the flying dutchman

The Flying Dutchman: Dutch Design op z’n best.

Dutch Design.

Zoals je misschien al wel weet, ben ik een groot fan van Dutch Design. designers uit ons eigen kikkerlandje mogen best wel op een voetstuk geplaatst worden, zo ook Jasmin Djerzic. Hij heeft de Flying Dutchman ontworpen, maar wat is dat eigenlijk?

Wie is Jasmin Djerzic?

Geboren in Sarajevo, Bosnië, maar gevlucht in 1992 naar Nederland voor de burgeroorlog die er woedde, heeft Jasmin al veel mee gemaakt in zijn jonge jaren. In 2011 studeerde hij af aan de kunstacademie van Breda en ging hij zijn passie voor design verder ontwikkelen onder zijn eigen label: Jasmin Djerzic. Zijn designs kenmerken zich door een unieke combinatie van speelsheid en functionaliteit. Producten met humor en alles met de hand gemaakt.

The Flying Dutchman.

Naast dat ik een groot fan ben van Dutch Design heb ik ook een zeer grote voorliefde voor gekke lampen. The Flying Dutchman (reiger) wandlamp was al lang 1 van mijn favorieten en nu mag ik hem met trots presenteren op mijn blog.

the flying dutchman

Deze lamp is gemaakt van hars en in verschillende kleuren te verkrijgen. Wit, zwart en goud. De lamp wordt geleverd met een stekker en een unieke meegegoten schakelaar. Ook is er goed nagedacht over de goudkleurige kooldraadlamp die wordt meegeleverd. Door dit accent krijgt de lamp net dat beetje extra luxe dat het verdient. De lamp is verkrijgbaar vanaf € 280.

Slaapkamer upgrade.

Al jaren staat er naast mijn bed een lelijke klein lampje. Ik ergerde mij er dood aan en wilde graag wat anders. Maar ik kon geen geschikte tafellamp vinden. Totdat ik gewoon uit mijn comfortzone ben gestapt en dacht: “he, waarom geen wandlamp?!”. Toen ik the Flying Dutchman binnen kreeg was dus al snel de beslissing gemaakt dat mijn oude tafellamp de deur uit moest en plaats moest maken voor dit geweldige exemplaar. En wat ben ik blij dat ik die keuze heb gemaakt. Hij past echt perfect boven mijn nachtkastje en heeft mijn slaapkamer een upgrade gegeven waar je u tegen zegt.

the flying dutchman

Boren maar!

Toen ik heb binnen kreeg kon ik niet wachten met instaleren, vandaar dat ik in mijn enthousiasme vergeten ben om een voorfoto te maken. Ik leende dus snel de boormachine van mijn buurman en ging aan de slag. Dit was niet ingewikkeld en na 15 minuten ‘klussen’ hing the Flying Dutchman te pronken in mijn slaapkamer. Ik was bang dat het teveel licht zou geven, maar niets is minder waar. De kooldraadlamp geeft een warm schijnsel en is niet te fel. Ideaal om voor het slapen gaan nog een boek te lezen.

34 Reactie's
 • rachel
  Geplaatst op 17:57h, 26 juli Beantwoorden

  ik vind wandlampen altijd al beter dan van die staande dingen….en ja ik heb nog staande haha.

  • Kiki
   Geplaatst op 10:54h, 01 augustus Beantwoorden

   hahaha, ik vaak ook. ik heb eigenlijk nog niet echt een leuke vloerlamp kunnen vinden

 • ingrid
  Geplaatst op 09:32h, 27 juli Beantwoorden

  ik vind m super leul, maar zou m nooit zelf ophangen. vind het meer iets voor in een hotel of zo

  • Kiki
   Geplaatst op 10:52h, 01 augustus Beantwoorden

   daar zou hij inderdaad ook goed passen ja

 • Mieke Weijers
  Geplaatst op 19:05h, 27 juli Beantwoorden

  Super leuk hoor die reiger. Ben ik gek op vogels kijken dus zou ik er s ochtends zelfs mee wakker kunnen worden👍

 • Nicole Orriëns
  Geplaatst op 06:47h, 29 juli Beantwoorden

  Oh, ik vind deze lamp geweldig! Die zou ik echt zo kopen. Ik vind hem bijzonder, grappig en nog effectief ook. Super!

  • Kiki
   Geplaatst op 10:49h, 01 augustus Beantwoorden

   ik ben ook helemaal verliefd

 • Deborah
  Geplaatst op 08:37h, 29 juli Beantwoorden

  Ik vind hem echt helemaal geweldig. Bij de titel dacht ik trouwens eerst aan een nieuwe film ofzo niet aan een reiger als wandlamp haha. Waarom heeft hij hem eigenlijk de Flying Dutchman genoemd?

  • Kiki
   Geplaatst op 10:49h, 01 augustus Beantwoorden

   hahahaha, ja, dat kan ik mij voorstellen.

   Oe, dat is een goeie, ik ga het hem gelijk vragen

 • Marion
  Geplaatst op 09:09h, 29 juli Beantwoorden

  Ik vind hem enig. Maar dat geldt voor meer combinaties van dieren met lampen of lampenkappen. Het is alleen jammer dat er al zo veel kopiën van gemaakt worden.

  • Kiki
   Geplaatst op 10:48h, 01 augustus Beantwoorden

   ja, dat is inderdaad jammer. Dit is gelukkig een origineel. Ik ben ook gek op lampen met dieren.

 • Frederique
  Geplaatst op 02:07h, 30 juli Beantwoorden

  Echt helemaal mijn ding, zo tof vind ik hem!!

 • Daisy de Vos Burchart
  Geplaatst op 11:58h, 01 augustus Beantwoorden

  Wat een toffe lamp! Hier hebben we alleen de lamp of het plafond waar de lampen tegenaan zitten..

  Ik zou deze lamp wel kopen hoor! Hou wel van dit soort lampen. Ik denk dan voor in de hal ofzo.. Want hij past dan net weer niet qua stijl in de woonkamer 🙂

  • Kiki
   Geplaatst op 10:14h, 03 augustus Beantwoorden

   ik heb eerlijk gezegd geen plafondlamp, alleen in de badkamer en de keuken.

 • Mitchel
  Geplaatst op 16:02h, 01 augustus Beantwoorden

  Ik snap dat je meteen de boor hebt gepakt toen je de lamp binnenkreeg. Over de goudkleurige lamp is inderdaad goed nagedacht. De humor kan ik er wel van inzien!

  • Kiki
   Geplaatst op 10:13h, 03 augustus Beantwoorden

   ja, ik kon het niet laten om te wachten, ik ben dan erg ongeduldig 😉

 • Beautyn0te
  Geplaatst op 21:24h, 01 augustus Beantwoorden

  Het ziet er erg leuk uit! Ik houd ook wel hiervan, het fleurt je kamer op.

  • Kiki
   Geplaatst op 10:12h, 03 augustus Beantwoorden

   ja he, gelijk een andere vibe

 • Juliette - Strongbody.nl
  Geplaatst op 12:11h, 02 augustus Beantwoorden

  Ik vind hem echt heel gaaf! Staat ook echt heel leuk zo boven je nachtkastje. Heel cool!

 • Mandy
  Geplaatst op 17:05h, 02 augustus Beantwoorden

  Oh leuk! Super leuk detail in een kamer. Ik zou ook groot fan worden van dit soort dingen / lampen! Super cute

  • Kiki
   Geplaatst op 10:11h, 03 augustus Beantwoorden

   ik ben ook een zeer gelukkig mens

 • Sherry
  Geplaatst op 11:44h, 03 augustus Beantwoorden

  Wat een super leuke lamp. Ik zou hem zo graag willen hebben.

 • hippiemeisje
  Geplaatst op 11:22h, 04 augustus Beantwoorden

  Dat is echt een zalige lamp….. Haha, Dat meen ik, zàààlig!
  ik vind ze echter te groot om hier op te hangen, neemt niet weg dat ze zalig blijft

 • Bouchra
  Geplaatst op 13:47h, 05 augustus Beantwoorden

  Ik vind dit wel een gaaf idee. Ik zou zelf een ander dier kiezen maar qua design vind ik het top!

  • Kiki
   Geplaatst op 15:55h, 12 augustus Beantwoorden

   welk dier zou jij graag willen zien?

 • Marsha
  Geplaatst op 15:00h, 15 november Beantwoorden

  Ik vind hem echt heel gaaf! Maar ik weet niet of ik het in mijn huis zou hangen, ondanks dat hij er echt leuk uitziet.

  • Kiki
   Geplaatst op 17:29h, 15 november Beantwoorden

   ja, ik ben er ook echt super blij mee

 • Werkwaardig: een Nederlands waardig design merk.
  Geplaatst op 15:47h, 13 mei Beantwoorden

  […] ben gek op Dutch Design. Ons koude kikkerlandje heeft echt fantastische ontwerpers en designers. Innovatieve, leuke, gekke […]

 • K’willeminhuis: Sociaal en duurzaam Dutch Design.
  Geplaatst op 16:36h, 15 juni Beantwoorden

  […] een pareltje van eigen bodem en die wilde ik in huis hebben! K’willeminhuis: tijdloos en duurzaam Dutch Design met een maatschappelijk […]

Geef een reactie