twisted candleholder

Werkwaardig: een Nederlands waardig design merk.

Ik ben gek op Dutch Design. Ons koude kikkerlandje heeft echt fantastische ontwerpers en designers. Innovatieve, leuke, gekke en gedurfde designs, Nederland is van alle markten thuis. Zo kwam ik Werkwaardig tegen en ik ben verheugd dat ik jullie kennis mag laten maken met deze Nederlandse bedrijf.

Wat is Werkwaardig?

Werkwaardig is (zoals jullie hoogstwaarschijnlijk al door hebben) een Nederlands bedrijf dat opgericht is in 2016 en dat zich wilt onderscheiden van de saaie massaproductie en interieurs die soms doorsijpelen in de maatschappij. Met interne en externe designers, creëren ze producten met een eigenzinnige twist waar functionaliteit en kwaliteit niet ten onder gaat. De producten van Werkwaardig kun je bestellen in hun webshop of ga naar een retailer in de buurt. Één van de producten in hun assortiment is ’the twisted candleholder’ van Ward Wijnant.

Wie is Ward Wijnant?

Ward Wijnant is geboren in 1987 in Tilburg en heeft gestudeerd aan het Hout – en Meubilerings College en Design Academy in Eindhoven, waar hij afstudeerde als designer. Hij startte zijn eigen bedrijf in 2015, waar hij tot op heden experimenteert met materialen en vormen. Resultaat: verrassende ontwerpen met finesse. Samen met Werkwaardig heeft hij de ‘Twisted Candleholder’ ontworpen die in meerdere kleuren verkrijgbaar is.

Twisted candleholder.

Deze kandelaar is gemaakt van gepoedercoat, gedraaid staal waar 3 kaarsen in kunnen worden geplaatst. Met een afmeting van 17 x 17 x 36,5 cm (lxdxh) vind ik het lijken op de moderne variant van de middeleeuwse kandelaars. Verkrijgbaar in de kleuren: geel, zwart, blauw, lichtgrijs en rood. Prijs is €79.

 • werkwaardig
 • ward wijnant
 • werkwaardig

Conclusie Twisted Candleholder.

Ik heb de gele variant gekozen, omdat ik dit mooi vind in contrast met de eenvoud van de kandelaar. Mij doet deze kandelaar denken aan een moderne variant op de middeleeuwse kandelaars die je vaak in films ziet. Ik heb er nu 3 witte kaarsen in geplaatst, maar je kunt natuurlijk ook kiezen om gekleurde druipkaarsen erin te plaatsen, waardoor je nog meer een speels effect krijgt. Ik ben er erg blij mee en hij komt goed tot z’n recht in mijn kleine ‘poppenhuisje’.

Wat vinden jullie van deze kandelaar?
10 Reactie's
 • Lindaschrijfthetop
  Geplaatst op 17:26h, 13 mei Beantwoorden

  Wat een leuke woondecoratie, een kaars geeft sfeer in huis.

 • Sandra
  Geplaatst op 19:22h, 13 mei Beantwoorden

  Wat een mooie kandelaar! Voor mij blijft Eindhoven de stad van design

 • Nicole Orriëns
  Geplaatst op 16:26h, 14 mei Beantwoorden

  Wat een prachtige kandelaar is dat! Ik vind hem heerlijk zonnig ogen!

 • Marsha Alvarez
  Geplaatst op 21:18h, 14 mei Beantwoorden

  Ik vind hem eigenlijk best gaaf ! Al zou ik wel voor een ander kleurtje gaan voor in mijn huis 🙂

 • Jouvence
  Geplaatst op 21:11h, 15 mei Beantwoorden

  Die gedraaide kandelaar ziet er echt ontzettend vet uit! Prijs is alleen wat minder.

 • hippiemeisje
  Geplaatst op 12:08h, 16 mei Beantwoorden

  Die is zo leuk. Die zie ik in mijn interieur ook nog staan, zo een vrolijke kleur ook

 • Corrina Wassenaar
  Geplaatst op 20:15h, 16 mei Beantwoorden

  Best cool deze kandelaar. Kende het merk niet maar mooi

 • Deborah
  Geplaatst op 09:33h, 17 mei Beantwoorden

  Ik had nog nooit van Werkwaardig gehoord. Vind de naam erg passen bij wat ze doen. Zal de site eens gaan bekijken. Leuk!
  Enne een mooie kandelaar van Ward.. Ben benieuwd naar de andere kleuren. Past volgens mij in ieder interieur.

 • Mandy
  Geplaatst op 13:25h, 17 mei Beantwoorden

  Ik vind hem apart maar toch wel echt heel mooi!

 • Mieke | Miek's Mind
  Geplaatst op 11:58h, 18 mei Beantwoorden

  wat een leuke naam voor een merk, maar zelf zou ik geen gele kandelaar in huis zetten. wellicht een andere kleur!

Geef een reactie