Vichy Ideal Soleil’s Zonbeschermend water

Vichy Ideal Soleil’s Zonbeschermend water met SPF 30. Bescherm je tegen de zon!

Bescherm je tegen de zon!

Iedereen weet het eigenlijk wel: bescherm je tegen de zon! UV straling zorgt voor snelle huidveroudering, pigment vlekjes en een doffe teint. Dat wilt natuurlijk niemand. Ik moet heel eerlijk bekennen dat ik eigenlijk te laat ben begonnen met smeren. Pas toen ik pigmentvlekjes zag verschijnen (nu ongeveer 4 jaar geleden) ben ik een hoge SPF gaan gebruiken. Had ik veel eerder moeten doen. Maar ja, beter laat dan nooit, dus nu smeer ik braaf elke dag mijn gezicht in met minimaal SPF 30. Vichy heeft nu fijne producten om je te beschermen tegen de zon: Vichy Ideal Soleil’s Zonbeschermend water met SPF 30.

Wat is Vichy?

In 1931 heeft een Franse dermatoloog Vichy opgericht dat vernoemt is naar het dorpje (hoe kan het ook anders) Vichy. Het bijzondere aan dit dorpje is dat het thermale spa water heeft dat weer wordt gebruikt in de producten van Vichy. Dit water versterkt je huid en heeft een kalmerend effect. Ideaal dus ook voor de gevoelige huid!

Vichy Ideal Soleil’s Zonbeschermend water met SPF 30.

Nu heeft Vichy een nieuw innovatief product ontwikkeld met een watertextuur dat ultra-licht aanvoelt: Vichy Ideal Soleil’s Zonbeschermend water. Daarnaast heeft het een hoge UV bescherming (SPF 30) en plakt het niet. Ook veroorzaakt het geen witte strepen op je kleding. Verder is het water- en zweetbestendig! Super handig dus!

Er zijn verschillende varianten:

1: met bètacaroteen voor een mooie, gelijkmatige bruine teint.

2: met hyaluronzuur om de huid te hydrateren.

3: met polyfenolen van blauwe bes dat werkt als anti-oxidant en ook nog eens heerlijk ruikt.

Vichy Ideal Soleil’s Zonbeschermend water

Ik ben ze voor je gaan testen of het ook daadwerkelijk doet wat er wordt gezegd.

De test:

Ik kreeg de drie flacons binnen en het is al bloedverziekendheet, dus gelijk smeren en testen maar! De Ideal Soleil’s Zonbeschermend water zit in een handige sprayflacon (makkelijk om mee te nemen). Dat vond ik al een pluspunt, want dat brengt makkelijk aan. Eerst goed schudden voor gebruik en dan smeren maar! Wat ik enorm fijn vond is dat het snel intrekt en er geen vettige laag achter blijft. Dat het zweetbestendig is kan ik niet goed over oordelen. Door medicijn gebruik transpireer ik meer dan normaal en ook bij dit product is dat helaas aan de orde. Wel gelukkig in mindere mate, dus ik denk dat het voor mensen die dit niet hebben zeker zweetbestendig is.

Vaker smeren!

Een zonbescherming moet je altijd na 2 tot 3 uur weer opnieuw opsmeren, omdat dan de werking minder is of zelfs helemaal weg is. Dat moet dus ook met deze producten van Vichy. Verder ruikt de variant met blauwe bes echt heerlijk. De andere twee ruiken ook lekker hoor, maar deze springt er wel uit. Diegene met de betacaroteen lijkt mij ook erg fijn, omdat het een mooie teint geeft, alleen merk je dat natuurlijk niet gelijk! Al met al vind ik het erg fijn en ik ben er blij mee.

Vichy Ideal Soleil’s Zonbeschermend water

Smeren jullie je iedere 2 tot 3 uur weer opnieuw in? Ik moet heel eerlijk bekennen dat ik het soms wel eens vergeet.

Tags:
31 Reactie's
 • Wendy
  Geplaatst op 15:00h, 01 augustus Beantwoorden

  Dit lijkt me een heel fijn product; ik vind zonnebrandcreme vaak zo vettig. En ik smeer ook te weinig hoor. Hooguit twee keer per dag. En vaak smeer ik wel mn kids in, en vergeet ik mezelf…

  • Kiki
   Geplaatst op 15:23h, 01 augustus Beantwoorden

   Ja, dat vind ik dus ook, dat het snel juist erg vettig is.

 • Mieke | mieksmind
  Geplaatst op 18:27h, 01 augustus Beantwoorden

  Ik heb ook 1 van deze 3 maar nog niet getest. Ik denk dat ik ze erg fijn ga vinden. Een spray flacon heeft ook mijn voorkeur.

  • Kiki
   Geplaatst op 10:28h, 02 augustus Beantwoorden

   ik vind ze erg fijn, ook omdat ze lekker ruiken 🙂

 • Dhini
  Geplaatst op 23:23h, 01 augustus Beantwoorden

  Ik heb ook een zonbeschermd van dit merk. Een fijne zonbescherm

 • Balou
  Geplaatst op 10:54h, 02 augustus Beantwoorden

  Dit lijkt me een mega fijne zonbescherming! Persoonlijk ben ik heel chaotisch wat smeren betreft, dit moet ik echt beter gaan doen…

  • Kiki
   Geplaatst op 11:01h, 02 augustus Beantwoorden

   ik ook :-0 vergeet het zo vaak. maar ik zit eigenlijk ook niet veel in de zon

 • Nicole Orriëns
  Geplaatst op 11:09h, 02 augustus Beantwoorden

  Jeetje elke twee a drie uur red ik inderdaad ook niet. Dat moet dus duidelijk beter.

  • Kiki
   Geplaatst op 12:32h, 02 augustus Beantwoorden

   ik red het ook niet. gelukkig zit ik niet veel vol in de Zon

 • Jouvence
  Geplaatst op 11:35h, 02 augustus Beantwoorden

  Klinkt als fijne zonbescherming, ik smeer me regelmatig en goed in tegen de zon.

  • Kiki
   Geplaatst op 12:31h, 02 augustus Beantwoorden

   ik red dat soms helaas niet, ik zit dan ook gelukkig niet veel in de zon 🙂

 • Krystle/Batboy
  Geplaatst op 12:08h, 02 augustus Beantwoorden

  Ben dol op Vichy en dit lijken me heerlijke producten, vooral die met blauwe bes

 • Amanda
  Geplaatst op 12:30h, 02 augustus Beantwoorden

  Toen ik las dat het zonneschermend water is, dacht ‘huh, kan dat wel?’. Maar, nu snap ik het! Revolutionair is het zeker 🙂 Het klinkt heel fijn!

  • Kiki
   Geplaatst op 12:33h, 02 augustus Beantwoorden

   hahaha, dat had ik dus ook toen ik het voor het eerst ontdekte 🙂

 • Manon
  Geplaatst op 13:48h, 02 augustus Beantwoorden

  Heel fijn als het lekker ruikt! Dat is toch wel belangrijk. Ik smeer me niet iedere 2-3 uur in, ik vergeet dat ook wel. Heel stom haha.

  • Kiki
   Geplaatst op 10:20h, 07 augustus Beantwoorden

   ik vergeet het ook hoor :-0 van de week ben ik verbrand omdat ik het dus vergeten was 🙁

 • Daisy Van Dorsselaer
  Geplaatst op 17:16h, 02 augustus Beantwoorden

  Vichy is wel een fijn merk. Lijken me fijne producten

  • Kiki
   Geplaatst op 10:19h, 07 augustus Beantwoorden

   zijn ze zeer zeker ook! 🙂

 • Danielle
  Geplaatst op 14:42h, 04 augustus Beantwoorden

  Ik vergeet heel vaak in te smeren, de kinderen ben ik wel consequenter in. Maar mezelf…
  Deze lijkt me overigens wel heel fijn!

  • Kiki
   Geplaatst op 10:19h, 07 augustus Beantwoorden

   ik ook dus. gisteren iets te lang in de zon gezeten en ik ben verbrand omdat ik vergeten was om mij extra in te smeren :-0

 • Naomi
  Geplaatst op 08:24h, 06 augustus Beantwoorden

  Ik gebruik ze ook altijd ben er super tevreden mee

 • Rachelle
  Geplaatst op 07:17h, 07 augustus Beantwoorden

  Ik smeer mezelf ieder uur in. Ik heb een hele dunne huid en een aantal littekens die absoluut niet mogen verbranden, dus ik smeer mezelf en m’n knul ook tegelijk goed in 😉
  Vichy ken ik wel van toen ik nog in een apotheek stage liep, dat werd toen al ruim verkocht!

  • Kiki
   Geplaatst op 10:17h, 07 augustus Beantwoorden

   oh, wat goed van je!! kan ik een voorbeeld aan nemen!!

 • Linda
  Geplaatst op 09:48h, 11 augustus Beantwoorden

  Klinkt heel erg fijn! Nu maar hopen dat de zomer weer terug komt 🙂

  • Kiki
   Geplaatst op 11:00h, 12 augustus Beantwoorden

   hahaha, inderdaad, maar als het goed is wordt het weer warmer 🙂 dus smeren maar weer

 • Nadia
  Geplaatst op 19:56h, 13 september Beantwoorden

  Heerlijk zonnebrand, ik mis het smeren nu al, het ruikt altijd zo lekker 😉

  • Kiki
   Geplaatst op 11:44h, 19 september Beantwoorden

   ja, ik ook 🙁 zomer is helaas weer voorbij 🙁

 • MC Kleuver
  Geplaatst op 08:46h, 01 oktober Beantwoorden

  De zon laat het nu helaas steeds meer afweten, maar het lijkt mij een goed product om te gebruiken. In het voorjaar weer!

  • Kiki
   Geplaatst op 11:27h, 03 oktober Beantwoorden

   ja, dan gaan we weer smeren 🙂

Geef een reactie