loveli

Loveli: natuurlijke deodorant: love it!

Door medicijngebruik, transpireer ik meer dan andere. Daar baal ik soms enorm van, vooral in de zomer. Ik ben bang dat mensen mij ruiken ed. Ik smeer mijn oksels helemaal onder met allerlei soorten deodorant, maar daar ga ik de fout in. In veel deo’s zit namelijk aluminium en dat is ronduit slecht. Loveli heeft een 100% natuurlijk en troepvrije deodorant en ik ging het testen.

Waarom geen Aluminium in je deodorant?

Dit wist ik echt niet, maar aluminium is enorm schadelijk. Waarom wil je natuurlijk graag weten. Ik zet het even voor je op een rijtje:

 • Het eerste punt schrok ik behoorlijk van: aluminium in deo’s vergroot het risico op borstkanker!! OMfG! Hoe dan? Aluminium wordt opgenomen door de klieren in je oksels, maar weet niet wat ze er mee aan moeten. Het wordt dus niet afgebroken, maar opgeslagen in je lichaam, wat borstkanker kan veroorzaken.
 • Aluminium is een neurotoxic (giftig metaal) en kan Alzheimer veroorzaken, want het beschadigd het hersenweefsel.
 • Ik heb vaak gele vlekken in mijn witte shirts. Flink balen! Maar aluminium is daar de veroorzaker van!
 • Aluminium is perfect om een blokkade tegen zweet te vormen. Je zou denken: top, alleen je lichaam ruimt gifstoffen op dmv zweten. Met aluminium lukt dit dus niet. Zweten wil je namelijk niet voorkomen, zweetgeurtjes wel!
 • Parabenen kunnen ook borstkanker veroorzaken. Ze imiteren namelijk het hormoon: oestrogeen. Chemicaliën die hormonen imiteren kunnen de kans op borstkanker verhogen.


Ik schrok hier enorm van, ik had het niet verwacht, maar daardoor ga je wel goed nadenken. Die troep wil ik dus niet meer op of in mijn lijf hebben!Heel erg blij dat ik dus Loveli kon gaan testen.

Wat is Loveli?

Loveli is opgericht door Linda. Deze jonge vrouw ging op zoek naar een natuurlijke deodorant zonder aluminium, parabenen en andere schadelijke stoffen, nadat ze van een arts te horen kreeg dat aluminium een veroorzaker is van borstkanker. Na een lange zoektocht, dat niets opleverde, besloot ze om zelf een deodorant samen te stellen. Zo werd Loveli geboren: een 100% natuurlijke deodorant, zonder schadelijke stoffen, hervulbaar, van Hollandse bodem en dierproefvrij.

loveli

Leuk weetje: je hebt twee soorten zweet.

 • Het normale zweet dat geproduceerd wordt door de eccriene zweetklieren. Veroorzaakt door o.a. warmte ed, je lichaam te koelen en om afvalstoffen te lozen. Dit is dun en ruikt niet sterk.
 • Het stress- of hormoonzweet dat geproduceerd wordt door de apocriene zweetklieren. Veroorzaakt door hormonen, stress en emoties. Zij veroorzaken de zweetgeur.


Testen maar.

Ik kreeg twee deo’s binnen van Loveli: de 30 ml Apple Blossom met een zachte, zoete geur en de Fresh Cotton met een frisse geur (€7,99 en de refill kost €5,99). Wat mij gelijk opviel is dat de deo’s een crème-achtige textuur hebben met een heel klein korreltje erin. Hier moest ik wel aan wennen, want het is een wat dikkere substantie en je hebt er niet veel van nodig. De geur is subtiel en niet overdadig. Dat vind ik altijd een pre, want zo’n penetrante deolucht vind ik echt een no go. Gelukkig roken mijn okseltjes aan het eind van de dag nog steeds lekker fris. Dus ik ben blij!

loveli

Loveli Eye Serum.

Naast de deo’s heeft Loveli ook nog andere producten in het assortiment zoals gezichtsreiniging, scrub, dagcrème en een eye serum. Dit serum is zeer geschikt om de fijne rimpels en lijntjes aan te pakken. Het is nagenoeg reukloos en je hebt er echt niet veel voor nodig. Ik vind een eye serum voor mijn leeftijd erg belangrijk en ik smeer dan ook naar lieve lust om die ouderdomskwalen buiten de deur te houden. Tot nu toe lukt dat aardig en ik hoop met dit serum dat ik de deur nog even lekke rop slot kan laten.

loveli
Wist jij dat aluminium niet goed voor je was? En gebruik jij deo met aluminium? Ik ben benieuwd.
Tags:
24 Reactie's
 • rachel
  Geplaatst op 18:00h, 08 juli Beantwoorden

  geen idee of die rexona van mij dat heeft. deze klinken wel lekker alleen ben ik niet van de sticks omdat ik dat niet zo fris vind,, ben wel nieuwsgierig naar de geur ervan 😀

  • Kiki
   Geplaatst op 10:43h, 11 juli Beantwoorden

   de geuren zijn subtiel en dat vind ik erg fijn

 • lodi
  Geplaatst op 18:23h, 08 juli Beantwoorden

  Ik zou eens moeten kijken, ik gebruik een deo stick, die ik al jaren gebruik en voor mij wel erg fijn is, omdat ik ook best kan zweten en deze deo helpt goed. Loveli deo lijkt me ook erg fijn als ik het zo lees, maar de eye serum ook. Ik gebruik ook meer crème nu mijn huid ouder aan het worden is.

  • Kiki
   Geplaatst op 10:43h, 11 juli Beantwoorden

   smeren is the key bij een ouder wordende huid denk ik 🙂

 • Nicole Orriëns
  Geplaatst op 08:46h, 09 juli Beantwoorden

  Yikes. Dat klinkt wel eng inderdaad. Maar ik vind zo’n roller dan weer niet zo fijn… Is er ook een spray versie?

 • Merel | De Mamagids
  Geplaatst op 19:16h, 09 juli Beantwoorden

  Hier wil ik me nog een keer goed in gaan verdiepen. Dat het borstkanker kan veroorzaken wordt bijvoorbeeld wel vaker beweerd, maar uit meerdere onderzoeken bleek er geen verband te zijn tussen die twee (staat ook de site van het KWF). Dat neemt niet weg dat het goed is om producten te gebruiken die minder troep bevatten en dus minder schadelijk zijn voor het milieu. De verpakking is mooi en het klinkt goed, dus ik ben wel benieuwd!

  • Kiki
   Geplaatst op 10:38h, 11 juli Beantwoorden

   oh, daar heb ik nog niet gekeken. maar inderdaad, wat jij zegt: hoe minder troep, hoe beter

 • Marsha
  Geplaatst op 20:27h, 09 juli Beantwoorden

  Wat interessant zeg! Ik had geen flauw idee pfff… Nu ga ik even al mijn deo’s controleren haha,

  • Kiki
   Geplaatst op 10:33h, 11 juli Beantwoorden

   dat was inderdaad ook het eerste wat ik deed 😉

 • Mandy
  Geplaatst op 07:32h, 10 juli Beantwoorden

  Wow dat wist ik niet nee! En ben heel benieuwd naar deze deo. Het ziet er ook schattig uit lol. Vind de prijs ook echt meevallen

  • Kiki
   Geplaatst op 10:28h, 11 juli Beantwoorden

   ja, inderdaad, de prijs is ook goed, was echt bang dat je dan de hoofdprijs moest betalen

 • Tania
  Geplaatst op 13:02h, 10 juli Beantwoorden

  Dit merk kende ik nog niet, maar ziet er alvast veel belovend uit

 • Cassandra
  Geplaatst op 16:23h, 10 juli Beantwoorden

  Het idee achter natuurlijke deo vind ik heel mooi. Het rollen of smeren met een stick vind ik minder hygiënisch op de een of andere manier vooral met een roller een vies idee omdat je de viezigheid weer naar binnenrolt en het dus ook vermengt met het product. Bij een stick zou je misschien nog een watje met alcohol kunnen gebruiken.

  • Kiki
   Geplaatst op 10:24h, 11 juli Beantwoorden

   daar heb je een punt, maar kun je de roller bijvoorbeeld ook niet afvegen dan?

 • Renata Feyen
  Geplaatst op 14:29h, 12 juli Beantwoorden

  Daar schrik ik toch ook wel wat van ik had geen idee dat er aluminium in sommige deodorants zat 😮

  • Kiki
   Geplaatst op 16:53h, 16 juli Beantwoorden

   ik wist het ook niet dat het zo erg was

 • Mieke | Miek's Mind
  Geplaatst op 09:33h, 13 juli Beantwoorden

  ik had laatst van Dove geloof ik ook deo zonder aluminium. Ik vind een roller of smeren echt vies, ik gebruik altijd een spray

  • Kiki
   Geplaatst op 16:53h, 16 juli Beantwoorden

   ik hoor het vaker van de roller, heb ik nooit eigenlijk bij nagedacht

 • Sherry
  Geplaatst op 23:52h, 13 juli Beantwoorden

  Dit is echt een hele goede werk. Ik ken hun deo niet maar ik geloof zeker wel goed is

  • Kiki
   Geplaatst op 16:52h, 16 juli Beantwoorden

   dit is zeker een goed merk 🙂

 • Mitchel Kleuver
  Geplaatst op 18:22h, 16 juli Beantwoorden

  Wat bijzonder dat er aluminium in deodorant zit. Dat had ik echt niet verwacht. Weet je toevallig waarom? Oei, ik ben even gaan kijken en in de Dove voor mannen zit ook aluminium.

  • Kiki
   Geplaatst op 10:46h, 19 juli Beantwoorden

   dat maskeert de zweetgeur. Het absorbeert de geur, maar je lichaam neemt het aluminium ook op en dat is dus gevaarlijk

Geef een reactie