voordseelhelmen.nl

Veilig motor rijden met mijn vader. Good old memories.

Mooie herinneringen aan degenen die niet meer leven zijn erg fijn. Mijn mooie en fijne herinneringen aan mijn vader zijn spaarzaam, maar diegene die er zijn, zijn mij enorm dierbaar. Motorrijden is daar 1 van, maar dan wel veilig motor rijden! Achterop bij mijn vader en genieten van de vrijheid. Mijn vader stond erop dat ik veilige kleding droeg en een goede motorhelm ophad. Safety first was zijn motto.

31 augustus 2007.

Het is 31 augustus 2007, ik herinner het mij als gisteren. Het was 15.10 uur en dat was het moment dat mijn wereld instortte. Ik kreeg te horen dat mijn vader was overleden aan een aneurysma ten gevolge van zware COPD. Tot op de dag van vandaag mis ik hem nog steeds, ondanks dat ik nu een hele lieve stiefvader heb. Maar laten we niet al te emo worden, want ik heb enorm mooie herinneringen aan mijn vader waar ik met veel plezier op terug kijk. Één daarvan is het motorrijden. Achterop bij mijn vader en genieten van de vrijheid en de spaarzame momenten samen.

veilig motor rijden

Veilig motor rijden.

Mijn vader stond erop dat ik mij goed aankleedde met beschermende kleding en een goede helm. Aangezien wij iemand kennen die niet goed beschermd was en een flink ongeluk had gehad, wilde mijn vader mij het liefste in een stalen kooi achterop de motor plaatsen. Maar dat ging natuurlijk niet. Voordat we vertrokken werd ik gehesen in een zware lederen motorjack, goede laarzen, handschoenen, dikke spijkerbroek en natuurlijk een motorhelm. Ik leek wel op een Michelin poppetje, mijn vader kon er wel om lachen, maar safety first was zijn motto en zo gingen we samen ons avontuur tegemoet.

Queen of the road.

Wat voelde ik mij stoer zo achterop de motor bij mijn vader. Al zwaaiend naar andere motorrijders was ik de queen of the road. Op de dijk aten we een broodje, zeiden niet veel en tuurden samen over het water. Dit waren voor mij bijzondere momenten die ik nog steeds koester.

Hip op de motor.

Vroeger (toen ik dus nog jong, hip en strak was) had je niet veel keus in leuke, fashionable motorkleding en helmen. Het was voornamelijk zwart, functioneel en niet modieus. Veilig motor rijden stond voorop. Tegenwoordig heb je een enorm ruime keus aan mooie maar veilige kleding en motorhelmen. Hadden ze dit maar in mijn jonge jaren, dan was ik niet dat gênante Michelin poppetje dat achterop bij haar vader zat te zwaaien naar alles en iedereen die voorbij kwam.

Veilig motor rijden, een belemmering of essentieel? Ik hoor het graag.
Foto’s met goedkeuring van voordeelhelmen.nl geplaatst.
Tags:
17 Reactie's
 • Simone
  Geplaatst op 15:24h, 01 oktober Beantwoorden

  Wat fijn dat je deze mooie herinneringen hebt. Ik vind motorrijden echt doodeng. Dus super stoer van je!

 • Sherry
  Geplaatst op 17:02h, 01 oktober Beantwoorden

  Ik wilde altijd al een motor. Ik mocht er geen. Ik ga binnenkort wel mijn rijbewijs halen en dan lekker aan het motoren. Ik ben echt gek op motoren.

 • Nicole Orriëns
  Geplaatst op 10:29h, 02 oktober Beantwoorden

  Wat bijzonder en mooi om te lezen dat je herinneringen aan je vader zo kostbaar zijn. De foto vind ik ook echt prachtig. Verder vind ik motorrijden vooral heel erg eng… Een kennis van ons is verongelukt op de motor en sindsdien vind ik het nog minder. Maar ik ben nogal een huismus en erg behoedzaam.

  • Kiki
   Geplaatst op 09:29h, 05 oktober Beantwoorden

   oh, jeetje, dan kan ik mij zeker voorstellen dat je het eng vindt

 • Marijke
  Geplaatst op 15:41h, 02 oktober Beantwoorden

  Wel heel goed dat je vader hier op heeft gehamerd. Vanuit mijn EHBO vereniging heb ik de meeste gruwelijke letsels gezien bij motorrijders. Gelukkig nooit zelf. Maar hoe leuk motorrijden volgens mij ook is, je bent wel heel kwetsbaar.

  • Kiki
   Geplaatst op 09:28h, 05 oktober Beantwoorden

   dat is zeker waar. daarom is goede kleding en een helm enorm belangrijk

 • Renata Feyen
  Geplaatst op 18:47h, 02 oktober Beantwoorden

  Mijn man heeft ook een tijd moto gereden, maar ik heb het nooit gedurfd om achterop te rijden 🙂

 • Saskia
  Geplaatst op 07:26h, 03 oktober Beantwoorden

  Ik heb jaren gereden en mijn motor staat nog in de garage (moet nog steeds de verkoop in)
  Op kleding en helmen werd niet bezuinigd. Vooral op de langere ritten wil je gewoon dat alles ook nog eens lekker zit.

 • Caroline
  Geplaatst op 16:13h, 03 oktober Beantwoorden

  Ik hoop niet dat je het verveld vindt als ik schrijf dat ik eigenlijk niets met motorrijden heb. Had vroeger een vriendje met een motor en ging wel eens mee achterop. Ik vond het niet zo plezierig en zit liever op de fiets of in de auto.

  • Kiki
   Geplaatst op 09:26h, 05 oktober Beantwoorden

   natuurlijk vind ik dat niet erg. als je het niet fijn vindt is dat toch helemaal oke?!

 • Deborah
  Geplaatst op 18:38h, 03 oktober Beantwoorden

  Wat een mooie herinneringen heb je aan hem. Deze worden vaak dierbaarder naarmate je ouder wordt.
  Koester ze!!
  Je vader had groot gelijk. Veiligheid staat voorop!! En met de hippe mode van tegenwoordig zie je er ook nog eens leuk uit. Tja vroeger was er niet veel keus haha.

 • rachel
  Geplaatst op 12:14h, 09 november Beantwoorden

  wat mooi dit!! motorrijden staat nog hoop op mijn bucket list!! zo’n ding is mij te zwaar en te gevaarlijk maar ik zal en moet er een keer op gereden hebben!

Geef een reactie