Is een zwarte badkamer een yes or no?

zwarte badkamer

Zoals jullie al hebben kunnen lezen zijn mijn vriend en ik bezig met een huis kopen. Helaas staat het nu even op een laag pitje ivm het Coronavirus, maar dat betekent niet dat we lekker inspiratie kunnen opdoen. Je hebt al eerder kunnen lezen over onze verschillende woonstijlen en dat dit nog wel een dingetje gaat worden (of niet) en dat we over de keuken op 1 lijn liggen (thank god), maar wat betreft de badkamer?

Wat is onze smaak?

Gelukkig is de stijl die wij voor onze badkamer willen, nagenoeg hetzelfde. Wij houden van strak, modern en zwart. Denk dus aan een zwarte (regen)douche, douchedeuren met zwart metalen omlijsting of een beton(look) muur ipv de glazen douchewanden. Graag willen wij ook (mat) zwarte wastafels en kranen met een mooie (liefst gegoten) beton(look) vloer. Als het even kan een zwart hangend toilet en zwarte toilet- accessoires. Misschien wordt dit wel erg veel zwart, maar we maken de muren dan licht, misschien met een mozaiek steentje erin. Dit maakt het wat speelser en je krijgt een beetje het wellness gevoel, wat wij ook wel graag willen.

zwarte badkamer

We moeten nog wel goed uitzoeken welke materialen we het beste kunnen kiezen, want het moet wel makkelijk schoon te maken zijn, je moet er niet alles op zien en graag krasbestendig. Wel zo handig, want ik heb geen zin om dagelijks mijn zwarte badkamer te soppen. Wie wel?

Is een zwarte badkamer, haalbaar?

Laat ik voorop stellen dat als wij eindelijk een huis hebben gevonden en er zit een goede en mooie badkamer in, dat wij dan niet willen verbouwen. Misschien wat aanpassingen, maar that’s it. Mochten we wel de badkamer moeten verbouwen, willen we het wel gelijk goed aanpakken, zodat we er weer jaren tegen kunnen.

Wij vinden het beide enorm belangrijk om dit over te laten aan een specialist. Allebei hebben we geen zin in lekkages ed en een specialist weet precies hoe en wat. Ook het gebruik van kwalitatief goede producten vinden wij erg belangrijk. Dan maar iets meer betalen. Natuurlijk moet alles wel in ons budget passen, maar daar kun je het met een deskundige over hebben wat wel en niet kan.

Waar naar toe voor goed badkamer advies?

Ik ging op zoek naar mooie en kwalitatief goede badkamer/sanitair producten en meubels en kwam Maxaro tegen. Online makkelijk te vinden en ze hebben een uitgebreide keuze in badkamers. Maar ook een mooie tegelcollectie zit in het assortiment (super handig, kun je alles gelijk uitzoeken voor de badkamer). En: vrijwel alles op voorraad, zodat ze snel kunnen leveren. Hoe fijn is dat? Daarnaast vind ik het ook erg belangrijk dat je goed en degelijk advies krijgt. Ook daarvoor kun je bij ze terecht. Zowel online als in de showrooms in Utrecht en in Roosendaal.

 • zwarte wastafel
 • glazen wastafel
 • zwarte badkamer

Tot die tijd….

Helaas moeten we dus nog even wachten op een geschikte woning. We hopen natuurlijk allemaal dat deze rare tijd snel over is, maar ik ben bang dat we echt nog even geduld moeten hebben. Tot die tijd verdiepen wij ons in wat wij zouden willen qua badkamer, wat wij er maximaal voor uit willen geven (indien er verbouwt moet worden) en wat er allemaal mogelijk is.

Wat vinden jullie van een zwarte badkamer? Yes or no?
Foto’s: in overleg gepubliceerd met maxaro.nl

28 reacties

 1. Linda Meester

  Ik denk wel dat het moet kunnen, wellicht moet je meerdere zaken langs om een zwart geheel te verzamelen

  • Kiki

   ja, inderdaad. maar alles zwart word weer to much, dus dat willen wij ook niet

 2. Ik zou er zelf niet zo gauw voor kiezen, maar ik denk dat het wel een goede en elegante uitstraling kan hebben.

 3. ik vind zwart helemaal fantastisch maar in de praktijk en nachtmerrie, alsdus ervaring bij mijn broer. ondanks alle duren middeltjes toch kalk en vlekken dus ik zou dan toch voor wit gaan 😀

 4. Jouvence

  Ja mooi! Weer eens wat anders dan al het standaard wit 😉 Zo vind ik een zwarte keuken ook erg mooi.

 5. Tania

  Ik vind het wel mooi maar vind een witte toch net ietsje mooier

 6. Mieke Weijers

  Een zwarte badkamer is super mooi maar niet praktisch een druppel is al een vlek. Maar zo hier en daar een zwart onderdeel is misschien een optie. Zelf heb ik ervaring met een zwarte marmeren vloer, prachtig.!!! Maar je ziet er iedere haar en dergelijke op en dat is niet zo handig.!!!

 7. Zwarte elementen vind ik best mooi, en donker is wel sfeervol … maar ik zou toch voor iets lichters kiezen denk ik.

 8. Zwarte elementen vind ik heel chic staan in de badkamer. Helemaal donker lijkt me een beetje too much, maar zwarte meubels? Ja echt mooi!

 9. Prachtig! Zelf heb ik ook een zwart/witte badkamer. Dat ziet er altijd chique uit.

 10. Ik vind het er erg mooi uit zien. Wij willen ook de badkamer verbouwen en daarin zit ook veel zwart/wit.

 11. Mandy

  Jaaa! Voor mij is het een yes want ik hou echt van zwart. Lijkt altijd chique en strak vind ik!

 12. Sherry

  Ik ben heel erg gek opsnor soort badkamers. Het heeft iets Chiques.

 13. Ik vind het heel mooi, stijlvol en sfeervol. Al zal ik zelf eerder voor lichtere natuur tinten gaan voor mijn eigen badkamer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *