Feit of fabel: Pijnloos en makkelijk ontharen met de Allure Kristalpad.

allure kristalpad

Pijnloos ontharen! Yeah Right!!

Welke vrouw kent het niet?! Die rode bultjes en die jeuk na het scheren. En wat dacht je van die ingegroeide haartjes die na verloop van tijd je gaan irriteren? Zo klaar mee. Maar ja, wat is dan een alternatief? Ah, de Allure Kristalpad!

Ontharen:

Ja, wat heb ik daar toch een hekel aan, die rode bultjes, die jeuk, die stoppels na een paar dagen, altijd dat eeuwige scheren van (eigenlijk) alles. En ik denk dat de meeste vrouwen het wel met mij eens zijn dat dat een keer klaar moet zijn. Maar ja, wat is een goede alternatief? Laseren? Ja, leuk, maar best prijzig. Harsen? Ja, kan ook, maar die jeuk, bultjes en stoppels komen gewoon weer irriteren. Oke, het blijft wel langer weg. Lekker laten groeien? Ja, kan, is een optie, maar sorry, niet voor mij! Ik wil graag gladde benen, bikinilijn en oksels! Die opkomende haartrend (lees oerwoud) is echt niets voor mij. En ik heb ook al gezien dat ze die lange lokken onder de oksels, kleuren! Ieuw! Mij niet gezien.

Oke, dan hebben we de meest voor de hand liggende opties wel gehad. Wat ik het aller vervelendst vind zijn toch die rode bultjes, ingegroeide haartjes en die jeuk. Daar wilde ik echt wat op verzinnen. Ik had al een keer een tip gekregen om eerst je bikinilijn (waar je de meeste rode bultjes en jeuk krijgt) goed in te smeren met haarconditioner en daarna te scheren. Dat hielp maar een klein beetje.

Wat is Allure Kristalpad?

Per toeval kwam ik de Kristalpad van Allure tegen. Dit is een pad met ultra-fijne kristallen (dermatologisch getest) die je pijnvrij ontharen. De huid wordt niet beschadigd, maar de pad is wel sterk genoeg om de haren aan de wortel te verwijderen. Met ronddraaiende bewegingen worden de haren en dode huidcellen, pijnloos verwijderd en krijg je een zachte, gladde en gezonde huid terug. Ook blijven de haren langer weg doordat de draaibewegingen, de haarzakjes maximaal opent en er dus een veel diepere ontharing mogelijk is. De haren komen niet dikker terug en na een paar behandelingen blijven de haartjes tot wel twee weken weg.

allure kristalpad
allure kristalpad

Hoe werkt het:

Als eerste moet je huid schoon (crème – en cosmeticavrij) en droog zijn. Leg de pad op je huid en maak snelle ronddraaiende bewegingen, zonder kracht. De draaiende bewegingen gaan eerst met de klok mee en daarna tegen de klok in (eerst dus linksom en daarna rechtsom). Belangrijk: druk niet te hard! Allure Kristalpad werkt namelijk op de snelheid van het draaien en niet op de druk die je uitoefent. Hoe zachter je drukt hoe beter het resultaat.

allure kristalpad
allure kristalpad

De draaiende bewegingen maken de haarzakjes open waardoor een maximale haarverwijdering mogelijk wordt. Door daarna rechtsom te draaien zal de Kristalpad alle overgebleven haren verwijderen. De pad werkt op stoppels, kort haar en zelfs lang haar. Het is zelfs geschikt voor het verwijderen van borst – en rughaar bij mannen! En als het kristalschijfje versleten is (dan voelt het schijfje glad aan), is het makkelijk te vervangen door het oude schijfje eraf te trekken van de applicator en de nieuwe er op te plakken.

Bekijk hier de instructievideo.

Conclusie Allure Kristalpad:

Allemaal mooie verkooppraatjes dacht ik. Ik geloof niet in sprookjes! En al helemaal niet in de TellSell-achtige producten. Dus ik was erg sceptisch.

Ik kreeg het starterspakket en ging aan de slag. Ik moet als eerste zeggen dat het niet zo makkelijk werkt als men zegt. The key is echt de snelheid en niet de druk. Dit duurde wel even voordat ik het onder de knie had. Maar oefening baart kunst, zeggen ze (en een haarloos lichaam!). Ik ben begonnen met mijn onderbenen. Mijn benen hadden iet wat stoppeltjes en dat ging prima. Als de haren wat langer zijn gaat het daarentegen minder soepel, heb ik gemerkt!

Nadat ik een deel had “gepad” voelde dat gedeelte zacht aan en de haartjes waren weg. Op mijn benen heb ik eigenlijk nooit echt last van jeuk na het ontharen, dus nu was dit ook niet het geval. Bij mijn bikinilijn is dit een ander verhaal. Daar jeukt het echt als een tiet na het ontharen, dus ik was erg benieuwd hoe de pad het hier zou doen.

allure kristalpad

Bij wat langere haren werkt het dus niet soepel, dus toen ik wat stoppeltjes op mijn bikinilijn had, ben ik ook dit gedeelte maar eens gaan testen. Het was wel even friemelen en zoeken naar de goede hoeken om de pad optimaal te gebruiken. Goed het vel strak trekken en gaan. De haartjes verdwenen als sneeuw voor de zon. Maar het allerbelangrijkste was wel dat mijn bikinilijn niet zo erg jeukte als met normaal scheren! Ook de rode bultjes zijn weg gebleven! In 1 woord: Joepie!!! Me happy! Bij het starterspakket zit ook een kleine pad, deze kun je gebruiken voor bv snorhaartjes. Of, Tip van Kiki: neem deze mee in je tas, mocht je ergens zijn en je hebt bv een rokje aan en je ziet een haar, hoef je je geen zorgen te maken! Je bent voorbereidt!

Dus:

Al met al een fijn product. je moet eerst er even een handigheidje in krijgen hoe ermee om te gaan, maar daarna is het vrij gemakkelijk. De haren blijven alleen niet twee weken weg, zoals beloofd. Als er weer stoppeltjes zijn gegroeid, kun je het beste de pad weer gebruiken, omdat dit nu eenmaal makkelijker gaat dan als er een bos haar op je benen is gegroeid!

Extra tips:

 • Let op dat je geen kracht uitoefent, de Kristalpad werkt op snelheid niet op kracht.
 • Tijdens het ontharen zie je dat je huid wit wordt, dat zijn je dode huidcellen welke je onder de douche, met een handdoek of na het smeren van crème verwijderd.
 • Oksels kunnen snel vochtig worden. Behandel deze eerst even met babypoeder als je droog wilt ontharen, arm omhoog houden en de huid goed straktrekken.
 • Losse huid bij bijvoorbeeld bikini zone of gezicht goed straktrekken, anders beweeg je enkel de huid en kan de Kristalpad de haartjes niet grijpen.
 • Nooit direct na het ontharen met Crème gaan smeren, de alcohol in crème kan irritatie veroorzaken. Wacht even een paar minuten.

Prijzen met kortingscode van Allure Kristalpad:

 • Starterspakket Allure Kristalpad : €39,95. Maar nu met de code: Kiki, krijg je €10 korting op het starterspakket van €39,95 en kost hij dus maar voor jou: €29,95!!! Goede deal toch?! (let op: alleen te gebruiken in de webshop van allurekristalpad.nl!).
 • Navulling: €14,95
 • Verzenden is gratis.
 • Het is niet in de winkel te koop, wel in de webshop: www.allurekristalpad.nl

Update: de actie van Allure Kristalpad is helaas verlopen.

19 reacties

 1. Dit lijkt me een fijn product! Alleen hoe zit het met tatoeages? Wil deze niet beschadigen namelijk…

  • Kiki

   O, dat zou ik eerlijk gezegd niet durven te zeggen. Misschien kun je Allure Kristalpad even mailen of zij een antwoord hierop hebben?

   • MM

    17 -08-2018 besteld.maar staat nog steeds unfilled bij. vraag me af of het een veilige site is. je kunt er niet eens naar toe bellen. heb ook al een mail gestuurd.

    • Kiki

     ik moet eerlijk zeggen dat ik er geen problemen mee heb gehad. Vreemd dat dit nu wel het geval is. Helaas weet ik ook niet zo goed wat nu te doen. Misschien via Facebook een berichtje sturen?

 2. Dat klinkt goed Kiki. Ik houd het in gedachten. Op dit moment onthaar ik mijn benen met een epilator en daar ben ik ook wel tevreden mee.

  • Kiki

   met een epilator ben ik uren mee bezig en die pijn….. pffff. Dat is echt niets voor mij 🙂

   • Jeetje, uren bezig! Dat klinkt ook wel heel vervelend. Ik ben meestal in zo’n vijf minuten klaar. En de pijn valt wel mee vind ik.

    • Kiki

     oh echt?! Ja, ik was met 1 been echt een half uur tot 3 kwartier bezig. dus twee benen: ander half uur. OMG

     • Jeetje, dat is echt heel lang. Dan zou ik ook hartstikke afhaken. Bij mij gaat het vrij vlot gelukkig.

 3. Roechama

  Hoi, misschien een gekke vraag🙃
  Ik heb een ingegroeid haartje en kan ik hier overheen scheren met de kristalpad?

  • Kiki

   niets is een gekke vraag hoor 🙂 ik moet heel eerlijk bekennen dat ik daar even snel geen antwoord op heb. Ik denk het wel, maar voor de zekerheid kun je het beste contact opnemen met het bedrijf. sorry dat ik geen duidelijk antwoord kan geven

 4. Goed dat hij toch wel doet wat hij belooft. Hoewel ik het zelf toch maar houd bij mijn epilator.

 5. Hannelore Heselmans

  Ik heb dit ooit gebruikt en dit lag snel in de vuilbak. Pijnloos ontharen dag Jan niets van waar geef mij maar scheerschuim en een scheermesje even goed resultaat en minder pijnlijk dan die kristalpad. Ik was toen goed gelovig en heb dat toen gekocht. Dit wordt uitgetest op een arm dan doet dat inderdaad geen pijn tot je het werkelijk gaat gebruiken op benen of onder de oksels. Laat je niet vangen door die mooie verkooppraatjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *