Hoe combineer je twee woonstijlen?

Hoe combineer je twee woonstijlen?

Ja ja, het is eindelijk zo ver: mijn vriend en ik gaan samenwonen. Oke, het zal nog even duren, maar we zitten in de eerste fase: financiering op orde krijgen bij de bank. Daarna een huis kijken en kopen en dan, jawel, inrichten! Maar daar strookt het een beetje. Hoe combineer je twee woonstijlen?

Wat als je twee verschillende woonstijlen hebt?

We zitten nu een beetje op een roze wolk met het kijken naar een huisje waar wij oud en gelukkig kunnen worden (of gelukkig oud, het is hoe je het maar bekijkt). Maar ik denk dat daarna de eerste “meningsverschillen” wel zullen komen met het inrichten van ons stulpje. Want mijn vriend en ik liggen totaal niet op 1 lijn qua smaak van woninginrichting.

Eclectisch of modern?

Mijn vriend houdt van een modern interieur met kleuren als grijs, zwart en wit en materialen als metaal, hout en stof. Hmmmm en nu komt het: ik dus totaal niet! Ik houd van een eclectisch interieur. Bloemmotieven, aparte lampen, roze banken, opgezette dieren, antieke pronkstukken en ga zo maar door. Alles mag door elkaar en lekker combineren!

Wat nu?

Ik ben eens lekker gaan snuffelen (om alvast in de stemming te komen) op het world wide web en kwam bij OTTO terecht. Deze site heeft echt alles onder 1 dak. Ik ging eens kijken wat ik mooi vind en heb hetzelfde gevraagd aan mijn vriend. En dit is het resultaat:

Een collage van wat mijn vriend mooi vindt:

otto

En een collage van wat ik mooi vind:

otto

Zoals je wel kunt zien: behoorlijk verschillend.

Hoe combineer je twee woonstijlen? Compromis sluiten!

Dus is nu de vraag: Hoe combineer je twee woonstijlen? Gelukkig (thank god) is mijn vriend niet de moeilijkste en hij laat mij vrij (tot op zekere hoogte) in het inrichten van ons huisje, alleen heeft hij wel wat eisen: de moderne touch moet er wel inkomen. Een lekker lounge bank is toch wel een must, de muren moeten niet vol gehangen worden met tierlantijntjes en niet te veel roze zoals op de uitgelichte afbeelding 😉

De lounge stoel die mijn vriend had uitgezocht vind ik al niet een verkeerde keuze, daar kan ik wel wat mee. En die schappenkast is ook niet verkeerd, kan ik daar in ieder geval veel van mijn tierlantijntjes in kwijt!

Hebben jouw partner en jij ook verschillende woonstijl voorkeuren? En hoe hebben jullie dit opgelost?

Foto’s van OTTO

28 reacties

 1. Zo te zien zijn jullie stijlen prima te combineren omdat zijn sobere basis makkelijk afgewisseld kan worden met een fleurig item! Mijn vriend en ik zitten gelukkig aardig op één lijn, maar daar zijn wel wat jaartjes overheen gegaan haha

 2. Wat een leuke plannen hebben jullie. Hier hadden we eigenlijk dezelfde stijl en daar kwamen we achter toen we ons huis kochten al vonden we elkaars huis ook al prima ingericht, dus we wisten wel dat we op een lijn zaten. Ook nu is het altijd makkelijk kopen. Heel veel plezier en succes met plannen.

  • Kiki

   dank je wel! de vorderingen ga ik met jullie delen op mijn blog

 3. mijn man vind alles prima zolang het maar geen kitch is haha oftwel donkerbruin met gouden dingen ahaha nee wij zitten wel op een lijn, houden allebei van modern en strak

  • Kiki

   dat is fijn, helaas houd ik wel (soms) van donkerbruin met goud 😉

 4. Ja soms is het wel compromissen sluiten he…zo wilde mijn man de hele woonkamer blauw verven 🤣🤣🤣🤣 we hebben nu 1 blauwe wand

 5. Gelukkig hebben mn vriend en ik best wel dezelfde smaak! Misschien niet gelijk wanneer we het uitspreken, maar wanneer we dingen aan elkaar laten zien word de ander vaak toch wel enthousiast.

  • Kiki

   ja he, gelukkig kan mijn vriend er ook mee leven, als er ook maar een paar dingen van hem er in komen 😉

 6. Jullie hebben qua interieur wel een hele verschillende smaak! Eerlijk gezegd zit ik in het team van je vriend :-). Ik houd van modern en strak, less is more. Tsja, qua tip, pfff, geen idee. Qua basismeubilair moet je er wel samen uit zien te komen. Compromis kan misschien zijn iets met accessoires?

  • Kiki

   we komen er wel uit en gelukkig is hij niet zo moeilijk en vindt het snel al prima 😉

 7. Compromis sluiten is altijd erg belangrijk! Mijn man heeft een eigen smaak, maar gelukkig mocht ik van hem ons huis inrichten anders was alles zwart geworden haha.

 8. Wij zijn best wel heel verschillend op sommige vlakken maar niet op gebied van wonen 🙂

 9. Wat lijkt mij dit lastig, maar als je van elkaar houd kom je er wel uit met wat compromissen. Gelukkig zitten mijn vriend en ik best goed op 1 lijn wta betreft interieur

 10. Mijn man en ik hebben gelukkig redelijk dezelfde smaak. Maar ook dat kun je soms heel erg van mening verschillen 🙂

 11. Niet te veel roze is misschien wel vanzelfsprekend. Ik zou daar toch ook helemaal gek van worden 😉
  Verder lijkt mij compromissen sluiten wel de sleutel van het verhaal. Lijkt mij eigenlijk best wel moeilijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *