  Nee totaaaaal niet. Ik ben ook helemaal niet handig helaas. Het ligt me ook niet. Ik moet dus ook meestal een expert inschakelen.

  • Kiki
   Geplaatst op 14:34h, 20 december Beantwoorden

   haha, ik dus ook :-O

   • Nicole Orriëns
    Geplaatst op 15:30h, 13 januari Beantwoorden

    En dan moet je ook nog net iemand vinden die een goede expert is. Dat vind ik ook niet altijd eenvoudig. Want wie is goed en betrouwbaar?

    • Kiki
     Geplaatst op 18:31h, 14 januari Beantwoorden

     daar heb je ook weer een punt. Hmmmm, het is nog niet zo makkelijk

 • Daphne - verdraaidmooi
  Geplaatst op 23:53h, 20 december Beantwoorden

  Ik kan lichamelijk gezien helaas niet klussen en dan jeuken mijn handen juist om het wel te doen.

  • Kiki
   Geplaatst op 13:02h, 22 december Beantwoorden

   dat kan ik mij goed voorstellen

 • lodi
  Geplaatst op 09:56h, 21 december Beantwoorden

  Hier is de man de klusser en wat dat heb ik altijd wel de mazzel gehad dat mijn vader dat vroeger voor me deed. Ik heb ook twee linkerhanden dus laat het graag een ander doen, ik heb andere kwaliteiten 🙂

 • Nadia
  Geplaatst op 10:27h, 21 december Beantwoorden

  Ik ben niet handig, maar al doende leert men! Huren is wat dat betreft fijner, maar door het kopen van een huis bouwen wij wel een mooi spaarpotje op 😀

 • Dhini
  Geplaatst op 16:00h, 21 december Beantwoorden

  Wij zijn niet zo handig met klussen maar zo leuk om naar andere te kijken die echt handig zijn. Alle zelf doen en het resultaat zo mooi ook nog

  • Kiki
   Geplaatst op 12:33h, 22 december Beantwoorden

   ja, inderdaad, ben ik soms best jaloers op

 • Laura
  Geplaatst op 18:09h, 23 december Beantwoorden

  Ik wou dat ik handig was. En dat mijn man ook handig was… maar helaas 🙂

  • Kiki
   Geplaatst op 18:11h, 23 december Beantwoorden

   hahaha, gelukkig is mijn vriend wel handig, maar ik heb geen geduld en hij doet alles zo precies, dat brengt ook weer struggle mee 😉

 • hippiemeisje
  Geplaatst op 13:20h, 24 december Beantwoorden

  Ik woon nu in een koophuis en dat is inderdaad een lastig iets qua reparaties tegenover toen ik nog huurde. Ik ben gelukkig wel vrij handig met gereedschap. Ik heb hier zelfs helemaal zelf en alleen een wc geïnstalleerd. Youtube leert je veel en vele filmpjes leggen echt stap voor stap uit hoe iets moet en dan is het gewoon een kwestie van durven beginnen. 😉

  • Kiki
   Geplaatst op 16:55h, 24 december Beantwoorden

   wauw, wat goed, ik ben jaloers!!!

 • Danielle
  Geplaatst op 00:51h, 25 december Beantwoorden

  Verbouwen is een ramp! Hier zitten er ook nog wat klusjes aan te komen, maar eerst sparen en tot die tijd nog even uitstellen 😉

  • Kiki
   Geplaatst op 11:21h, 27 december Beantwoorden

   daar ben ik ook altijd erg goed in: uitstellen 😉

Geef een reactie