tuinkamer

Welkom in de wondere wereld van de tuinkamer.

Ja ja mensen, het is eindelijk zover: mijn vriend en ik gaan toch echt na 10 jaar latten, samenwonen. Oke, het zal nog even duren voordat we daadwerkelijk wat hebben gevonden, maar we zijn eindelijk op zoek naar een mooi paleisje voor ons samen. Daar hebben wij natuurlijk wel een paar eisen bij. Denk aan een grote garage voor de freesmachine van mijn vriend, een oprit voor zijn auto en een tuin (graag op het zuiden) voor die heerlijke dagen buiten. Als het even kan met een tuinkamer. Over dat laatste wil ik graag even verder dromen met jullie:

Tuinkamer yes or no?

Want wat is er nu chiquer dan zo’n mooie tuinkamer waar je buiten naar binnen haalt en binnen weer naar buiten?! Waar je ook in de wat koudere dagen en avonden, heerlijk van ‘buiten’ kunt genieten?! Waar je mooie herinneringen kunt maken en knusse momenten kunt beleven?! Ja, dat is toch wel een droom van ons. Maar ja, waar moet je zijn voor een degelijk bouwsel, waar je heel wat jaren mee vooruit kunt?

Wat is Metalura?

Metalura is een typisch Hollands bedrijf uit Hardinxveld-Giessendam (opgericht in 2008), dat zich in eerste instantie voornamelijk richtte op het ontwerpen en produceren van slimme beglazingssystemen. Later kwamen daar meer innovatieve producten bij voor het betere buitenleven. Nu zijn ze gespecialiseerd in maatwerk windschermen, (opvouwbare) balkon – en terrasbeglazing en tuinkamers. Ideaal om jouw wensen te realiseren voor een optimaal gebruik van ‘buiten’.

 • tuinkamer
 • metalura

Is dat duur?

Laat ik voorop stellen dat een tuinkamer voordeliger is dan een uitbouw (zowel qua bouwtijd als kosten), dus is dit zeker de moeite waard om te overwegen. Tevens is het flexibeler dan een serre. Natuurlijk is de prijs niet zomaar even vast te stellen, iedereen heeft zo zijn eigen wensen, waarmee de prijs wordt bepaald. Het voordeel is dat je zeer makkelijk een offerte kunt aanvragen op de site van Metalura, zodat je gelijk weet waar je aan toe bent.

Andere oplossing?

Je kunt ook kiezen voor een glazen schuifwand, waarbij je een buitenruimte creëert die in de winter makkelijk te verwarmen is en waarbij je in de zomer de schuifwanden in een handomdraai kunt opengooien. Zo creëer je ook een heerlijke ruimte waarbij je optimaal kunt genieten van het buiten zijn.

Ook zag ik een mooie indoor kamer voorbij komen op de site van Metalura, waarbij je met een glazen wandsysteem een heerlijke kamer creëert. Wat prachtig is dit zeg, echt een eyecatcher, maar ja, daar moet je wel de ruimte voor hebben.

glazen wandsysteem

Ons paleisje.

Er zijn niet zoveel huizen beschikbaar die zo’n tuinkamer hebben. Ik zie er wel een aantal voorbij komen met een veranda (ook een optie), maar toch niet helemaal wat wij bedoelen. Mochten wij het budget ervoor hebben om een mooie tuinkamer te laten bouwen als die niet aanwezig is, weet ik in ieder geval waar ik moet zijn.

Hebben jullie een tuinkamer?

28 Reactie's
 • rachel
  Geplaatst op 10:48h, 18 februari Beantwoorden

  wij hebben er geen een maar willen wel een serre gaan aanbouwen, wij hebben een eigen bouwbedrijf dus dat gaat goed komen en kan niet wachten om er gezelig in gaan zitten met vrienden en familie 😀

 • Nicole Orriëns
  Geplaatst op 16:47h, 18 februari Beantwoorden

  Nee, helaas niet want het lijkt me wel erg leuk. Buiten en toch ook binnen!

 • Mitchel
  Geplaatst op 18:10h, 18 februari Beantwoorden

  Het lijkt me heel fijn om een tuinkamer te hebben! Ik denk het veel voordelen heeft, want onder andere betrek je een ‘lichter’ gedeelte bij je woning aan. Meer ruimte, jeej. En het ziet er mooi uit!

  • Kiki
   Geplaatst op 20:05h, 21 februari Beantwoorden

   en je kunt langer genieten van ‘buiten’

 • Silkeblogs
  Geplaatst op 10:35h, 19 februari Beantwoorden

  Ik ben wel fan. Omdat het hier niet vaak echt goed weer is kan je zo weinig buiten zitten, en met een tuinkamer kan dat wel een beetje.

 • Nicole Orriëns
  Geplaatst op 16:06h, 19 februari Beantwoorden

  Nee, helaas niet, maar het lijkt me wel heel leuk! Bovendien geeft het lekker extra ruimte in huis.

 • Frederique
  Geplaatst op 16:58h, 19 februari Beantwoorden

  Wat leuk dat jullie na al die tijd gaan samenwonen! Geen tuinkamer hier maar lijkt me erg fijn wel.

  • Kiki
   Geplaatst op 20:04h, 21 februari Beantwoorden

   ja, wij zijn er ook echt aan toe

 • Dhini
  Geplaatst op 18:11h, 19 februari Beantwoorden

  Ik zou heel graag hebben. Heerlijk lijkt mij

 • Jasmina
  Geplaatst op 18:56h, 19 februari Beantwoorden

  Wij hebben geen tuinkamer maar lijkt me vooral in de winter heerlijk…lijkt het toch alsof je wat meer naar buiten gaat…

 • Sherry
  Geplaatst op 20:04h, 19 februari Beantwoorden

  Je brengt me op goede ideen. Voor later als ik een eigen stekkie heb ga ik hun onthouden.

 • Manon
  Geplaatst op 20:54h, 19 februari Beantwoorden

  Geen tuinkamer, maar ziet er wel prachtig uit. Alvast veel plezier met het samenwonen!

 • Marsha
  Geplaatst op 21:06h, 19 februari Beantwoorden

  Ik vind het er echt prachtig uitzien! Wij hebben al een aanbouw, maar als onze tuin groter was dan zou ik dit echt overwegen.

  • Kiki
   Geplaatst op 20:02h, 21 februari Beantwoorden

   het moet het wel inderdaad toelaten

 • Fleur
  Geplaatst op 19:39h, 20 februari Beantwoorden

  Geen tuinkamer, maar een mooie veranda zou ik ook wel willen

 • saskia
  Geplaatst op 09:31h, 22 februari Beantwoorden

  ik woon in een appartement, dus nee, heb geen tuinkamer. Lijkt me wel heerlijk hoor. Vooral als het een lekker zonnig is, kopje thee daar doen….

  • Kiki
   Geplaatst op 15:47h, 27 februari Beantwoorden

   ja, dat lijkt mij dus ook heerlijk, goed boek erbij en genieten maar

 • Lodi
  Geplaatst op 09:13h, 29 april Beantwoorden

  wat leuk dat jullie gaan samenwonen! Hier geen tuinkamer, maar ik zou het zo willen hoor, het lijkt me heerlijk, als de zon schijnt en je kan lekker in je stoel in de zon zitten achter het glas, dan maakt het niet uit of het waait!

  • Kiki
   Geplaatst op 17:27h, 29 april Beantwoorden

   ja he, heerlijk met een goed boek en een theetje of een wijntje 😉

Geef een reactie